Ζαφειρία Κοτζαµάνογλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζαφειρία Κοτζαµάνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου µεγάλωσε και σπούδασε.
Είναι ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος και από µικρή ηλικία ασχολείται µε τη συγγραφή και τη ζωγραφική, πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Από το 2003 ζει και εργάζεται µε τον σύζυγό της στην πόλη της Λάρισας. Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της µυθιστόρηµα µε τίτλο «Η ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιµωµένη» από τις εκδόσεις Publibook (µετέπειτα Λευκή Σελίδα) ως Ζαφειρία Κάππα.
Μυθιστορήματα
Η σπηλιά του Φιλοκτήτη (2018), Σιδέρη Μιχάλη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιµωµένη (2010), Publibook
Ρωξάνη και Αύγουστος (2020), Μιχάλης Σιδέρης

Ρωξάνη και Αύγουστος – Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου

Ρωξάνη και ΑύγουστοςΗ ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιμωμένη


Η Ρωξάνη, κόρη του βασιλιά της μυθικής χώρας Νυδίας, θα γιορτάσει σε λίγες μέρες τα δέκατα όγδοα γενέθλιά της. Όχι μόνο θα ενηλικιωθεί, αλλά θα γίνει και επίσημα η διάδοχος του θρόνου. Η τυχαία ανακάλυψη, όμως, ενός κλειδιού και η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού θα την οδηγήσουν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης μακριά από το ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον του παλατιού.
– Ποιες πόρτες θα της ανοίξει το περίεργο κλειδί σ’ αυτό το ταξίδι αναζήτησης της γνώσης;
– Τι θα συναντήσει κατά τη διάρκειά του και ποιο θα είναι το τέρμα της διαδρομής;
– Ποιες απρόβλεπτες εξελίξεις θα έχει η γνωριμία της με τον νεαρό Αύγουστο;
– Θα καταλάβει ποια ακριβώς είναι η ελευθερία που αναζητά;
– Θα βρει, τελικά, την αλήθεια που της στέρησαν, άθελά τους, η αγάπη και ο φόβος των γονιών της;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2020, 176 σελ.

Η σπηλιά του Φιλοκτήτη – Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου
Ο δεκαπεντάχρονος Γεράσιµος ζει µε την οικογένειά του στη Λήµνο. Μετά από µια εκπαιδευτική εκδροµή στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η περιέργεια θα οδηγήσει τον Γεράσιµο να µπει στη σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου, εντελώς απρόσµενα, συναντά έναν ρακένδυτο ηλικιωµένο άντρα που ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο µυθικός ήρωας που οι Αχαιοί εγκατέλειψαν στο νησί, όταν εκστράτευσαν κατά της Τροίας.
Εξαιτίας µιας σειράς παράξενων γεγονότων αναγκάζεται να συνυπάρξει µαζί του για ένα διάστηµα, σε µια έρηµη περιοχή του νησιού και να τον ακολουθήσει στις καθηµερινές του συνήθειες. Κοιµούνται στη σπηλιά, περπατούν στην παραλία και στον λόφο, συζητούν, τρώνε, ονειρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, συµφιλιώνονται και µέσα απ’ αυτή τη διαδικασία συνυπάρχουν παρά τις µεγάλες τους διαφορές, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον µέχρι που φτάνει η στιγµή οι δρόµοι τους να χωρίσουν και να συνεχίσουν ο καθένας, στη δική του εποχή, την προσωπική του πορεία.
Ποιος είναι ο µυστηριώδης κάτοικος της σπηλιάς; Γιατί συνάντησε τον Γεράσιµο; Πώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μήπως κάτι έπρεπε να µάθει ο Γεράσιµος από αυτόν τον παράξενο άντρα; Ή ήταν όλα στη φαντασία του έφηβου αγοριού;

Μυθιστόρημα, Σιδέρη Μιχάλη, 2018, 272 σελ.

Η ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιμωμένη – Ζαφειρία Κάππα
Η Ρωξάνη, κόρη του βασιλιά της μυθικής χώρας της Νυδίας, θα γιορτάσει σε λίγες μέρες τα δέκατα όγδοα γενέθλιά της. Όχι μόνο θα ενηλικιωθεί, αλλά θα γίνει και επίσημα η διάδοχος του θρόνου. Η τυχαία ανακάλυψη όμως ενός κλειδιού και η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού θα την ωθήσουν σε μια φυγή μακριά από το ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον του παλατιού.
Ποιες πόρτες θα της ανοίξει το περίεργο κλειδί σ’ αυτό το ταξίδι προς τη γνώση και την ελευθερία; Τι θα συναντήσει κατά τη διάρκειά του και ποιο θα είναι το τέρμα της διαδρομής; Θα καταλάβει ποια ακριβώς είναι η ελευθερία που αναζητά; Θα βρει την αλήθεια που της στέρησαν, άθελά τους, η αγάπη και ο φόβος των γονιών της;

Παιδική λογοτεχνία, Publibook, 2010, 136 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σιδέρη Μιχάλη, Publibook

Please wait...