Γιάννης Μύρτσης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Μύρτσης γεννήθηκε στη Γουμένισσα.
Ασχολείται με την ποίηση, τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία. Στον χώρο της λογοτεχνίας κάνει την εμφάνισή του το 2016 με την ποιητική συλλογή «Τα δάκρυα του έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» με το φιλολογικό όνομα «Γιάννης Μ.». Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί μέσω της εκδοτικής πλατφόρμας «CREATESPACE» τη δεύτερη ποιητική του συλλογή «Στις γραμμές του τραίνου». Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» το εφηβικό μυθιστόρημα περιπέτειας «Η πέτρα της τύχης». Η τρίτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Εντός μου» εκδίδεται τον Ιανουάριο του 2018 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Έχει το όμορφο ιστολόγιο: Γιάννης Μύρτσης.
Ποίηση
Τα δάκρυα του έρωτα (2016), Εκδόσεις Φυλάτος
Στις γραμμές του τραίνου (2016), CREATESPACE
Εντός μου (2018), Εκδόσεις Πνοή

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η πέτρα της τύχης (2017), Εκδόσεις Φυλάτος

Τα δάκρυα του έρωτα – Γιάννης Μ.
Χωρισμένη σε δύο μέρη, “Των Δακρύων” και “Του Έρωτα” η ποιητική συλλογή του Γιάννη Μ. ανατρέπει τα συναισθήματα σας. Μικρές αναγνώσεις, ποιήματα καταπέλτες που επιγράφουν τα βλέμματα της ψυχής του ποιητή.

Ποίηση, Εκδόσεις Φυλάτος, 2016, 38 σελ.

Στις γραμμές του τραίνου – Γιάννης Μ.
«Οι γραμμές του τραίνου είναι ο τρύγος της δημιουργίας των δυο τελευταίων χρόνων της ζωής μου. Υπάρχουν προσωπικά στοιχεία στη γραφή, σε μια προσπάθεια «εξορκισμού» από παλιές εικόνες που βασανιστικά παρέμεναν στο μυαλό μου. Από την άλλη πάλι, υπάρχει ευγνωμοσύνη γιατί ήταν η αιτία να «γεννηθούν» κάποια από τα ποιήματα της συλλογής.»

Ποίηση, CREATESPACE, 2016

Η πέτρα της τύχης – Γιάννης Μ.
Μια παρέα παιδιών ο Γιάννης, ο Πετρής και ο Βαγγέλης, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για την αναζήτηση της “πέτρας”.
Όλα τα παιδιά στο χωριό μεγαλώνουν με την ίδια ιστορία. Την ιστορία της “πέτρας” που είναι κρυμμένη στο βουνό και σε όποιον τη βρει θα φέρει πλούτη και ευτυχία. Μόνο που μέχρι σήμερα κανείς δεν την έχει ανακαλύψει.
Η περιπέτεια για τους τρεις φίλους αρχίζει και όταν η “Πέτρα Της Τύχης” βρίσκεται τελικά στα χέρια τους, τα πράγματα δεν είναι όπως πίστευαν.
Το ταξίδι όμως στη περιπέτεια της αναζήτησης θα τους μάθει πολλά. Θα τους διδάξει την συντροφικότητα, την αφοσίωση στον σκοπό, την πίστη στον εαυτό τους. Ιδανικά και αρετές που αποτελούν και τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους δημιουργήθηκε η ιστορία.
Eικονογράφηση: Νίκος Πολυχρονόπουλος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2017, 92 σελ.

Εντός μου – Γιάννης Μύρτσης
“Ο δημιουργός μέσα από τους στίχους περιγράφει με συγκεκριμένη και απόλυτα κατανοητή γραφή, σκέψεις, συναισθήματα, αναζήτηση με λυρισμό και αλήθεια ζωής. Δεν αναλώνεται σε ανούσιους συμβολισμούς, αλλά προσεγγίζει την αισθητική τού κοινού με σεβασμό και εξομολογητική διάθεση, κάνοντας τον αναγνώστη κοινωνό σ’ ένα ταξίδι λόγου, γεμάτο εικόνες με χρώμα και νοερούς μελωδικούς ήχους”.

Ποίηση, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 66 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Εκδόσεις Πνοή