Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Αργότερα μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στις νεότερες τεχνικές υπερήχων καρδιάς. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα-πολυκεντρικές μελέτες και παρουσιάσεις ανακοινώσεων σε συνέδρια. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και τον στίχο. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, κλασικής κιθάρας και τρίχορδου μπουζουκιού. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος Λαβύρυθμος, που κυκλοφόρησε τα άλμπουμ Πόλη – Εποχές – Άνθρωποι και Ζωή από το παράθυρο. Συνεργάστηκε με τον Τάσο Κακλαμάνη στη συγγραφή του διηγήματος “Επτά”, που εκδόθηκε το 2014 από τις εκδόσεις Μετρονόμος.
Από τον Ιούνιο του 2014 διατηρεί σύγχρονο Καρδιολογικό ιατρείο – Ηχωκαρδιογραφικό εργαστήριο στο Χαλάνδρι και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ά Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπερηχοκαρδιογραφίας και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Μετεκπαιδευθείς στην Υπερηχοκαρδιογραφία Παίδων στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού και πιστοποίηση νεότερων δεδομένων και τεχνικών υπερήχων καρδιάς (Professional Development Course) on Hammersmith Echocardiology Conference 2017 London UK. Ειδικεύθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑ Σισμανογλείου και στην Παθολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου ‘’ Άγιοι Ανάργυροι’’. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του διενέργησε πολλαπλές Διαθωρακικές, Διοισοφάγειες, Δυναμικής ηχωκαρδιογραφίας (Stress Echo) μελέτες και εκπαιδεύτηκε σε νεότερες τεχνικές υπερήχων καρδιάς (Ιστική Doppler απεικόνιση TDI, 2D Strain – Speckle Tracking). Συμμετείχε ενεργά σε διαγνωστικές και θεραπευτικές εξετάσεις του Αιμοδυναμικού – Ηλεκτροφυσιολογίας εργαστηρίου του Σισμανογλείου (Στεφανιογραφίες, τοποθέτηση Βηματοδοτών, ΗΦΕ, Ενδοκαρδιακό Υπερηχογράφημα), στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΝΙΜΙΤΣ (Σπινθηρογραφήματα Μυοκαρδίου) και εκπαιδεύτηκε-εκτέλεσε πλήρεις υπερηχογραφικές μελέτες καρδιάς σε παιδιά με σύμπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες στο Καρδιολογικό τμήμα του ΓΝΑ Παίδων ‘’Αγλαία Κυριακού’’. Ως ιατρός υπαίθρου εργάστηκε και εκπλήρωσε τις υπηρεσίες του στο ΓΝ Λευκάδας με έδρα το Π.Ι. Βλυχού εξυπηρετώντας επτά περιφερειακά χωριά, πολλά εκ των οποίων ήταν άγονα. Υπήρξε επίσημος ιατρός σχολικών αγώνων και διετέλεσε ελεγκτής ιατρός στον οργανισμό περίθαλψης ασφαλισμένων δημοσίου (ΥΠΑΔ Λευκάδας). Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως στρατεύσιμος ιατρός στις μονάδες της Άρτας και της Σάμου.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων, σε ερευνητικά προγράμματα-πολυκεντρικές μελέτες, σε πληθώρα συνεδρίων με πιστοποιημένη παρακολούθηση, σε γραπτές-προφορικές ανακοινώσεις και στην εκπόνηση δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει λάβει ‘’Εύφημο Μνεία’’ από το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση επιτυχή επέμβαση ΚΑΡΠΑ σε περιστατικό με μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικού αγώνα και από τους ‘’Γιατρούς του Κόσμου΄΄ για την εθελοντική προσφορά των ιατρικών του υπηρεσιών στα Πολυιατρεία και σε κοινωνικές αποστολές. Κατοικεί στο Χαλάνδρι με την οικογένειά του.
Το κορίτσι του τεκέ (2020), Μετρονόμος
Συλλογικά έργα
Επτά (2014), Μετρονόμος
Το κορίτσι του τεκέ – Γιάννης Τσιαντής
Οδοιπορικό Δραπετσώνα
“Το Κορίτσι του τεκέ” είναι ένα μυθιστόρημα κινηματογραφικής γραφής, βασισμένο στη διαδρομή του πρoπολεμικού ρεμπέτικου ήχου του Πειραιά και της Δραπετσώνας, έτσι όπως διαμορφώθηκε στους τεκέδες, στα κακόφημα πορνεία των Βούρλων και στα προσφυγικά παραπήγματα, μέσα σε ένα κοινωνικό συνονθύλευμα προσφυγιάς, μέθης, πορνείας και φτώχειας.
Το μυθιστόρημα ταλαντεύεται μεταξύ ιστορίας και επινόησης ακολουθώντας το χρονικό μιας από τις ελάχιστες και άγνωστες τραγουδίστριες του τεκέ στα Χιώτικα της Δραπετσώνας, ενός κοριτσιού που γεννήθηκε το 1905 και έζησε στον τεκέ του Μίχαλου, στα σκληρά χρόνια του νταή Πειραιώτη.
Το πειραιώτικο μπουλασιλίκι, ο προσφυγικός μανές και το χαμαιτυπείο συναντούν με σεβασμό το ανώνυμο κορίτσι που κέρδισε επάξια ένα στασίδι στον μυθικό μουσικό υπόκοσμο των τεκέδων της Δραπετσώνας.
Μυθιστόρημα, Μετρονόμος, 2020, 248 σελ.
Πηγές: Biblionet, Μετρονόμος