Σήμερα είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση και εκπαιδεύτρια του προγράμματος «Αρετή», ενός προγράμματος με εκπαιδευτικό, εμψυχωτικό χαρακτήρα, με σκοπό τη βίωση των αξιών μέσω των τεχνών. Το πρόγραμμα στηρίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Παρατηρητήριο για τα παιδιά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Από μικρό κοριτσάκι έπλαθε ιστορίες για να τις πει στα αδέλφια και τα γειτονόπουλά της, λάτρευε τη ζωγραφική ενώ η ποίηση και ο χορός έγινε τρόπος και στάση ζωής. Ως ζωγράφος, δίνει σχήματα και χρώματα στις σκέψεις και τα συναισθήματά της, ζωγραφίζοντας τα ποιήματά της και χορεύοντας τα συναισθήματά της. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Αχτίδα άρνησης του μηδέν», μια πλούσια ποιητική συλλογή διαποτισμένη με αξίες, πάθος, έρωτα και ελπίδα. Το 2010 κυκλοφόρησε το ποιητικό μυθιστόρημα «Μια αγάπη μες στη σκιά του πνεύματος σε χρώμα χρυσό», ένα ταξίδι αναζήτησης του νοήματος της ζωής και της αλήθειας, ένας ύμνος στην Αγάπη και την Αρετή. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Αρετή» κυκλοφόρησε τα «Δώδεκα θεατρικά παραμύθια» που αναφέρονται σε δώδεκα αξίες ζωής.
Περιμένουν για έκδοση ποιητικές συλλογές (Τσαλακωμένη γη, Ο χορός της ειρήνης, Στης ειρήνης το βλέμμα, Τα δάκρυα του έρωτα, Διάλεξε ένα μονοπάτι, Μπουκέτο από σκέψεις, Το κονσέρτο του έρωτα, Ο τελευταίος ήχος της ψυχής, Πατρίδα σ ́ αγαπώ, Χόρεψε μαζί μου, Εθελοντισμός, Στα κύτταρα του φεγγαριού, Ξεδίπλωσέ με, Το αγέρι, Σονάτα καρδιάς, Κελαηδά η τέχνη, Σαν Ερατώ στην Ολυμπία, Τα δάκρυα του ήλιου, Δραματοποιημένη ποίηση, Το ταξίδι μου…), πολλά παραμύθια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εμψυχωτικά σχέδια μαθήματος για αξίες ζωής και θετικά συναισθήματα, φιλοσοφήματα, μελέτες περίπτωσης, κυπριώτικα σκετς, αληθινές ιστορίες ζωής, το μυθιστόρημα «Μας κυνηγά το άπειρο» και το μυθιστόρημα – μελέτη «Ο Φρόϋντ του μέλλοντος συναντά το παρελθόν» είναι μια πανέμορφη δουλειά που τονίζει με λογοτεχνικό τρόπο τί χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι καλά, «Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας» , είναι ένα δείγμα γραφής που αποδεικνύει την αγάπη της συγγραφέως να επικοινωνεί με τον συνάνθρωπο και να μεταδίδει την αισιοδοξία. Είναι ένα συμπυκνωμένο κείμενο αγάπης και λαχτάρας που πηγάζει από τα κρίνα της δικής της καρδιάς, σε ποιητικό καθαρά λόγο, «Εσωτερική ειρήνη και εκπαίδευση» είναι ένα εγχειρίδιο που θέλει να τονίσει την ανάγκη για την εκπαίδευση χαρακτήρα μέσα στα σχολεία με κυριότερη αξία την ειρήνη, δίνοντας σημασία στην πρόληψη και όχι πυρόσβεση αρνητικών συμπεριφορών μιας κοινωνίας ανθρώπων που βρίσκεται σε αναστάτωση και σύγχυση, σε εμπόλεμη κατάσταση και γοργή καταστροφή.
Στον Μαραθώνα για την ειρήνη στον κόσμο, Μάνα γη και Μείνε άνθρωπος είναι σε αυτή την έκδοση.
