Ζαχαρούλα Χ. Παπαδάκη

Ζαχαρούλα Χ. Παπαδάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζαχαρούλα Παπαδάκη γεννήθηκε στη Σπάρτη, αλλά μεγάλωσε, σπούδασε και έζησε στην Αθήνα.
Υπήρξε πιστοποιημένο στέλεχος στην ALPHA BANK σε επιτελικές θέσεις και διετέλεσε περιφερειακός Διευθυντής έως το 2017. Διαθέτει πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας με την ειδικότητα παροχής Επενδυτικού Συμβούλου από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγορά. Κάτοχος πιστοποιητικών σπουδών Διοίκησης πωλήσεων Coaching, Management Διοίκησης στελεχών και life Coaching. Κάτοχος πιστοποιητικού προγράμματος του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής με θεματική ενότητα Σενάριο: Γράφοντας για την τηλεόραση της «ΙΑΝΟΣ ΑΕ» & σεμινάρια υποκριτικής στο σύστημα Στανισλάβσκι και Συναισθηματική Νοημοσύνη Σχολής «Actors in Action». Έχει φοιτήσει ως ερασιτέχνης ηθοποιός στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου Στην ίδια σχολή συμμετείχε σε διαγωνισμό ζωγραφικής όπου και κέρδισε υποτροφία. Μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία αφιερώθηκε αποκλειστικά στην τέχνη όπου ασχολείτο, ερασιτεχνικά, ανέκαθεν. Ήτοι συγγραφή κειμένων, δημιουργικής σκέψης, στιχουργικής, ποίησης, θεάτρου και ζωγραφικής.
Θεατρικά έργα
Το Πεντοζάλι της Λευτεριάς (2021), Βεργίνα

Το Πεντοζάλι της Λευτεριάς – Ζαχαρούλα Χ. Παπαδάκη

Το πεντοζάλι της λευτεριάς


Το χρονικό δύο ηρώων, του Ιωάννη Βλάχου, γνωστότερου ως «Δασκαλογιάννη», του θρυλικού πρωτοστάτη της επανάστασης του 1770 στη Χώρα των Σφακίων και του Κωνσταντίνου Γιαμπουδάκη, του πυρπολητή της Μονής Αρκαδίου το 1866. Οι ιστορίες δύο ηρώων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, που όμως και οι δύο μαζί, ως αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας της Κρήτης, έγιναν μια αλυσίδα από άπειρες δράσεις και εξεγέρσεις, για να σφραγίσουν καλά φυλαγμένα τα προπύργια της περηφάνιας για μια ελεύθερη πατρίδα.
Η Κρήτη συνεχίζει να γεννά πρωταγωνιστές, που μόνο αυτοί γνωρίζουν πώς θα αυτοσχεδιάσουν να πεθάνουν, προκειμένου να μείνουν ζωντανοί και ελεύθεροι.

Θεατρικό, Βεργίνα, 2021, 88 σελ.

Πηγές: Biblionet, Βεργίνα