Γιολάντα Κουντούρη

Γιολάντα Κουντούρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η ζωγράφος-χαράκτρια Γιολάντα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Μετά το δίπλωμα Ζωγραφικής από την Εcole des Beaux-Arts στη Βρέστη, στη Γαλλία, απέκτησε το πτυχίο Ζωγραφικής και το πτυχίο Χαρακτικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, ενώ παρακολούθησε και το κατ’ επιλογήν μάθημα Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας. Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα Αισθητικής Αγωγής για παιδιά του δημοτικού σχολείου στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, που συνδύαζε ζωγραφική με μουσική, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές εκθέσεις.
Παιδική λογοτεχνία
Η γοργόνα με τα ροζ μάτια και τα πράσινα χείλη (2020), Εκδόσεις Κομνηνός

Η γοργόνα με τα ροζ μάτια και τα πράσινα χείλη – Γιολάντα Κουντούρη

Η γοργόνα


Το τραγούδι της γοργόνας με τα πλουμιστά, ξανθογάλαζα φτερά έκανε τα κύματα να χορεύουν και να υψώνονται ως τις στέγες των σπιτιών. Ο αφρός τους έσπαγε κι οι άσπρες κρυστάλλινες σταγόνες γίνονταν μαργαριτάρια. Τα κύματα πάφλαζαν και τα ξέβραζαν παντού… Ήταν τόσα πολλά τα μαργαριτάρια που έφτιαξαν με αυτά ένα τεράστιο κάστρο, που όμως… δεν άφηνε χώρο στους ανθρώπους ούτε για περπάτημα, ούτε και όργωμα…

Η γοργόνα όμως, που χάνει τα φτερά της και αποκτά δύο φιλντισένια πόδια κι ένα λυγερό κορμί και μια μοναδική παρέα τεσσάρων παιδιών, κινδυνεύει από την οργή του θεού Ποσειδώνα που την κλείνει μέσα σ’ ένα κοχύλι.

Θα κατορθώσουν να τη σώσουν ο Φάνης, η Λιλίκα, ο Κώστας και η Νίκη; Τι ρόλο θα παίξει το δελφίνι που έντυσαν… μπαλαρίνα;

Ένα υπέροχο παραμύθι για τη φιλία, που είναι το μεγαλύτερο δώρο, με την εικονογράφηση της ζωγράφου-χαράκτριας Γιολάντας Κουντούρη να το κάνει ακόμη πιο ονειρικό: «Όταν χορεύω μαζί σας αισθάνομαι σαν να πετάω».

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2020, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός

Please wait...