Σε κάθε συγγραφικό της έργο υπάρχουν διάχυτες οι τέχνες και οι αξίες της ζωής, το όραμά της για εσωτερική ειρήνη και αλλαγή του κόσμου μας προς το καλύτερο, ο ανθρωπισμός, η σημασία της πρόληψης για κάθε κακό και η εκπαίδευση των θετικών συναισθημάτων και αξιών ζωής για αλλαγή της συνεχόμενης καταστροφής του χαρακτήρα, του κόσμου και του πλανήτη γενικότερα.
Με την ποιητική συλλογή «Σονάτα καρδιάς» κέρδισε το βραβείο Τερψιχόρη στον 4ον Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίη- σης «Κ.Π Καβάφη» 2018 η οποία βρίσκετε υπόέκδοση στον Εκδοτικό οίκο Κέδρος, Αθήνα.
Με την ποιητική συλλογή «Στον Μαραθώνα για την ειρήνη στον κόσμο» κέρδισε το βραβείο Καλλίμαχος στο 5ον Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης «Κ.Π Καβάφη» 2019.
Με το ποίημα «Μείνε άνθρωπος από την Ποιητική συλλογή «Στον Μαραθώνα για την ειρήνη στον κόσμο» πήρε «Το 1ο Τιμητικό Βραβείο Ανθρωπιστικής Ποίησης 2019» στο 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κ.Π Καβάφη» 2019.
Με το ποίημα «το καράβι της Κερύνειας» και ως αναγνώριση για τη συμβολή της στην προαγωγή των αξιών της Ελληνικής μας Λογοτεχνίας κέρδισε το Α ́ Βραβείο στο 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2019, βραβείο ποίησης- με θέμα «Το καράβι της Κερύνειας» εις μνήμη του Αντρέα Καριόλου.
Με το ποίημα «Θα σε ανταμώσω» και ως αναγνώριση για τη συμβολή της στην προαγωγή των αξιών της Ελληνικής μας Λογοτεχνίας κέρδισε το Α ́ Βραβείο στο 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2019, βραβείο ποίησης – Με θέμα «Κύπρος» Εις μνήμη των νεκρών Ελλαδιτών και Ελ- ληνοκυπρίων στη Ναυτική Επιχείρηση έξω από την Κερύνεια το 1974.
Της δόθηκε τιμητικός έπαινος από το Λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος» της Κεφαλονιάς για τη συμβολή της στα ελληνικά γράμματα. Επίσης πήρε έπαινο με το ποίημα «Αχ Θεέ μου» στην Κυπριακή Διάλεκτο από το Γ ́ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Πνευματικών οριζόντων Λεμεσού» 2019-2020
Συμμετάσχει με ποιήματα της και φιλοσοφήματα στην εφημερίδα «Λογοτεχνικό Βήμα» και στο «Λογοτεχνικό Περι- οδικό Κέφαλος».
Τραγούδια της μελοποιήθηκαν από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Λίνο Κόκοτο.
Ετοίμασε πρόταση για διδακτορικό με θέμα «Πώς ο χορός απελευθερώνει το υποσυνείδητο από τις αρνητικές μνήμες και πεποιθήσεις του παρελθόντος για τη βίωση των θετικών συναισθημάτων». Παρουσίασε το θέμα της στο παγκόσμιο συνέδριο χορού στις 26-30 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα, στο 54ο worldCongressofDanceResearch
Δημιούργησε μια ομάδα με το όνομα «της ειρήνης το βλέμμα» με σκοπό την προώθηση της εσωτερικής ειρήνης και της ειρήνης στον κόσμο.
Στις 9.11.19 οργάνωσε δράση για την ειρήνη με το σύνθημα «ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να ενωθούν οι καρδιές μας για την ειρήνη» με τραγούδια, χορούς, απαγγελίες σχηματισμούς με δάδες το σύμβολο της ειρήνης κ.λ.π στη Δημοτική Πλαζ Πόλεως Χρυσοχούς, σε συνεργασία με τον Δήμο πόλεως Χρυσοχούς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων.
Οργάνωσε σεμινάρια για την ειρήνη σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Is a member of the international dance council, CID (UNESCO, 1 RUE MIOLLIS, FR-75732 PARIS, (FRANCE)
Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) και μέλος στο Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου (ΣΠΕΚ).
Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας (2020), Αρχύτας
Μείνε άνθρωπος (2020), Αρχύτας
Σονάτα καρδιάς (2021), Κέδρος
Σονάτα καρδιάς – Κυριακή Δράκου
Ιδρώνει
Σπάει τα τζάμια που καθρεφτίζουν τον φόβο η στιγμή.
