Ζαχαρούλα Βαλαβάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εύβοια.
Στα δεκαεπτά της χρόνια μετακόμισε στην πρωτεύουσα και αποφοίτησε από την ανωτέρα δραματική σχολή του Γεωργίου Αρμένη. Έκτοτε εργάστηκε σαν ηθοποιός. Το 2016 ξεκίνησε νέο κύκλο σπουδών στην συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και το κολέγιο ICPS. Το πρώτο της βιβλίο, μια συλλογή ποιημάτων με τίτλο “Ιερή Γνωριμία”, εκδόθηκε από τις εκδόσεις Anima το 2017.
Ποίηση
Ιερή γνωριμία (2017), Anima Εκδοτική

Διηγήματα
Έξω από τη λήθη (2018), Anima Εκδοτική

Έξω από τη λήθη – Ζαχαρούλα Βαλαβάνη
Τρεις ιστορίες: Τρεις διαστάσεις μιας κοινής πραγματικότητας. Έξι ήρωες που πορεύονται με γνώμονα την τύχη.
Μια νύχτα σε ένα motel και όλα μπορούν να ανατραπούν.
Μήπως τελικά η φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα;
Μήπως τύχη είναι η δικαιολογία των αισθήσεων;
Μήπως ο φόβος είναι η μάνα της λήθης;

Διηγήματα, Anima Εκδοτική, 2018, 132 σελ.

Ιερή γνωριμία – Ζαχαρούλα Βαλαβάνη
Ιερή είναι η κάθε γνωριμία που προκύπτει κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Γεννιόμαστε και οι πρώτες εικόνες που συναντάμε είναι ο μοναδικός κόσμος μας. Οι πρώτοι άνθρωποι που μας φροντίζουν είναι οι θεοί μας, τα πρώτα μας βιβλία οι άγνωστοι σύμμαχοι μας.
Οι φίλοι μας, το απόσταγμα του χαρακτήρα μας. Εκείνοι που θαυμάζουμε, το κίνητρο για όσα μπορούμε. Εκείνα που μπορούμε, οι νέοι μας ορίζοντες. Οι αποτυχίες μας, το άνοιγμα της καρδιάς μας. Οι δυσκολίες μας, ο τρόπος να βρίσκουμε λύσεις. Είμαστε μια συνεχόμενη διαδικασία. Είμαστε στιγμές που διαμορφώνουν αυτό που ονομάζουμε εαυτό. Είμαστε συλλέκτες εμπειριών. Είμαστε περιπλανώμενες ψυχές μέσα σε σάρκα και οστά απορημένες. Τριγυρίζουμε ψάχνοντας να βρούμε απαντήσεις που οδηγούν σε νέες ερωτήσεις.
Ψάχνουμε τον Θεό μα δεν τον βρίσκουμε. Τον ψάχνουμε σε θρησκείες, σε φιλοσοφίες, σε επιστήμες, μα εκείνος πουθενά. Τον ψάχνουμε στα ύψη και στα βάθη μα παραμένει άφαντος. Τον ψάχνουμε σε όλα τα πιθανά σημεία ξεχνώντας το αγαπημένο του στέκι. Την καρδιά μας. Εκεί κατοικεί.
Η Ιερή γνωριμία είναι για εκείνους που δεν σταματούν να αποτυγχάνουν, μέχρι το σημείο που το άνοιγμα της καρδιάς γίνεται πέρασμα και το πέρασμα ένωση. Και τότε όλα τα κατακάθια από όλη την διάρκεια της διαδρομής, στάχτη. Ο φόβος μένει ξεκρέμαστος όταν κάνεις πια παρέα με τον Θεό.
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μου κερί.
Με σεβασμό και αγάπη για κάθε ανήσυχο πνεύμα εκεί έξω.

Εικονογράφηση: Μανώλης Αναστασάκος

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική

Please wait...