Ζηνοβία Μαρνέζη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζηνοβία Μαρνέζη γεννήθηκε και ζει στο Περγιάλι Κορινθίας με ττην οικογένειά της.

Αναίσθητοι και ονειροπόλοι – Ζηνοβία Μαρνέζη

Μια ιστορία αγάπης, δύναμης και ελπίδας για τέσσερις ζωές


Με αφετηρία τη ζωή μιας ελληνικής οικογένειας που ζει στην επαρχία, ξεδιπλώνεται η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Η ηρωίδα, μια μοναχική, χαμηλών τόνων γυναίκα, ηθοποιός, που αποφεύγει τη δημοσιότητα και τα φλας των φωτογράφων, έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις και κρύβει μέσα της ένα βαθύ πόνο. Φοβάται να ανακαλέσει τις μνήμες ενός παλιού σκανδάλου που είχε γίνει πρωτοσέλιδο, όταν ήταν ακόμα νέα και ασήμαντη.

Ωστόσο, θα καταφέρει να παλέψει. Θα καταφέρει να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει…
Σε μια ιστορική συγκυρία που γεννά ανασφάλεια, δίνεται η ευκαιρία στα πρόσωπα του μυθιστορήματος να δώσουν λύσεις και απαντήσεις σε χρόνια προβλήματα και ερωτηματικά που βασανίζουν τις ζωές τους.

“Σε παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία, τέσσερα κορίτσια χαμογελούν. Δείχνουν χαρούμενα, ξέγνοιαστα και ευτυχισμένα.
Ένα απ’ αυτά είναι η μητέρα του. Νιώθει οργή και πόνο, γιατί τον απαρνήθηκε και τον έδωσε να τον μεγαλώσει άλλη μάνα. Όλα θα ήταν αλλιώς, αν είχε μείνει μαζί της· καλύτερα ή χειρότερα, δεν έχει σημασία.
Τώρα στέκεται μπροστά της γεμάτος θυμό και πικρία. Ζητάει τις απαντήσεις, όσο οδυνηρές κι αν είναι. Εκείνη είναι εκεί· χρόνια ολόκληρα ήταν εκεί και τον περίμενε με αγάπη, λαχτάρα και αγωνία. “Δώσε μου λίγο χρόνο, έλα να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι, ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν, και να γυρίσουμε πάλι, έχοντας φτιάξει το μέλλον μας πιο όμορφο”.
Ο Πέτρος αφήνεται στα λόγια της, παρασύρεται απ’ τις γλαφυρές περιγραφές της, γνωρίζει όλα τα κρυφά και φανερά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Και συγκλονίζεται, όταν μαθαίνει την αλήθεια.
Η Δώρα δε ζητάει την αγάπη του· το ξέρει ότι πάντα την είχε… Τη συγνώμη του είναι που ζητάει απεγνωσμένα…”

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2009, 735 σελ.

Η Κοραλία της σιωπής – Ζηνοβία Μαρνέζη
Μια έκρηξη στο γιωτ του εφοπλιστή Χαρίδημου, φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένες αλήθειες και φανερά ψέματα. Μια εγκληματική ενέργεια εναντίον του κληρονόμου Χαρίδημου, για οικονομικά συμφέροντα, ξεσκεπάζει την δόλια συμπεριφορά και την πλεκτάνη ανθρώπων που κάποτε έπαιξαν με την ζωή και την τύχη δύο νεογέννητων αγοριών. Τέσσερις γυναίκες μας ξεδιπλώνουν άθελά τους, με τις αφηγήσεις τους, το κουβάρι αυτής της ιστορίας.

Η Ναυσικά και η Μαρίνα, δύο συνομίληκες νέες κοπέλες γνωρίζονται επεισοδιακά. Τι έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους; Ποια είναι η παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί ανάμεσά τους;

Ποια είναι η σεβαστή ηλικιωμένη κυρία Μαργαρίτα, ποιο είναι το αληθινό της πρόσωπο και γιατί δεν τολμάει να το αποκαλύψει;

Γιατί η Αρτεμισία ορκίστηκε να κρατήσει για πάντα μυστική την αλήθεια;

Η θαμμένη για χρόνια σιωπή της Κοραλίας κραυγάζει χωρίς ήχο, αλλά εκκωφαντικά για να βγει στο φως και η δική της φωνή…

Ένα συναρπαστικό και συγχρόνως μυστηριώδες μυθιστόρημα που κρύβει μέσα του πολλές ανατροπές και εκπλήξεις για τις ζωές των ηρώων του.

Eπιμέλεια σειράς: Γιώργος Μωύσογλου

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2012, 612 σελ.

Μυθιστορήματα
Αναίσθητοι και ονειροπόλοι (2009), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Η Κοραλία της σιωπής (2012), Δυάς Εκδοτική

Συλλογικά έργα
Ιστορίες από ένα παγκάκι (2013), Εκδόσεις Σαΐτα

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Please wait...