Γίνεται άνεμος σκέψεων που πότισε η καρδιά σε κάθε θάλασσα.
Κυλά στο κορμί σου με πάθος ο έρωτας,
να νικήσει τον θάνατο με την αγάπη.
Φοβισμένο τ’ όνειρο ιδρώνει στη γωνία του εγωισμού,
γίνεται άγαλμα στην πλατεία της μοναξιάς,
γίνεται ανθός που περιμένει δίχως να δίνει το άρωμά του.
Γίνεται ιδρώτας ερωτικής ανάσας.
Κυλά η σκέψη του ποιητή στο σώμα από της ψυχής το τραγούδι,
γέρνει στην αγκαλιά της ροής της γραφής και ανασαίνει
έρωτα.
Ζωγράφισε στα χείλη σου τη δροσιά να στάζει στις αισθήσεις,
να ξυπνήσουν τα αγάλματα της σκλαβιάς του νου
και να χορέψουν τη ζωή.
Ξεσηκώθηκε η μοίρα στα χέρια σου,
ζωγραφίζει τον ουρανό σου με της καρδιάς τον λόγο,
με της ψυχής το τανγκό.
Ιδρώνει η ύπαρξη, μα τραγουδά τον τελευταίο στίχο.
Βραβείο Τερψιχόρη, 4ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης «Κ.Π. Καβάφης» 2018
Ποίηση, Κέδρος, 2021, 64 σελ.
Μείνε άνθρωπος – Κυριακή Δράκου
Η Δράκου Κυριακή ως μια ειρηνίστρια δίνει με
την ποίησή της νοήματα έντονου ανθρωπισμού,
συναισθηματισμού, δημιουργικής φαντασίας, αξίες
ζωής, αγάπη για την πατρίδα, τον κόσμο και τη
φύση. Δείχνει με ρυθμό της ψυχής της και συναι-
σθημάτων της , με διδαχτικότητα και ελπίδα τον
δρόμο για να αντισταθούμε στην φθορά της εποχής.
Μια στάλα φως στο σκοτάδι του νου, θα φέρει το
γέννημα του ήλιου.
Όταν μια ηλιαχτίδα πέσει στο πρόσωπο της
μοίρας σαν επιλογή, τότε η ήλιος είναι μέσα στο
βλέμμα μας.
Το δάκρυ του ήλιου μάς ανοίγει τα βλέφαρα.
Για να χορτάσει ήλιο η ψυχή, χρειάζεται να
αφεθεί στη ζεστασιά.
Το αφέγγαρο μέρος της καρδιάς αιμορραγεί.
Ποίηση, Αρχύτας, 2020, 208 σελ.
Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας – Κυριακή Δράκου
Σε αυτό το μικρό ποιητικό φιλοσόφημα, μέσα από τον πυκνό λόγο, ανακαλύπτουμε την αξία των θετικών συναισθημάτων. Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας είναι ο πόθος της αγνότητας, ο δρόμος της εσωτερικής ειρήνης και ελευθερίας. Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να απελευθερωθούν μέσω των τεχνών και να αλλάξουν τη στάση προς τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας. Η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την ποίηση, τη μουσική, τη ζωγραφική, το τραγούδι και το θέατρο είναι η εξομολόγηση που οδηγεί στην ανάταση της ψυχής και στη λύτρωσή της. Το υπέρτατο καθήκον των ανθρώπων είναι η προστασία των παιδιών, των νέων βλαστών των κρίνων που τώρα γεννιούνται, να μη χαθούν μέσα στο πέλαγος του κόσμου, να μην τα αφήσουμε να μαραθούν. Χρέος λοιπόν όλων μας είναι να τους δείξουμε πώς να διοχετεύσουν μέσα από τις τέχνες ενέργεια, για να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους και τα νιώθω τους με σκοπό να γίνουν άνθρωποι με την έννοια της λέξης και ψυχικά ανθεκτικά άτομα που να επιλέγουν τα θετικά συναισθήματα σαν δρόμο στη ζωή.
Ποίηση, Αρχύτας, 2020, 68 σελ.
Πηγές: Biblionet, Αρχύτας, Κέδρος