Ζωή Κοντόγιαννου

Ζωή Κοντόγιαννου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζωή Κοντόγιαννου κατάγεται από τον Αρχάγγελο της Ρόδου.
Εργάζεται ως δασκάλα γερμανικών. Από τις εκδόσεις iWrite κυκλοφορεί το παιδικό της βιβλίο «Το Μπαουλάκι της Αγάπης». Κείμενά της έχουν διακριθεί κι έχουν βραβευτεί από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος κι από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα. Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι και είναι μέλος της ομάδας «Αγέρι Γραφής» του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.
Μυθιστορήματα
Μια δυνατή ψυχή (2021), Υδροπλάνο

Παιδική λογοτεχνία
Το μπαουλάκι της αγάπης (2020), Εκδόσεις iWrite

Μια δυνατή ψυχή – Ζωή Κοντόγιαννου

Μια δυνατή ψυχή


Η αληθινή αγάπη δεν έχει «πρέπει»! Δεν έχει όρια! Η αγάπη δε σταματά με αφορμή δύο παράλυτα πόδια. Η αγάπη χρειάζεται μόνο ψυχή και καρδιά… Μια δυνατή ψυχή που σκορπά φως και μοιράζει αγάπη. Ένας έρωτας που ξεπερνά κάθε δυσκολία και φέρνει την κάθαρση και τη λύτρωση στα πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο θέατρο της ζωής, εκεί όπου δεν παίζονται μονόλογοι και κανείς δε χειροκροτά! Εκεί που δυο νέοι άνθρωποι θα ενώσουν χέρια-φτερούγες και ακολουθώντας μνήμες κι επιταγές της καρδιάς θα βρουν τον δικό τους δρόμο, αυτόν που θα κάνει τον Άγγελο να περπατήσει δίπλα στην Εύη και να σταθούν γερά στα πόδια τους μαζί. Ένας έρωτας που γεννιέται στη Ρόδο και που αφήνει τα χνάρια του από αναπηρικά καροτσάκια μα και από γυμνά πόδια στην αμμουδιά και σε όλον τον κόσμο…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 568 σελ.

Το μπαουλάκι της αγάπης – Ζωή Σ. Κοντόγιαννου

Το μπαουλάκι της αγάπης


Το μπαουλάκι του μικρού Φίλιππου κρύβει έναν σπάνιο θησαυρό που το αδύνατο μπορεί να κάνει δυνατό… Έρχεται να μας γεμίσει με αγάπη δυνατή και να μας θυμίσει πως δεν γίνεται να ζούμε στη ζωή χωρίς αυτή… Το “Μπαουλάκι της Αγάπης” έχει τη δύναμη το μίσος να νικήσει και σε όλες τις καρδιές, ακόμα και στις πιο κακές, αγάπη να χαρίσει!

Εικονογράφηση: Ιφιγένεια Σιδέρη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2020, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite, Υδροπλάνο