Ζωή Καραγεωργίου

Ζωή Καραγεωργίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζωή Καραγεωργίου είναι καθηγήτρια Πληροφορικής και της αρέσει η Ρομποτική και ο Προγραμματισμός.
Έχει Μεταπτυχιακό στις Γραφικές Τέχνες και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Ε.Α.Π. Μέρος της έρευνάς της περιλαμβάνει κατασκευές Δωματίων Διαφυγής. Έχει βραβευτεί από το Υ.Π.Ε.Θ για βέλτιστο ψηφιακό σενάριο. Και τι σχέση έχει η Πληροφορική με τη Λογοτεχνία; Τη μεγαλύτερη, όταν μπορείς να συνδυάσεις τις επιστήμες και τις τέχνες. Δραστηριοποιείται ενεργά στη δημιουργική γραφή για το παιδικό και νεανικό βιβλίο, στη θεατρική γραφή και στις αφηγήσεις. Έχει εκδώσει παραμύθια σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή. Πήρε το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού και διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος. Συνεργάζεται με το “Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς-Κέφαλος”. Παρουσιάζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα – στο Βαφοπούλειο, σχολεία, βιβλιοθήκες και μουσεία – που αποτελεί ωριαία διαδραστική παράσταση “Είδατε τι κάνει το συννεφάκι” με τη χρήση 3D κινουμένου σχεδίου και σεναρίου. Η ίδια παράσταση παρουσιάζεται και σε θεατρικές σκηνές. Συμμετέχει σε παιδική ραδιοφωνική εκπομπή ως αφηγήτρια και σε θεατρικές ομάδες ως ηθοποιός και ως εμψυχώτρια. Είναι μέλος βραβευμένης χορωδίας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής και χορού.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Μπλούμ η παράξενη μελισσούλα (2016), Εκδόσεις Μολύβι
Περιπέτειες στο Μουσείο (2020), Εκδόσεις Μολύβι
Διάβασε το παραμύθι ανάποδα (2021), Υδροπλάνο

Διάβασε το παραμύθι ανάποδα – Ζωή Καραγεωργίου, Ρία Φελεκίδου

Διάβασε το παραμύθιΟ δράκος και τα παιχνίδια


Δύο παραμύθια… αλλιώς, σε μια μοναδική έκδοση. Από όποιο κι αν ξεκινήσεις να διαβάζεις, το σίγουρο είναι πως θα χαθείς στον μαγικό του κόσμο. Στη μία πλευρά, μια μάγισσα που διάβαζε πολλά βιβλία και έμαθε στους κατοίκους του μικρού βασιλείου πώς να ταξιδεύουν μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου και στην άλλη, η απόδραση των… παιχνιδιών από το κάστρο όπου τα έκλεισε ο μάγος για να τα προστατεύσει από εκείνους που δεν τα πρόσεχαν αλλά τα παιχνίδια είναι προορισμένα για εκείνους που τα αγαπανε και εκεί ήθελαν να πάνε!

Εικονογράφηση: Δημήτρης Καρακούσης

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2021, 80 σελ.

Περιπέτειες στο Μουσείο – Ζωή Καραγεωργίου

Περιπέτειες στο μουσείοΗ διάσωση του ζωγράφου


Ένα βράδυ με πανσέληνο ο νυχτερινός φύλακας του Μουσείου της Βέροιας καλείται να σώσει έναν φυλακισμένο διάσημο ζωγράφο.

Η μαγική περιπέτεια γρήγορα ξεκινάει και χάνεται σε περίεργα μονοπάτια, συναντάει δράκους, φίδια, μιλάει με παράξενους ανθρώπους.

Μαζί του έχει τρία μικρά ευρήματα του μουσείου.

Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να επιστρέψει ή θα μείνει κι ο ίδιος για πάντα φυλακισμένος;

To βιβλίο συνοδεύεται από παιχνιδο-ασκήσεις για μικρούς και μεγάλους.

Εικονογράφηση: Παναγιώτης Δαλακούρας

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Μολύβι, 2020, 52 σελ.

Μπλούμ η παράξενη μελισσούλα – Ζωή Καραγεωργίου

Μπλούμ


Η Μυρτώ, η βασίλισσα των μελισσών του δάσους με τις πανύψηλες καρυδιές, άφησε την κυψέλη της για να χορέψει στον αέρα τον μαγικό χορό του ζευγαρώματος μαζί με τους κηφήνες. Όταν επέστρεψε, ένα από τα μελισσάκια που γέννησε ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Στην Κιάρα όμως, την πιο παλιά εργάτρια, δεν αρέσουν καθόλου τα διαφορετικά μελισσάκια. Η μικρή Μπλουμ κινδυνεύει στ’ αλήθεια. Τελικά βρίσκεται να ταξιδεύει μόνη της σε έναν άγνωστο κόσμο. Τι θα απογίνει η μικρή μελισσούλα; Θα βρει τη ζωή που της αξίζει;

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Μολύβι, 2016, 38 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Μολύβι, Υδροπλάνο