Γιάννης Βλαχάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Βλαχάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε στην Αγγλία στο University of Central Lancashire. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών παίρνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων & Πληροφοριακών Συστημάτων. Από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα πάνω στις Διεθνείς Επιχειρήσεις. Ο τίτλος “Μαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό” αναφέρεται στο πρώτο του μυθιστόρημα.

Μαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό – Γιάννης Βλαχάκης
Η ζωή μας είναι ένα μυστικό παράθυρο. Άλλες φορές το ανοίγεις και σε λούζουν οι ακτίνες του ήλιου, άλλες φορές το ανοίγεις και τρέμεις από το κρύο που μπαίνει μέσα στην ψυχή σου.
Το μυθιστόρημα “Μαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό” παρουσιάζει την ιστορία του Αλέξη, της Νεφέλης, του Ντίλαν, της Κατ, του Γιώργου, της Ρίας, της Αγάπης και της Τζένης, που έφυγε νωρίς.
Μέσα από τα βιώματά τους βλέπουμε όλη την αλήθεια για τη ζωή με τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές της. Για το πώς δυο μάτια μπορούν να γίνουν το πέρασμα για τον παράδεισο. Για το πώς η αγάπη μπορεί να γίνει φυλακή. Να έχεις κάποιον στο μυαλό σου και στην καρδιά σου αλλά να μην τον έχεις στη ζωή σου είναι αβάσταχτο.
Όλη μας η ζωή είναι απρόβλεπτη, κυλάει σαν μπίλια σε ρουλέτα, δεν ξέρεις πού θα σταματήσει. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν σ’ ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Δεν υπάρχει αυτό που λένε “για πάντα”. Ακόμα και η σκέψη πως κάτι κρατάει για πάντα δε διαρκεί παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Όταν είναι αληθινή η αγάπη, είναι αληθινός και ο πόνος. Μα είναι γλυκός ο πόνος, όταν έχεις αγαπήσει. Τόσο γλυκός που δεν μπορείς να τον αφήσεις να φύγει, γιατί είναι ό,τι πιο ζωντανό σου έχει απομείνει από εκείνη. Πονάς για την καρδιά της που χτυπάει δυνατά, για εκείνη τη φλέβα στον λαιμό της, που δεν μπορείς να τη φιλήσεις πια…
Δε φοβάμαι να κλάψω. Να γελάσω δίχως λόγο φοβάμαι.
Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, την αγάπη, την απώλεια, τη φιλία και την οικογένεια. Μια ιστορία για τα όνειρα. Τα όνειρα που δεν πεθαίνουν ποτέ. Είναι μικρά αθώα παιδιά, πουλιά που ταξιδεύουν και βρίσκουν φωλιά ακόμα και στις πιο δύσπιστες καρδιές.

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2018, 384 σελ.

Τα δάκρυα του φοίνικα – Γιάννης Βλαχάκης
Τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν στοιχειώνουν μόνο τις συνεδρίες της Άννας. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά της. Ψυχολόγος που σέβεται τον άλλον, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, ενθουσιώδης, μεταδοτική, βιώνει σοκαριστικές καταστάσεις, που αλλάζουν τις ισορροπίες μέσα από ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Συναντιέται με τους ασθενείς της, δίνει απαντήσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την ψυχή και σκεπάζουν την ευτυχία. Με πάθος και ειλικρίνεια σπάει τα δεσμά που ακινητοποιούν τον νου και στερούν την ελευθερία. Πατά όμως επάνω στη λογική σκέψη και την εμπειρία, βάσεις που κλονίζονται όμως από βίαια και αναπάντεχα γεγονότα.

Αλήθειες και ψέματα, κρυμμένα μυστικά, φιλοσοφικές αναζητήσεις, υπαρξιακές ανησυχίες, θάνατος, αγάπη, έρωτας, προδοσία, σχέσεις, φιλία, οικογένεια.

Ένα μυθιστόρημα για την αυτογνωσία, την αναζήτηση και την αυτοβελτίωση. Μια ματιά στη ζωή ανθρώπων, όπως μας παρουσιάζεται μέσω της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.

Μέσα από συνεχή αναζήτηση, οι ήρωες ξαναγεννιούνται, για να μας αποδείξουν, πως εκείνος που μπορεί να κοιτάξει ψηλά, αφήνοντας τις στάχτες πίσω του, έχει κάθε δικαίωμα να φτάσει πιο κοντά στον ήλιο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2020, 370 σελ.

Μυθιστορήματα
Μαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό (2018), Ιδιωτική Έκδοση
Τα δάκρυα του φοίνικα (2020), Εκδόσεις Κομνηνός

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός