Ζωή Βλασερού

Ζωή Βλασερού

2021 Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στο νησί της αγάπης μου, την Κέρκυρα, και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Τελειώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σπούδασα Φωτογραφία στη σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και επαγγελματικά με τον χώρο της εστίασης. Η ανάγκη μου για εσωτερική έκφραση της ψυχής, ποτέ δεν σταμάτησε να με ωθεί σε όλο και πιο σύνθετα μονοπάτια καλλιέργειας και ανάτασης. Στην πορεία της ζωής μου, περνώντας μέσα από συμπληγάδες, συσσώρευα μέσα μου συναισθηματικές εντάσεις, που αποτέλεσαν και την αφορμή για να επιδιώξω αυτό το πρώτο μου συγγραφικό εγχείρημα. Τα πάθη, τα αδιέξοδα, η στροφή στον εσωτερικό μου κόσμο με οδήγησαν αυτόματα, χωρίς καν να το σκεφτώ, στη συγγραφή. Μυαλό, συναισθήματα και γραφή έγιναν ένα.»
Μυθιστορήματα
Οι ληστές της ψυχής μου (2021), Εκδόσεις Κομνηνός

Οι ληστές της ψυχής μου – Ζωή Βλασερού

Οι ληστές


Θα ήθελε η ζωή της να είναι ένα παραμύθι, κι όμως όλα την οδηγούν σ’ έναν αληθινό εφιάλτη.
Τα γεγονότα, καταιγιστικά και ανέξελεγχτα, ανατρέπουν τις ισορροπίες της.
Μεγαλωμένη σε μία ανορθόδοξη ελληνική οικογένεια, με τη μητέρα να την απορρίπτει και τον πατέρα να παραμένει μια σκιά, βιώνει πρόωρα τη μοναξιά και τη στέρηση.
Το τοξικό οικογενειακό περιβάλλον, τα τραυματικά παιδικά και εφηβικά χρόνια, οι ανύπαρκτες μνήμες αγάπης την ωθούν στην αγκαλιά ενός άξεστου και βίαιου άνδρα και σ’ έναν καταλυτικό γάμο.
Παρά τις προσπάθειές της να βιώσει την ευτυχία, ο πόνος βρίσκει διόδους και τη συντρίβει.
Μέσα από ματαιώσεις και πισωγυρίσματα, μέσα από μια αγωνιώδη προσπάθεια να κρατηθεί από τη ζωή, καθώς ο καρκίνος της χτυπά την πόρτα, ακολουθεί πορεία αυτογνωσίας και εξερεύνησης του βαθύτερου εαυτού της.
Τελικά, η πορεία της προς το φως και την ολοκλήρωση αν και βασανιστική είναι λυτρωτική…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2021, 222 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός