Έκανε ανώτατες σπουδές στη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά. Στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία όπου έμεινε δεκατρείς μήνες μαθαίνοντας τη γλώσσα και τελειώνοντας μια Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα του “Ο Γέρος”. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια, ενώ έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα από τα οποία 20 περίπου μονόπρακτά του έχουν ανέβει από αθηναϊκές σκηνές.
Εμφανίστηκε στην τηλεόραση με 100 επεισόδια σίριαλ και τηλεταινίες όπου έχουν παρουσιαστεί σε διασκευή του ή πρωτότυπα τα εξής μεταξύ άλλων έργα: “Το χρήμα”, “Η Μ. Στέφα” του Ξενόπουλου, “Το μπουρίνι” του Καραγάτση, πέντε αυτοτελή έργα στη σειρά Μικρογραφίες, “Προς Οφρύνιο” του Φ. Δρακονταειδή, επεισόδια από τη σειρά “Μικροί Μεγάλοι”, “Η λυγερή” του Καρκαβίτσα κ.ά.
Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε σημαντικές ανθολογίες ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές με Α΄ Βραβείο σε διαγωνισμούς θεατρικών μονόπρακτων και έχει πάρει έπαινο για τρίπρακτο έργο του από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Έρωτες στην ομίχλη (1991), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Το πνεύμα του μάγου (1995), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Φύλαξε μου τις παλιές φωτογραφίες (1997), Άγκυρα
Αν αγαπάς (2000), Άγκυρα
Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες (2004), Άγκυρα
Δρόμοι της οργής (2006), Άγκυρα
Φύλαξέ μου τις παλιές φωτογραφίες (2008), Στρατηγικές Εκδόσεις (Ε)
Ο καπιταλιστής (2008), Στρατηγικές Εκδόσεις
Οι απαγορευμένοι καρποί μας (2019), Ανάτυπο
Μία μοναχή κι ένας μοναχός (2020), Δυτικός Άνεμος
Διηγήματα
Οι σταρ (2007), Βιβλιοπανόραμα
Δύο λεπτά, πολύ λεπτά (2015), Mamaya
Θεατρικά έργα
Άμεσο θέατρο (2006), Εκδόσεις Γκοβόστη
Στη χώρα των άλλων (2016), Δρόμων
Οι τίποτα (2018), Δρόμων
Άμεσο θέατρο 2 (2018), Δρόμων
Δοκίμια-Μελέτες
Ποιοι είμαστε και ποιος ο κόσμος (2013), Βιβλιοπανόραμα
Συλλογικά έργα
Η Αμαλιάδα κατά την ιταλογερμανική κατοχή 1941-1944 (2016), Βιβλιοπανόραμα
Μεταφράσεις
Εμμανουήλ Δ. Ροΐδης, Η Πάπισσα Ιωάννα (2008), Στρατηγικές Εκδόσεις
Εμμανουήλ Δ. Ροΐδης, Η Πάπισσα Ιωάννα (2009), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μία μοναχή κι ένας μοναχός – Αντώνης Σιμιτζής
Έχουν περάσει περίπου 2.000 χρόνια, που δημιουργήθηκε σιγά-σιγά η θρησκεία μας, όπως την ξέρουμε πια. Έχουμε, λοιπόν, μια θρησκεία που μας είναι αποδεχτή η φιλοσοφία και οι κανόνες της. Είναι ειρηνική, ενώ φροντίζει και για τις μεταξύ μας σχέσεις, «να αγαπάμε αλλήλους», όπως και να αγαπάμε τους άλλους «ως σ’ εαυτόν». Αυτό είναι σπουδαίο και ξεχωριστό, γιατί υπάρχουν και άλλες θρησκείες, με επίσης δισεκατομμύρια πιστούς, που όμως είναι -ως γνωστόν- επιθετικές… και πολύ μακριά από τέτοιες εντολές ή συμβουλές.
