Γιάννης Παπαµίχος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Παπαµίχος είναι δηµοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1956 και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Η κύρια απασχόλησή του είναι στο γραφείο τύπου δηµόσιου οργανισµού ενώ κατά καιρούς έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς, σε εφηµερίδες και περιοδικά είτε ως ρεπόρτερ, είτε ως επιτελικό στέλεχος. Κατά τη διάρκεια της επαγγελµατικής του διαδροµής έχει πάρει συνεντεύξεις από µεγάλους πολιτικούς και καλλιτέχνες, πήρε µέρος σε πολλές δηµοσιογραφικές αποστολές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ενώ εργάστηκε και ως σύµβουλος επικοινωνίας κορυφαίων πολιτικών.

Η τελευταία ευκαιρία – Γιάννης ΠαπαμίχοςΜυθιστόρημα, Ρώμη, 2015, 592 σελ.

Η τελευταία ευκαιρία – Γιάννης Παπαμίχος
Ο Τζος Χάζαρτ είναι ένας από τους πιο επιτυχηµένους χρηµατιστές της Γουόλ Στριτ – κι αν τα σκιώδη σχέδια του αφεντικού του πετύχουν, η εταιρεία τους θα γίνει παντοδύναµη κι ο Τζος θα έχει τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου στο τσεπάκι του. Ο Τζος, όµως, έχει άλλα όνειρα για το µέλλον του: µια ζωή πιο απλή, µακριά από τη διαφθορά και την απληστία – µια ζωή όπου δεν θα τον εξουσιάζει η Νόρτον Α.Ε. Το να ξεφύγει όµως, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Η λύση θα έλθει από εκεί που δεν το περιµένει, µε τη µορφή ενός µυστηριώδη παλαιοπώλη και µιας εφηµερίδας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Στο κυνήγι της ελευθερίας του, ο δρόµος του Τζος θα διασταυρωθεί µε αυτόν της Μαίρης, µιας καλόκαρδης φουρνάρισσας η οποία µεγαλώνει µόνη της τον γιο της, τον Κρις: ένα χαρισµατικό παιδί, που στο υπόγειο του σπιτιού τους ανακαλύπτει κάτι πέρα από κάθε φαντασία…

Όσο οι εχθροί τους πλησιάζουν επικίνδυνα, ο Τζος και η Μαίρη θα κληθούν να αντιµετωπίσουν τα ψέµατα και τις αλήθειες τους, και να βρουν το θάρρος να διεκδικήσουν το µέλλον που ονειρεύονται – πριν να είναι πολύ αργά. Οι αποφάσεις τους, όµως, θα καθορίσουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται, καθώς χωρίς να το ξέρουν, αποτελούν κοµµάτια ενός µεγαλεπήβολου σχεδίου. Γιατί αυτά τα Χριστούγεννα, µια γιγαντιαία σκακιέρα έχει στηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης – και ανάµεσα στους πολυτελείς ουρανοξύστες της Γουόλ Στριτ και τη χιονισµένη φτωχογειτονιά της Αστόρια, ο Θεός και ο Διάβολος ετοιµάζονται να αναµετρηθούν για τη µοίρα του κόσµου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 614 σελ.

Μυθιστορήματα
Η τελευταία ευκαιρία (2015), Ρώμη
Η τελευταία ευκαιρία (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Ρώμη, Εκδόσεις Πηγή