Ζωή Αποστόλου

Ζωή Αποστόλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζωή Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Ευβοίας.
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Καταλυτική στάθηκε το 2019 η συνάντησή της με τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, στη διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής που δίδασκε. “Το Κεντρί” (Τόπος 2021) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Το Κεντρί (2021), Τόπος

Το Κεντρί – Ζωή Αποστόλου

Το Κεντρί


Ο Αλέξανδρος έχει πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Εγκαταλείπει την πόλη με τη μηχανή του, για να πραγματοποιήσει τον σκοπό του. Στη διαδρομή σώζει μια νεαρή κοπέλα, τη Λευκή, από τα χέρια ενός σωματέμπορα. Ο Φώτης, κατ’ επίφαση ευυπόληπτος πολίτης και αρχηγός του κυκλώματος που την κρατούσε αιχμάλωτη, στέλνει τους άντρες του να την εντοπίσουν. Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος επιστρέφει με τη Λευκή στο διαμέρισμά του και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άντρες του Φώτη αλλά και τον ίδιο.

Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αναπόφευκτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Φώτη και στον Αλέξανδρο. Καθώς ο ένας αναζητά τα ίχνη του άλλου, κυριαρχεί μια διαρκής εναλλαγή ρόλων, με το θύμα να γίνεται θύτης και αντίστροφα: τα λάθη και οι αδυναμίες του ενός γίνονται η δύναμη του άλλου σε μια μάχη με διακύβευμα την ίδια τους τη ζωή.

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας άνθρωπος είναι αποφασισμένος να χάσει τα πάντα; Όταν δεν φοβάται τον θάνατο;

Μυθιστόρημα, Τόπος, 2021, 240 σελ.

Πηγές: Biblionet, Τόπος