Υπάρχει επίσης και η Εκκλησία μας, ένας τεράστιος Οργανισμός, που εκπροσωπεί τη σχέση μας με τον Θεό που πιστεύουμε. Συχνά, έχουμε κάτι εναντίον της. Αλλά δεν υπάρχει Οργανισμός, Αρχή, Εξουσία ή «Σώμα», που να μην παραπονιόμαστε… Να αναφέρω τη Βουλή; Τη Δικαιοσύνη, που καθυστερεί τις υποθέσεις μας; Την Αστυνομία;… κ.λπ.; Όμως είναι πολιτισμός και προτιμότερο αυτά να υπάρχουν, έστω και με παράπονα, από το να μην υπήρχαν καθόλου!
Το μυθιστόρημα ασχολείται, μέσα από τον δύσκολο έρωτα ενός νεαρού ζευγαριού, πώς δημιουργήθηκε από τότε η θρησκεία μας. Οι βασικοί ήρωές του είναι τρεις. Ο δίκαιος φοιτητής τής Νομικής, η νεαρή κοπέλα, που από μια δικιά της απογοήτευση θέλει να κλειστεί στο γοητευτικό Μοναστήρι τού μικρού νησιού! Και η παμπόνηρη γιαγιά της, ως εκφραστής τής λαϊκής φιλοσοφίας και απορίας, που έχει εντολή από τους γονείς τής κοπέλας, να την αποτρέψει να πάει στο Μοναστήρι… Οι σκηνές και η εξέλιξη τής ιστορίας είναι απρόβλεπτες και των άκρων! Είναι περίπου δραματικές, μα και με πολύ χιούμορ…
Μυθιστόρημα, Δυτικός Άνεμος, 2020, 170 σελ.
Οι απαγορευμένοι καρποί μας – Αντώνης Σιμιτζής
Η Αμαλία τέλειωνε τη δουλειά της περίπου στις 7 το βραδάκι.
Κατηφόριζε λοιπόν τη λεωφόρο Θησέως για το σπίτι, να περπατήσει λίγο πριν πάει στης μητέρας της να πάρει το γιο της τον Ίκαρο.
Ήταν χωρισμένη κάπου τρία χρόνια, λόγω μιας απ’ τις συνηθισμένες αιτίες που διαλύονται τα ζευγάρια στην εποχή μας, είτε ζούνε σε μεγάλες πόλεις, είτε σε μικρές, είτε στο Εξωτερικό.
Την προσοχή της τράβηξε μια αφίσα τού δρόμου κολλημένη στον τοίχο, που έγραφε επιθετικά:
“Στα 20 μέτρα αμέσως δεξιά, άνοιξε από την 1/10 πάλι το ‘Βήμα Λόγου’, με ελεύθερους Ομιλητές, θέματα και ακροατές. 8 με 10 μμ, κάθε μέρα”.
Και μαζί μ’ αυτά, η φωτογραφία ενός άντρα, του αποψινού ομιλητή, με το όνομά του: Ξάνθος Ν. Στάθηκε…
“Διάβολε,” μουρμούρισε, “θα είναι αυτός που πριν 9 χρόνια περάσαμε μαζί σε συνέντευξη, για να μας πάρουν στην Εταιρεία! Δεν τον ξαναείδα. Να είναι αυτός;”
Προχώρησε στην αίθουσα δισταχτικά.
Ξαφνικά, και απ’ την απόλυτη σιωπή, ξεσηκώθηκαν δυνατά χειροκροτήματα. Η ομιλία διακόπηκε, γιατί ήσαν πολλοί αυτοί που ήθελαν να τον πλησιάσουνε, να του δώσουνε συγχαρητήρια.
Πλησίασε και η Αμαλία, και του είπε, σφίγγοντας το χέρι του:
“Με θυμάσαι; Η Αμαλία είμαι”.
