Απόκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας στο ΝΝΘΑ “Σωτηρία” το 1985. Έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Εξειδικεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην Επεμβατική Πνευμονολογία, στην Ανοσολογία και Αλλεργιολογία του αναπνευστικού συστήματος, στην Διακοπή Καπνίσματος και στην Μονάδα Τηλε-ιατρικής του ΝΝΘΑ. Εργάστηκε αρχικά στο ΙΚΑ, μετέπειτα ΜΕΘ Σισμανόγλειου και από το 1987 στο ΝΝΘΑ, όπου εξελίχθηκε στο βαθμό της Διευθύντριας του ΕΣΥ το 2009. Συνταξιοδοτήθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων, επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και σε συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια με προφορικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις. Επίσης, συμμετείχε ενεργά σε πρωτοβουλίες των ομάδων της Πνευμονολογικής Εταιρίας για την ΧΑΠ, το βρογχικό άσθμα και τα διάμεσα νοσήματα των πνευμόνων. Είναι μέλος στο ΔΣ των σπανίων νοσημάτων (ΕΕΣΠΟΦ) καθώς και της Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ). Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε εθελοντικά στο κοινωνικό ιατρείο Μητρόπολης Ξάνθης (2014-2016), Δήμου Αιγάλεω (2017-σήμερα), αρθρο-γραφεί για την διακοπή καπνίσματος και επιμελείται ιατρικά κείμενα. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στο Κολλέγιο Αθηνών (2013-2014), Βιωματικής Γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο ΜΔ (2017-2018) και Master class (2018-2019), Εντατικό σεμινάριο Σεναρίου το 2017 της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας στο ARTENS το 2018 και παρακολούθησε το Bookclub του ΜΠ (2018-2019). Η λογοτεχνία και ειδικά η ποίηση ήταν μια Όαση στις δύσκολες περιόδους της ζωής της. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδει ποιήματά της.
Όαση (2019), Φίλντισι
Όαση – Γεωργία Μπίρμπα
Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Γεωργίας Μπίρμπα, στην οποία περιλαμβάνονται 40 ποιήματα σε τέσσερις ενότητες: Έρωτας, Παρίσι, Κόσμος, Λέξεις.
Στον Πρόλογο της έκδοσης ο Θράσος Καμινάκης, σκηνοθέτης και ιδρυτής του Μικρού Πολυτεχνείου αναφέρει:
“Η Γεωργία Μπίρμπα είναι μια αιώνια έφηβη του 21ου αιώνα που την ποτίζει ο λυρισμός και τη θρέφει το συναίσθημα.
Τη γνώρισα στους κύκλους του Μικρού Πολυτεχνείου και μου ζήτησε να επιμεληθώ την πρώτη της ποιητική συλλογή. Από τα κείμενα της αναδυόταν μια σπαρακτική εφηβική ονειροπόληση που έμοιαζε με “Όαση” μέσα σε αυτό που συνήθως εκπροσωπούν επιστήμονες όπως η Γεωργία που αγαπούν τις τέχνες. Ένα καθαρό συναισθηματικό φορτίο γίνεται κραδασμός που μας ακολουθεί από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου της. Τα “κρυφά της τετράδια” δεν θα στέκουν πια όλα μαζεμένα στην εγγλέζικη βαλίτσα, είναι εδώ μαζί μας εκτεθειμένα στο φως να νοσταλγούν το Παρίσι, να ακροβατούν ανάμεσα στην επιθυμία και στην απόρριψή της σε μια σκληρή σαν την Αθήνα πόλη, να τολμάνε αλήθειες.
Πίστεψε, πληγώθηκε, ξαναδοκίμασε τον εαυτό της, προσπάθησε να μην το βάλει κάτω, αναμετρήθηκε με τις αλήθειες των άλλων, κατοίκησε μιαν “Όαση”. Τώρα, μετά από αυτήν της την πράξη παρουσιάζει με τρόπο ευθύ το αποτέλεσμα μιας διαδρομής που νομίζω πως ήδη τής έχει ανοίξει τον δρόμο για να “τραγουδήσει” με τον δικό της τρόπο την πραγματικότητα.
Η “Όαση” δεν είναι παρά η πόρτα που άνοιξε η ίδια για να βγει και να περπατήσει στους δρόμους της Γραφής, ελεύθερη και δυνατή”.
Ποίηση, Φίλντισι, 2019, 68 σελ.
Πηγές: Biblionet, Φίλντισι