Πήγε σχολείο στο Μαράσλειο και στη Βαρβάκειο. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Ζυρίχης (ΕΤΗ) κι έλαβε δίπλωμα πολιτικού μηχανικού. Υπηρέτησε στο Ναυτικό. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τη διεύθυνση τσιμεντοβιομηχανιών σε Ελλάδα, Κύπρο, Εσθονία, Πολωνία, Λετονία και Αγγλία, ενώ είχε συμβουλευτικό ρόλο σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων: Πολωνία, Κροατία, Ρωσία, Λίβανο, Καζακστάν, Τουρκία, Αίγυπτο κ.ά. Στην Ελλάδα ηγήθηκε, για 15 περίπου χρόνια, της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Έζησε 24 χρόνια στο Λονδίνο. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική κι έχει εκθέσει ατομικά εννέα φορές, μεταξύ 2001-2014, σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη (2 φορές), Παρίσι, Βαρσοβία και Αθήνα (4 φορές). Έχει φιλοτεχνήσει περίπου 16 λιθογραφίες-μεταξοτυπίες. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή και έχουν τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια.
Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: George Tsatsos
Σύγχρονες Μούσες (2020), Παρισιάνου Α.Ε.
Παραμύθοι (2021), Παρισιάνου Α.Ε.
Παραμύθοι – Γεωργίου Τσάτσου
Μετά τις «Σύγχρονες Μούσες» (Εκδόσεις Παρισιάνου, 2020), ο Γεώργιος Τσάτσος επιστρέφει με ένα νέο πνευματώδες και παιγνιώδες αφήγημα, εμπνευσμένο και αυτό από την αρχαιοελληνική μυθολογία.
Κάποιο απόγευμα του Αυγούστου ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας εμφανίζεται στον συγγραφέα, στο κτήμα του, στο Μάτι και του διηγείται διάφορες, ανέκδοτες έως σήμερα, ιστορίες από τη δράση του. Η μία διαδραματίζεται στην Αίγυπτο, όπου ταξιδεύει για να γνωρίσει τους ζωόμορφους θεούς της, ενώ μία άλλη αφορά τις περιπέτειές του στην Ινδία. Ο Πάνας φέρνει τον φίλο του τον Γήδιο κι αυτός τον Γεωφίδιο, οι οποίοι αναδεικνύονται σοφοί γνώστες των γεωενεργειών και άλλων φαινομένων της Μητέρας Γης. Οι φανταστικές ιστορίες του συγγραφέα, όλες εμπνευσμένες από την αρχαία μυθολογία, αλλά σε σύγχρονο πλαίσιο, συνεχίζονται με μία συνέντευξη με τον θεό Καιρό και τις κόρες του Ευκαιρία και Επικαιρότητα και ολοκληρώνονται με μία πρωτότυπη επίσκεψη στον Άδη. Ο Άδης ΙΚΕ όμως είναι ένα θέρετρο επτά αστέρων, χρηματοδοτημένο από την Ε.Ε., σ’ ένα νησί του Αιγαίου, στο οποίο ο Πλούτων, η Περσεφόνη και η Δήμητρα έχουν δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο!
Οι «Παραμύθοι» του Γεώργιου Τσάτσου θα σας κάνουν να γελάσετε αλλά και να σκεφτείτε.
Αφήγημα, Παρισιάνου Α.Ε., 2021, 208 σελ.
Σύγχρονες Μούσες – Γεωργίου Τσάτσου
Απρόσμενα, μια θυελλώδη βραδιά του Φεβρουαρίου, οκτώ Μούσες κι ένας Μούσος επισκέπτονται τον συγγραφέα. Δεν πρόκειται για τις γνωστές Μούσες της μυθολογίας μας, αλλά για μία νέα ομάδα, πιο προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή μας.
Αρχηγός όλων είναι η Πολυτρόπη, η Μούσα της εφευρετικότητας, η οποία συνοδεύεται από την Τηλεθόνη (τηλεόραση), τη Θεανώ (κινηματογράφος), τον Σέφαρχο (γαστρονομία-μαγειρική), την Παταγονία (σύγχρονη μουσική), την Ολυμπία (αθλητισμός), την Πολυπλάνη (διαφήμιση-επικοινωνίες), την Πασαρέλα (μόδα) και την Ηλεκτρονίκη (τεχνολογία).
Σε δέκα ζωντανές συνεντεύξεις, οι οκτώ Μούσες και ο ένας Μούσος αποκαλύπτουν το μυθολογικό τους παρελθόν, μέσα στο οποίο πλέκεται η μυθολογία που γνωρίζουμε με μία διασκεδαστική αναθεώρηση πολλών από τους αρχαίους μύθους. Οι νέες Μούσες μιλούν με γλυκύτητα, χιούμορ, σαφήνεια και σοφία στους ανθρώπους της σημερινής εποχής για να μας αποκαλύψουν ότι η μυθολογία ποτέ δεν πέθανε, αλλά ότι είναι εξίσου ζωντανή και σήμερα.
Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος με την πολύ ζωηρή φαντασία του έχει δημιουργήσει τα ποικιλόμορφα και πολύ αληθοφανή πορτρέτα αυτών των μοναδικών μυθικών πλασμάτων.
Εικονογράφηση: Γεώργιος Τσάτσος
Αφηγήματα, Παρισιάνου Α.Ε., 2020, 140 σελ.
Πηγές: Biblionet, Παρισιάνου Α.Ε.