Ζωή Κοντόγιαννου

Ζωή Κοντόγιαννου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζωή Σ. Κοντόγιαννου κατάγεται από τον Αρχάγγελο της Ρόδου.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Είναι καθηγήτρια Γερμανικών. Έχει εργαστεί σε κέντρο ξένων γλωσσών για κάποια χρόνια.
Από τις εκδόσεις ιWrite κυκλοφορεί το παιδικό της βιβλίο με τίτλο «Το Μπαουλάκι της Αγάπης». Από τις εκδόσεις Υδροπλάνο κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της «Μια Δυνατή Ψυχή».
Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι. Είναι πρόεδρος στο ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι Αρχαγγέλου Ρόδου «Αστήρ». Έχει συγγράψει επίσης ένα θεατρικό έργο, στην τοπική αρχαγγελίτικη διάλεκτο, του οποίου οι παραστάσεις γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο νησί της Ρόδου.
Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ροδιακή» κι έχουν βραβευτεί από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος κι από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα.
Μυθιστορήματα
Μια δυνατή ψυχή (2021), Υδροπλάνο
Ανάσα μου (2023), Εκδόσεις Κομνηνός

Παιδική λογοτεχνία
Το Μπαουλάκι της Αγάπης (2020), Εκδόσεις iWrite

Ανάσα μου – Ζωή Κοντόγιαννου

Ανάσα μου


Η Θαλασσινή ένα όνειρο έχει από παιδί: να μάθει όλη την αλήθεια για τον πατέρα της, τη μελαγχολική μητέρα της και την επίμονη άρνησή της να μιλήσει για το νησί της Σύμης.
Στο κομοδίνο της μητέρας της ανακαλύπτει ένα κρυμμένο βιβλίο, που το ξεφυλλίζει με περιέργεια. Κρυμμένα μυστικά ξετυλίγονται μπροστά της αποκαλύπτοντας μια ρομαντική αλλά και τραγική ερωτική ιστορία. Ένας παράνομος έρωτας στοιχειώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των ηρώων του βιβλίου, που τους οδηγεί σε αδιέξοδα βήματα αλλά και την απόλυτη ευτυχία.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2023, 550 σελ.

Μια δυνατή ψυχή – Ζωή Κοντόγιαννου

Μια δυνατή ψυχή


Η αληθινή αγάπη δεν έχει «πρέπει»! Δεν έχει όρια! Η αγάπη δε σταματά με αφορμή δύο παράλυτα πόδια. Η αγάπη χρειάζεται μόνο ψυχή και καρδιά… Μια δυνατή ψυχή που σκορπά φως και μοιράζει αγάπη. Ένας έρωτας που ξεπερνά κάθε δυσκολία και φέρνει την κάθαρση και τη λύτρωση στα πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο θέατρο της ζωής, εκεί όπου δεν παίζονται μονόλογοι και κανείς δε χειροκροτά! Εκεί που δυο νέοι άνθρωποι θα ενώσουν χέρια-φτερούγες και ακολουθώντας μνήμες κι επιταγές της καρδιάς θα βρουν τον δικό τους δρόμο, αυτόν που θα κάνει τον Άγγελο να περπατήσει δίπλα στην Εύη και να σταθούν γερά στα πόδια τους μαζί. Ένας έρωτας που γεννιέται στη Ρόδο και που αφήνει τα χνάρια του από αναπηρικά καροτσάκια μα και από γυμνά πόδια στην αμμουδιά και σε όλον τον κόσμο…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 568 σελ.

Το Μπαουλάκι της Αγάπης – Ζωή Σ. Κοντόγιαννου

Το μπαουλάκι της αγάπης


Το μπαουλάκι του μικρού Φίλιππου κρύβει έναν σπάνιο θησαυρό που το αδύνατο μπορεί να κάνει δυνατό… Έρχεται να μας γεμίσει με αγάπη δυνατή και να μας θυμίσει πως δεν γίνεται να ζούμε στη ζωή χωρίς αυτή… Το “Μπαουλάκι της Αγάπης” έχει τη δύναμη το μίσος να νικήσει και σε όλες τις καρδιές, ακόμα και στις πιο κακές, αγάπη να χαρίσει!

Εικονογράφηση: Ιφιγένεια Σιδέρη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2020, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite, Υδροπλάνο, Εκδόσεις Κομνηνός