Γιάννης Παναγιώτου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Παναγιώτου γεννήθηκε στη Μήλο όπου και εργάζεται ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο του Αδάμαντα.
Ξεκίνησε την περιπέτεια της γραφής πριν μερικά χρόνια. Του αρέσει να γράφει διηγήματα και στίχους για μεγάλους καθώς και ιστορίες και παραμύθια για παιδιά.
Έχει λάβει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει αρκετά τιμητικά βραβεία (Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ΠΜΣ “Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό” Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος – Ένωση Λογοτεχνών Αργεντινής.
Έργα του έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους (Bythebook, Ανθολόγιο Χαΐκού, Λογοτεχνικές Πένες, Κυπριακή Λογοτεχνική Πρωτοχρονιά, Βιβλιόφιλοι Έδεσσας, Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας).

Mια ταχεία για την ουτοπία… – Γιάννης Παναγιώτου
Οχτώ φίλοι ξεκινούν το ταξίδι τους με μια ταχεία. Συνοδεία τους … οχτώ ζώα!

Είναι ο Ανδριανός με το φασιανό, ο Γιώργης ο Αρχοντάκης – κατά κόσμον Τουτουμάκης- με το κρι-κρι του, ο Γρηγόρης από την Ανάφη με το ελάφι, που έκανε πολλά λάθη, η Μαρίκα με την κατσίκα που έτρωγε μόνο σύκα, ο Μπάμπης ο Κλου με τον τράγο, η Ρίτα από την Αυλώνα με τη χελώνα κουφέτα- κουφέτα, η Λένα η ζόρικια με τη φώκια αχ-βάχους βαχ-άχους , ο Τάκης ο Αργός με τον πελαργό του.
Καθένας τους κουβαλά μαζί του και από ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: ο Γιώργης τραυλίζει, ο Γρηγόρης είναι δυσλεκτικός, η Λένα μεγαλώνει μόνο με τον μπαμπά της…

Η ταχεία ξεκινά και σε κάθε στάση οι μικροί μας φίλοι συναντούν μια πολιτεία αλλιώτικη. Εκεί, το δικό τους ξεχωριστό χαρακτηριστικό, αυτό που στην καθημερινότητά τους μοιάζει “ελάττωμα”, είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει όλους τους πολίτες!

Το “Μια ταχεία για την Ουτοπία” είναι ένα ευφυές λογοτεχνικό κείμενο, ίσως παιδικό, σίγουρα εφηβικό, αλλά και γεμάτο μηνύματα που απευθύνονται σε… πολύ μεγάλα παιδιά! Φιλία, έρωτας, απώλεια, διαφορετικότητα.

Ουτοπία είναι η Ζωή μας όπως θα θέλαμε να είναι ή, ίσως, όπως μπορούμε να τη φτιάξουμε…

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2017, 140 σελ.

Μυθιστορήματα
Mια ταχεία για την ουτοπία… (2017), Εντύποις

Πηγές: BIBLIONET, Εντύποις

Please wait...