“Πως, πως!…”, της απάντησε αμέσως ο Ξάνθος, “Τι γίνεσαι, χαθήκαμε! Είμαι εδώ περίπου κάθε μέρα αυτήν την ώρα είτε μιλάω, είτε παρακολουθώ άλλους. Μπορείς κι εσύ να πεις τις απόψεις σου, άμα θες”.
“Εγώ; Και τι να πω;”
“Έλα και θα βρούμε θέμα απ’ την ειδικότητά μας. Ο κόσμος διψάει για αληθινά μυστικά! Και σε πληροφορώ, ότι δεν έχει μάλλον καμιά γνώση, ακόμη και για καθημερινά πράγματα!”.
Βγήκε στο δρόμο αναστατωμένη. Είχε συνηθίσει τον δικό της μονόδρομο, και είχε ξεχάσει τον υπόλοιπο κόσμο…
(Έτσι άρχισε σε λίγο, μια ξεχωριστή, απρόσμενη και μοναδική ερωτική ιστορία, με αρκετούς μη συνειδητούς, “απαγορευμένους καρπούς”!).
Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2019, 288 σελ.
Άμεσο θέατρο 2 – Αντώνης Σιμιτζής
Οι τίποτα. Μια άγνωστη βέρα. Γάμος σαν γάμος
Στο “Άμεσο θέατρο” ο συγγραφέας καταπιάνεται με καθημερινά αλλά μόνιμα θέματα. Το γάμο, το χωρισμό, την κοινωνική αδιαφορία σε κάθε επίπεδο, την ανέντιμη πολιτική, την ανέντιμη εξουσία, την εγγενή ανθρώπινη κακία, τον άχρηστο πλουτισμό, την απρόβλεπτη μόδα, την ανθρώπινη δυστυχία. Την ιδέα της Επιστήμης, της θρησκείας, της δικαιοσύνης και των Οργάνων τους.
Με καυστική σάτιρα, ή απλή ειρωνεία. Σε γλώσσα απλή και ρέουσα, θεατρική, προοδευτική, στα πλαίσια της Τέχνης, που ανεβάζει το άτομο, το καλυτερεύει και το κάνει ευφυέστερο και ειρηνικότερο.
Θεατρικά, Δρόμων, 2018, 204 σελ.
Οι τίποτα – Αντώνης Σιμιτζής
Το ζευγάρι των ηρώων μας, άξιων ατόμων, (αυτός λογιστής κι εκείνη δασκάλα), κάποια στιγμή, συνειδητοποιούν ότι στον κόσμο μας βασιλεύει μια πανίσχυρη και καταστροφική μανία κατανάλωσης, της οποίας τα απόβλητα δεν χωρούν πλέον ούτε σε ολόκληρη τη Γη!
Συνειδητοποιούν επίσης ότι η μανία αυτή τροφοδοτείται παγκοσμίως από το πάθος των ανθρώπων για κυριαρχία μέσω του ανεξέλεγκτου πλουτισμού, σε βαθμό που είναι ζήτημα χρόνου να τιναχτεί στον αέρα και όλη η βιόσφαιρα!
Έτσι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την κοινωνία της αφθονίας και των “παιδικών” παθών, και να ζήσουν από τα σκουπίδια!!! Έχουν τότε την ελευθερία να διακωμωδούν και να πολεμούν τον επιπόλαιο τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει οι υπόλοιποι…
Όμως τελικά, μέσα από τη γυναίκα, μια αντίθετη μεγάλη δύναμη, τους οδηγεί ξανά από τη μοναχικότητα, στο Σύνολο… Η γνωριμία της με μια άγνωστη, πλούσια κυρία, ενώνει ψυχικά τις δύο γυναίκες με απρόβλεπτες συνέπειες…
Θεατρικό, Δρόμων, 2018, 64 σελ.
Στη χώρα των άλλων – Αντώνης Σιμιτζής
Το έργο “Στη χώρα των άλλων”, μέσα από δύο ανορθόδοξους θεατρικούς έρωτες, δείχνει πώς σ’ αυτή την κοινωνία, ακόμη και τα ορθόδοξα άτομα, καταλήγουν στον τυχοδιωκτισμό!
