Γιώτα Μελισσινού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Γιώτα Μελισσινού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον δήμο Αλίμου Αττικής όπου και μέχρι σήμερα είναι μόνιμη κάτοικός του.
Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne D’ Arc” κατέχοντας δύο πτυχία γαλλικής γλώσσας και στη συνέχεια φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων απ’ όπου έλαβε και το πτυχίο της εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά τελείωσε το ταχύρρυθμο τμήμα γραμματειακής υποστήριξης της “System” και μέχρι τον διορισμό της το 1994 εργάστηκε στη γαλλική εταιρεία CONTINENT HELLAS A.E., στο λογιστήριο των ηλεκτρονικών ειδών. Κατά την τρίχρονη εργασία της στην άνωθεν ιδιωτική εταιρεία, παρακολούθησε ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια από την εταιρεία EFFECTIVE MANAGEMENT INTERNATIONAL S.A. παίρνοντας και την ειδική βεβαίωση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, προσφέροντας τις υπηρεσίες της ως εκπαιδευτικός.
Ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων προσαρμοσμένων για παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας συγχρόνως το σκηνοθετικό και σκηνογραφικό κομμάτι κατά την παρουσίασή τους. Το 2013 υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου είχε παρουσιαστεί το έργο της “Στου Μπελαμή το Ουζερί” στο θέατρο Κάρολος Κουν, τιμώντας έτσι με μια ξεχωριστή παράσταση τον αξέχαστο στιχουργό Κώστα Βίρβο που υπήρξε και δημότης Αλίμου. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή ιστορικών έργων, όπως “Η Άλωση της Πόλης” και “Η καταστροφή της Σμύρνης”, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο Μαίρη Αρώνη το 2017 και 2018 αντίστοιχα.
Μυθιστορήματα
Μοίρα κοινή (2020), Οσελότος

Μοίρα κοινή – Γιώτα Μελισσινού
“Η Ολυμπιακή Αεροπορία αγγέλλει μετά βαθυτάτης οδύνης ότι σήμερον, 8 Δεκεμβρίου 1969 και ώραν 9 μ.μ., αεροσκάφος DC-6B πτήσεως 954 εκ Χανίων προς Αθήνας κατέπεσεν εις περιοχήν Κερατέας Αττικής. Ουδείς εκ των ογδόντα πέντε επιβατών και του πενταμελούς πληρώματος φέρεται ως επιζών!”

Η Ηλιάνα Ανδρεαδάκη, γόνος πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας των Αθηνών, με το άκουσμα της είδησης ένιωσε να ανατριχιάζει σε όλο της το κορμί. Το αεροπλάνο που θα έπαιρνε εκείνη είχε συντριβεί!
Τα μάτια της Ειρήνης Ανδριώτη, αεροσυνοδού της μοιραίας πτήσης, έτρεχαν ασταμάτητα. Ήθελε να ξεσπάσει, να φωνάξει πως ήταν αδικία που δεν ήταν εκείνη στη θέση της συναδέλφου της, της Κατερίνας, όμως κανένας ήχος δεν βγήκε από το στόμα της. Και καθώς κατευθυνόταν σωστό ράκος προς την έξοδο του αεροδρομίου, τον είδε! Θα τον αναγνώριζε ακόμη κι αν τον έβλεπε να περπατάει ανάμεσα σε ένα πλήθος διερχόμενων ανθρώπων.
Ήταν ο Πέτρος Μαντάς, ο καθηγητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το μόνο άτομο που δεν ήθελε να ξανασυναντήσει ποτέ στη ζωή της!
Τρεις άνθρωποι, τρεις τελείως διαφορετικοί κόσμοι και μια Κοινή Μοίρα που τους ενώνει. Κανείς όμως δεν ξέρει μέχρι πού μπορεί να τους φτάσει!

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 510 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος