Γιάννης Κελεπούρης

Γιάννης Κελεπούρης

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κορυδαλλό. Έμαθα μπάνιο στον Πόρο Τροιζηνίας και πήγα φαντάρος στη Λήμνο, δηλαδή στα αγαπημένα λημέρια του Ύπνου.

Αν δεν είχα πτυχίο μηχανικού βιοϊατρικής τεχνολογίας, δε θα είχα γράψει αυτό το βιβλίο και αν ήξερα ότι μου αρέσει να γράφω, δε θα σπούδαζα ποτέ για μηχανικός βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής αυτού του βιβλίου έγινα φίλος με το γάτο Μουστάκια, έκανα γιο-γιο μια αράχνη και έμαθα την ύπαρξη μιας αληθινής μυστικής πύλης για τον Κάτω Κόσμο.

Οι “Ονειρευτές” είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα.»
Έχει το blog: Ονειρευτές.

Ονειρευτές – Γιάννης Κελεπούρης

Ονειρευτές 1Βιβλίο 1


Τι θα συνέβαινε αν ο Θάνατος, αποφάσιζε να σφετεριστεί την εξουσία του αδερφού του, του Ύπνου, και πλέον εξουσίαζε αυτός τον ύπνο και τα όνειρα ολόκληρης της ανθρωπότητας;

Πώς μπορεί ένας θνητός ο οποίος έχει καταφέρει άθελά του να περιπλανηθεί στη χώρα των Ονείρων, να αντισταθεί στα σχέδια του Θανάτου;

Οι “Ονειρευτές” είναι το πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας του Γιάννη Κελεπούρη και θα σας ταξιδέψει τόσο στη χώρα των Ονείρων όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2014, 290 σελ.

Ονειρευτές – Γιάννης Κελεπούρης

Ονειρευτές 2Βιβλίο 2


… είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια ενέργεια και το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένη η Γη, όλοι οι πλανήτες και τα μακρινά αστέρια. Κάθε μας πνοή μας γεμίζει με το υλικό του ουρανού.
Στο σώμα μας κυλάει το νερό των θαλασσών όλου του Σύμπαντος και η φωτιά του ήλιου καίει βαθιά μέσα μας και μας δίνει ζωή.
“Το πνεύμα μας όμως είναι φτιαγμένο από το υλικό εκείνο που υπάρχει στη σκοτεινή ύλη και στις μαύρες τρύπες. Το πνεύμα μας είναι φτιαγμένο από το υλικό των ονείρων. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο” …
Η περιπλάνηση του Τζων Ντέραμ στην Ενύπνια τελειώνει με το μυθιστόρημα που κρατάτε στα χέρια σας. Το τραγούδι του όμως θα συνεχίσει, γιατί κάθε τέλος σηματοδοτεί και μια καινούρια αρχή…
Ευχαριστώ που ονειρεύεστε.
– Γιάννης Κελεπούρης

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2015, 380 σελ.

Σιωπή – Γιάννης Κελεπούρης

Σιωπή


Τα μεγάλα λόγια υποσκιάζονται
πάντα από ανυπέρβλητες Σιωπές…
Το ερώτημα είναι: Πόσο καλά μπορείς να τις διαβάσεις;

Ποίηση, Οσελότος, 2020, 102 σελ.

Μυθιστορήματα
Ονειρευτές 1 (2014), Οσελότος
Ονειρευτές 2 (2015), Οσελότος

Ποίηση
Σιωπή (2020), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος