Το ίσως

Γιάννης Χατζηαντωνίου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Χατζηαντωνίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Θεωρία του τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί εθελοντικά στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και στην ημερήσια εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης». Ασχολείται με τη συγγραφή και η παρθενική του εμφάνιση στον χώρο των γραμμάτων πραγματοποιήθηκε με την έκδοση του βιβλίου του, «Μια βόλτα μέχρι το περίπτερο», από τις Εκδόσεις Ανάτυπο, το 2019.
Νουβέλες
Μια βόλτα μέχρι το περίπτερο (2019), Ανάτυπο

Διηγήματα
Το ίσως της προσδοκίας (2023), Θερμαϊκός

Το ίσως της προσδοκίας – Γιάννης Χατζηαντωνίου

Το ίσωςΔιηγήματα


Με μία πένα άκρως ρεαλιστική, ο συγγραφέας μάς διηγείται μια σειρά ιστοριών που έχουν ως κοινό παρονομαστή την απώλεια –πάσης φύσεως– και τον αντίκτυπό της σε διαφορετικές κάθε φορά καταστάσεις.
Από την απώλεια της πατρικής φιγούρας, μεταφερόμαστε στην απώλεια της αθωότητας και καταλήγουμε στην απώλεια του παθιασμένου έρωτα.
Ήρωες που έρχονται αντιμέτωποι με την απόρριψη, την απόγνωση, το πάθος και την ένωση σώματος και ψυχής, φαντάζουν μέσα από τις ιστορίες τους τόσο οικείοι στον αναγνώστη σαν να αποτελούν μέρος του μικρόκοσμού του.

Διηγήματα, Θερμαϊκός, 2023, 104 σελ.

Μια βόλτα μέχρι το περίπτερο – Γιάννης Χατζηαντωνίου

Μια βόλτα


Βρέχει!

Ακούω τον ήχο της μηχανής. Εκτυφλωτικά φώτα κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος μου. Θόρυβος ανυπόφορος. Το αμάξι συνεχίζει να έρχεται κατά πάνω μου. Κοκκαλώνω. Θέλω να τρέξω, αλλά τα πόδια μου παραμένουν ακίνητα. Κολλάνε στο τσιμέντο και μόνο τα μάτια μου μπορούν και αντιδρούν στη δυνατή λάμψη που πλησιάζει. Με πιάνει τρόμος, το φως με αγκαλιάζει και δεν κουνιέμαι…

Νουβέλα, Ανάτυπο, 2019, 110 σελ.

Πηγές: Biblionet, Θερμαϊκός, Ανάτυπο

Please wait...