Αφορά τους πάντες, που προσπαθούνε να σχεδιάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους δυνάμεις…
Αυτό φαίνεται ότι είναι πολύ άσκημο!
Το έργο όμως, το παρουσιάζει πολύ ωραία!…
Θεατρικό, Δρόμων, 2016, 64 σελ.
Δύο λεπτά, πολύ λεπτά – Αντώνης Σιμιτζής
Διαχρονικές και ανατρεπτικές ιστορίες
Ο άνθρωπος, ο έρωτας, οι σχέσεις, η πολιτική, η κοινωνία, … είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτές τις μικρές ιστορίες.
Άλλοτε τόσο σύντομες σαν αποστάγματα σοφίας κι άλλοτε λίγο μεγαλύτερες όσο ένα ρεαλιστικό παραμύθι.
Μερικές γράφτηκαν πριν από σαράντα χρόνια κι είναι σα να μιλούν για το σήμερα.
Κάποιες άλλες γράφτηκαν σήμερα και είναι σα να μιλούν για το χθες.
Όλες θα είναι το ίδιο επίκαιρες κι όταν έρθει το αύριο.
Διηγήματα, Mamaya, 2015, 384 σελ.
Ποιοι είμαστε και ποιος ο κόσμος – Αντώνης Σιμιτζής
Δοκίμιο, Βιβλιοπανόραμα, 2013, 263 σελ.
Φύλαξέ μου τις παλιές φωτογραφίες – Αντώνης Σιμιτζής
Το μυθιστόρημα της μεγάλης φυγής τη δεκαετία του ’50, για νέους κόσμους, αφήνοντας πίσω αγάπες, μνήμες και ιστορία, για καινούργιες αγάπες, μνήμες και καινούργια ιστορία! Ένα στοχαστικό μυθιστόρημα, που αναμοχλεύει ρεαλιστικά και συνάμα ανθρώπινα, βιώματα μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Η αλήθεια που ψάχνει ο συγγραφέας στις σελίδες του βιβλίου του, είναι τα αποτυπώματα μιας εποχής που όλοι ζήσαμε, και πίσω από κάποιες φωτογραφικές μας αναμνήσεις σκιαγραφείται ολόκληρη η ζωή μας.
Μυθιστόρημα, Στρατηγικές Εκδόσεις, 2008, 343 σελ.
Ο καπιταλιστής – Αντώνης Σιμιτζής
Η απίστευτη ιστορία του «Καπιταλιστή», κυκλοφόρησε ως μυθιστόρημα για πρώτη φορά το 1972. Γυρίστηκε σίριαλ για την τηλεόραση της ΕΡΤ-1, λίγο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, επειδή όλη η προηγούμενη περίοδος ήταν συντηρητική. Τελικά όμως και παρότι γυρίστηκε, δεν προβλήθηκε ούτε επί «μη συντηρητικού» ΠΑΣΟΚ, λόγω των καταλυτικών σκηνών του! Η βουλή μίλησε κατ’ επανάληψη γι’ αυτό το έργο με διχογνωμίες, αν έπρεπε να προβληθεί ή όχι. Οι εφημερίδες επίσης έγραφαν και ξανάγραφαν επί μήνες, ενώ το επανέφεραν και στα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας κάθε τόσο και το ύψος του προϋπολογισμού του…
Μυθιστόρημα, Στρατηγικές Εκδόσεις, 2008, 263 σελ.
Οι σταρ – Αντώνης Σιμιτζής
… Η Θέλξη είχε πάρει πολλά λεφτά μαζί της, δεν ήξερε πόσα θα πληρώσει, γιατί ήθελε να ρίξει λουλούδια στην πίστα, και πιάτα αν γινότανε!…
Μπήκαν μέσα μαζί με τον άλλο κόσμο που σπρώχνονταν και μάλωνε να δει τον σταρ. Κάθισαν κάπου, αυτή διαρκώς αλαφιασμένη και ανήσυχη. Χάρηκε πολύ που η θέση της ήταν σιμά στην πίστα. Έπρεπε να τον δει από κοντά, να τόνε νιώσει, και -ει δυνατόν- να τον φιλήσει! “Θέλω να τον φιλήσω!”
