Γιάννης Λαδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Λαδάκης γεννήθηκε το 1992 στην Πτολεμαΐδα.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ το καλοκαίρι του 2017. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα των αναζητήσεων και προβληματισμών, που άντλησε από τη μελέτη μεγάλων κληροδοτημένων ιδεών κλασικών και σύγχρονων συγγραφέων. Ασχολείται καθημερινά με τη συγγραφή και έχει ήδη να επιδείξει ένα αξιόλογο σύνολο ανέκδοτων κειμένων, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλα τα είδη της λογοτεχνίας (ποίηση, μυθιστόρημα, διήγημα, δοκίμιο, νουβέλα). Στόχος του, όπως φαίνεται άλλωστε και από τον τρόπο γραφής του, είναι να αφυπνίσει και να αφυπνιστεί κι ο ίδιος, εντάσσοντας τον εαυτό του στο σύνολο των ανθρώπινων μαζών που ασφυκτιούν, περιορίζοντας τη ζωή τους στον επίπλαστο κόσμο των θεαμάτων και των εντυπώσεων. Έχει ήδη εκδώσει (2015) τη βραβευμένη από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών νουβέλα του “Τα ίχνη της καταχνιάς”, που σε μικρό χρονικό διάστημα απέσπασε ενθαρρυντικές κριτικές.
Μυθιστορήματα
Απομόνωση (2019), Εκδόσεις Πηγή
Το βιβλίο της μεγάλης ανοχής (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ποίηση
Ο κήπος των κάκτων (2021), Εκδόσεις Άνω Τελεία

Το βιβλίο της μεγάλης ανοχής – Ιωάννης Λαδάκης

Το βιβλίο της


Ένας άνθρωπος εισέρχεται στον σκληρό ανταγωνιστικό στίβο της ζωής. Η αναζήτηση του εαυτού του και η µανιώδης προσπάθειά του να τον διατηρήσει αλώβητο κατά τη σύγκρουσή του µε την παράνοια και το σουρεαλιστικό κυνισµό του κοινωνικού περιβάλλοντος, απογυµνώνουν τις βιωµένες αντιφάσεις και τον οδηγούν σε υπαρξιακό εγκλωβισµό. Μέσα από αλλεπάλληλες εµπειρίες ή φαντασιώσεις, οδηγείται στην επανάσταση, η οποία προσφέρει πάντα µια λύτρωση και µια νέα αρχή, παρά τη φαινοµενική κατάρρευση που προκαλεί. Ίσως να είναι η οριακή στιγµή της κατάρρευσης που καθιστά κάθε είδους επανάσταση ποθητή για κάθε καταπιεσµένο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 262 σελ.

Ο κήπος των κάκτων – Ιωάννης Λαδάκης

Ο κήπος των κάκτων


Ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ μοντερνισμού και παράδοσης, ο Ι. Λαδάκης καταθέτει μια ποιητική σύνθεση σε δεκατρία μέρη, εμπνευσμένη από τον αγώνα του ανθρώπου για κατάκτηση της γνώσης του κόσμου – και του ίδιου του εαυτού του.

Ποίηση, Εκδόσεις Άνω Τελεία, 2021, 66 σελ.

Απομόνωση – Γιάννης Λαδάκης
Ο κύριος Χ είναι ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος απορροφάται από το απομονωμένο δίκτυο πληροφοριών και εικονικών πραγματικοτήτων που έχει συνθέσει για τον ίδιο το σύστημα.

Το μεγάλο βουβό κτήριο, η νεκρή επικοινωνία με απλές αλληλουχίες εικόνων και μηνυμάτων, καθώς και η τραγική στιγμή συνειδητοποίησης της αφαίμαξης της ζωής του, πλέκουν μια ιδιαίτερη ιστορία που καταλήγει πάντα στην ίδια αρχή, στον ίδιο φαύλο κύκλο: προστάτες – δεσμώτες και συστήματα – φυλακές.

Η “Απομόνωση” είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που έρχεται να σπείρει το ζιζάνιο του προβληματισμού και της εναντίωσης στην αδράνεια μπροστά στο επιτακτικό ερώτημα:

Είναι ικανό το άτομο να ξεφύγει με τη δράση του από τον κλοιό που του επιφυλάσσουν
οι προστάτες του;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 276 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Εκδόσεις Άνω Τελεία