Ζέφη Συρίβλη

Ζέφη Συρίβλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζέφη Συρίβλη γεννήθηκε στη Γερμανία.
Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και στη συνέχεια εργάστηκε επί σειρά ετών σε πολυεθνικές εταιρίες. Το 2007 και 2008 συμμετείχε σε κύκλους σεμιναρίων για το παιδικό βιβλίο που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία της για παιδιά και έχει δημιουργήσει και συντονίζει την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι (2012), Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Πωλείται (2015), Επόμενος Σταθμός
Η εξαφάνιση της Μπέλλας (2020), Εκδόσεις Πατάκη

Η εξαφάνιση της Μπέλλας – Ζέφη Συρίβλη

Η εξαφάνισηΜυστήρια για δύο


Η Λένη αγαπάει τα μυστήρια, διψά για περιπέτειες και θαυμάζει τον Ηρακλή Πουαρό. Ο Νικόλας γυμνάζεται τακτικά, είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής και αγαπάει την Μπέλλα τη σκυλίτσα του. Όταν η Μπέλλα εξαφανίζεται μυστηριωδώς μέσα από την πολυκατοικία της οδού Ιφικράτους, οι υποψίες στρέφονται αρχικά στον πιο εκκεντρικό και αγέλαστο ένοικο.
Μήπως και ο μαυροντυμένος άντρας που ακολουθεί τη Λένη έχει σχέση με την εξαφάνιση; Τίποτα δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο ότι η Λένη κι ο Νικόλας είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους, ώστε να βρεθεί η Μπέλλα. Θα τα καταφέρουν;

Η νέα συναρπαστική σειρά μυστηρίου των Εκδόσεων Πατάκη για νεαρούς αναγνώστες.

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πατάκη, 2020, 168 σελ.

Πωλείται – Ζέφη Συρίβλη

Πωλείται


Με λένε Γιάννη. Έχω έναν σκύλο που τον λένε Άρη. Την αδελφή μου τη λένε Λουκία και μου σπάει συνεχώς τα νεύρα. Ο Θρασύβουλος είναι ο καλύτερός μου φίλος. Είναι λιγάκι λαίμαργος. Τρώει τα πάντα στο πι και φι. Η μαμά μου έχει μανία με την καθαριότητα και λατρεύει το παλιό της Φολκσβάγκεν. Ο μπαμπάς μου πάλι είναι ένας συνηθισμένος μπαμπάς. Σαν όλους τους άλλους. Τις διακοπές μου κάθε χρόνο τις περνάω στη Λιμνήτσα, το χωριό όπου γεννήθηκε ο πατέρας μου. Εκεί, όπου χωρίς τα φώτα της πόλης μπορείς τη νύχτα να δεις τα αμέτρητα αστέρια του ουρανού. Μια μέρα ο μπαμπάς μου μας ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Είναι αναγκασμένος να πουλήσει το πατρικό του σπίτι στη Λιμνήτσα. Το αγαπημένο μου σπίτι. Αισθάνομαι χαμένος. Τι θα απογίνει το δεντρόσπιτό μου, το δωμάτιό μου; Θα μπορώ να συνεχίσω να βλέπω την παρέα του χωριού, τον Θύμιο, τον Θανάση, τον Θωμά, τον Μάνο, την Αργυρώ; Γιατί πρέπει να αλλάζουν τα πράγματα;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Επόμενος Σταθμός, 2015, 152 σελ.

Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι – Ζέφη Συρίβλη

Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι


Στην παιδική αυτή έκδοση πρωταγωνιστεί ένα πορτοκαλί σαλιγκαράκι, που όμως δεν του αρέσει το χρώμα του και ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να αλλάξει.
Στην πορεία του, “φορτώνεται” χαρακτηριστικά από άλλα πλάσματα που συναντά στο μεγάλο λιβάδι: το κόκκινο χρώμα μιας πασχαλιάς – τα πόδια μιας σαρανταποδαρούσας – το καμπανάκι που έχει στο λαιμό της μια αγελάδα – τα φτερά μιας χρυσόμυγας – το φτυάρι που κουβαλά ένα μυρμήγκι – δύο ελατήρια που του επιτρέπουν το άλμα ενός βατράχου – το δυνατό ράμφος ενός δρυοκολάπτη.
Με όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία στην πλάτη του, συνεχίζει το δρόμο του, μέχρι που η συνάντησή του με το φεγγάρι το βοηθά να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό και να απαλλαχθεί από τα περιττά βάρη. Το σαλιγκαράκι μαθαίνει στο τέλος ότι κάθε πλάσμα πάνω στη Γη είναι μοναδικό και χρήσιμο γι’ αυτό που είναι και τότε το φωτεινό του χαμόγελο γίνεται πιο έντονο ακόμη και από τον ίδιο τον ήλιο.

Εικονογράφηση: Μαρίνα Ρούσσου

Παιδική λογοτεχνία, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2012, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Επόμενος Σταθμός, Εκδόσεις Πατάκη