Είπε στον γλεντζέ, κι αυτός έκανε πίσω το κεφάλι του γελώντας…
Διηγήματα, Βιβλιοπανόραμα, 2007, 230 σελ.
Δρόμοι της οργής – Αντώνης Σιμιτζής
Η ζωή είναι περισσότερο από ένα μεγάλο θέατρο, από μια μεγάλη περιπέτεια, είναι ακόμη πιο πολύ κι από ένα συνταραχτικό ταξίδι, ή ένα μαγευτικό όνειρο! Η ζωή είναι μια συντριπτική συνέχεια!… Είναι ένα φοβερό Πριν, ένα μοναδικό Τώρα, και ένα απλησίαστο Αύριο…
Η ζωή είναι τα πάντα!
Ο ήρωας Φρίξος -ένας “απαράδεχτα” τολμηρός, απαράδεχτα συναισθηματικός και απαράδεχτα πρωτότυπος άνθρωπος- το πιστεύει! Το διαλαλεί – κοιτάζοντας κατάματα τις ανελεύθερες, φθαρμένες και περιχαρακωμένες προσωπικότητες του καιρού του και το πραγματώνει κάθε μέρα, συμπαρασύροντας στον κόσμο του και όλον τον άλλον κόσμο μαζί!
Ποιος θ’ αντέξει ως το τέλος για ν’ αλλάξει την ουσία του; Αυτό είναι το επιταχτικό στοίχημα…
Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 2006, 712 σελ.
Άμεσο θέατρο – Αντώνης Σιμιτζής
Μαμά, είναι παντρεμένος. Η ροδοκάκτυλη αυγή. Το ροχαλητό. Μυστικός ύπνος. Πιστεύω εις έναν θεόν.
Θεατρικά, Εκδόσεις Γκοβόστη, 2006, 317 σελ.
Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες – Αντώνης Σιμιτζής
Η σπάνια ερωτική ιστορία μιας καταπληκτικής γυναίκας…
Η σπάνια ερωτική ιστορία μιας καταπληκτικής γυναίκας, που άλλαξε την τύχη και τη μοίρα της και που τελικά νίκησε ακόμη και το χρόνο!
Αγάπησε παράφορα -μα ανεπίτρεπτα- έναν άντρα ως το τέλος της ζωής της, παρότι παντρεύτηκε τρεις φορές.
Αλλά όλη αυτή η ταραγμένη ζωή, έδωσε στην ομορφιά της μια υπέροχη σοφία…
Βραβείο Παναγιώτη Τρανούλη
Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 2004, 416 σελ.
Αν αγαπάς – Αντώνης Σιμιτζής
Ένας έρωτας κι ένα τέλος που είναι πέρα από τις αντοχές της ύπαρξης και της ζωής
– Στην επαρχία, την αμέσως προηγούμενη εποχή από την οποία προερχόμαστε όλοι, ο συνεπαρμένος από τις μελέτες και τις ιδέες του, νεαρός καθηγητής Ηλίας, γνωρίζει την ερωτική και γλυκιά Φλέρη, και την παντρεύεται αμέσως. Είναι ένας ενθουσιώδης έρωτας, συναρπαστικός και φλογερός, που γεννάει ζήλιες και φθόνο με το πάθος του. Έτσι, ο μεν καθηγητής Ηλίας δέχεται καθημερινές ερωτικές προσφορές από αγγελικές κοπέλες, που είναι έτοιμες να του δοθούν, η δε Φλέρη αντιμετωπίζει όλον τον ίλιγγο ενός γάμου που μοιραία κλυδωνίζεται, πέρα από το εξωτερικό φλερτ που δέχεται προσωπικά και η ίδια. Μεταφέρονται στη γνωστή πυρετώδη ζωή της Αθήνας, όπου οι ίδιοι μεγάλοι πειρασμοί συνεχίζονται αμείωτοι. Αλλά ο γάμος και η συζυγική τους ευτυχία, κάτω από λεπτές ισορροπίες αφοσίωσης, καταφέρνει να ξεπεράσει τις κοινωνικές και επαγγελματικές ανατροπές του, και να διατηρηθεί τρυφερός έως το ξαφνικό του τέλος. Ένα τέλος που είναι πάνω από τα ανθρώπινα, πέρα από τις αντοχές της ύπαρξης και της ζωής, μια συντριπτική δοκιμασία, που όμως η προηγούμενη δύναμη του πάθους τους συνεχίζει να διασώζει ως απόηχο της ευτυχίας τους μέχρι σήμερα!
Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 2000, 488 σελ.
Φύλαξε μου τις παλιές φωτογραφίες – Αντώνης Σιμιτζής
Tο μυθιστόρημα της μεγάλης φυγής τη δεκαετία του 50, για νέους κόσμους, αφήνοντας πίσω αγάπες, μνήμες και ιστορία, για καινούργιες αγάπες, μνήμες και καινούργια ιστορία! Ένα στοχαστικό μυθιστόρημα, που αναμοχλεύει ρεαλιστικά και συνάμα ανθρώπινα, βιώματα μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Η αλήθεια που ψάχνει ο συγγραφέας στις σελίδες του βιβλίου του, είναι τα αποτυπώματα μιας εποχής που όλοι ζήσαμε, και πίσω από κάποιες φωτογραφικές μας αναμνήσεις σκιαγραφείται ολόκληρη η ζωή μας.
Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 1997, 302 σελ.
Το πνεύμα του μάγου – Αντώνης Σιμιτζής
Ο δισεκατομμυριούχος
Ο Γιάννης Μπαστούνης μιλά τη δική του γλώσσα. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλοπαρά μόνο για την ευτυχία που αυτός τους προσφέρει.
Δίνουν τα πάντα -από τη μικρή χαρά μιας εκδρομής, μέχρι τα κόκαλα των πεθαμένων τους, καιακόμη τα ίδια τους τα μέλη- για ν αποκτήσουν από τον Μπαστούνη χρήματα.
Αυτός όμως δε θα ζητήσει κανενός είδους αντάλλαγμα· του αρκεί η απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναιδέσμιοι των αναγκών τους και δούλοι των χρημάτων του.
Κι όταν τελικά αποδειχτεί πόσο μακριά βρίσκονται απ τα οράματά τους, ο Μπαστούνης θα φύγειαπό την πόλη χωρίς εξήγηση, ακριβώς όπως ήρθε.
Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1995, 218 σελ.
Έρωτες στην ομίχλη – Αντώνης Σιμιτζής
Ο έρωτας είναι έρωτας, τίποτα περισσότερο και τίποτα πιο λίγο. Αυτό το περισσότερο είναι τόσομεγάλο, όσο και η δύναμη της ζωής που μας έφερε έως εδώ. Και επίσης το «πιο λίγο» είναι πάλι μεγάλο,έστε να μη χωράει ούτε μέσα σε μια καρδιά, σε ένα μυαλό ή ούτε έστω στους μυς μας. Είναι αυτό που μας ξεπερνάει σε όλα και ξεχειλίζει από παντού. Είναι αυτό που δεν κρύβεται με τίποτα, ούτε καιμπορεί. Ερωτες στην Ομίχλη, είναι ένα μυθιστόρημα από ζωντανές ιστορίες.
Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1991, 326 σελ.
Πηγές: Biblionet, Δρόμων, Mamaya, Βιβλιοπανόραμα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Άγκυρα, Εκδόσεις Γκοβόστη, Στρατηγικές Εκδόσεις, Ανάτυπο, Δυτικός Άνεμος