Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.) Τρίπολης. Έχει λάβει σεμιναριακή επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή, στη Δημιουργική Γραφή και στην Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένων.
Μετά από τριάντα δύο έτη εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφυπηρέτησε το 2013 ως διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Έκτοτε ασχολείται με τη συγγραφή, τη διόρθωση, τη φιλολογική επιμέλεια, την κριτική λογοτεχνικών κειμένων και τη βιβλιοπαρουσίαση.
Κριτικές και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί σε καλαματιανές εφημερίδες, σε μεσσηνιακά περιοδικά στο ηλεκτρονικό diastixo.gr. και στο culture.gr.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Μανδραγόρας, Νέα Αριάδνη, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και σε ηλεκτρονικά περιοδικά (fractal, frear).
Επίσης, έχουν συμπεριληφθεί στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση, στην Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2015, 2016, 2017, 2019 και 2020 του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), στις Μεσσηνιακές Δημιουργίες (τόμοι Ε,΄ ΣΤ,΄ Ζ΄ και Η΄) της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων καθώς και στους δύο συλλογικούς επετειακούς τόμους της:
– Από το ’21 στο 2021, εκδ. Καλλίεργον, Καλαμάτα 2021
– Μνήμη και Αναδημιουργία (1922 – 2022), εκδ. 24γράμματα, Αθήνα 2022.
Έχει συμμετάσχει με διηγήματά της στα δύο παρακάτω συλλογικά έργα: –1821: Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων, εκδ. 24γράμματα, Αθήνα 2021 και –Λεοπαρδάλεις στον ναό, εκδ. δήγμα, Αθήνα 2021.
Είναι πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.
Όρια και ρήξεις (2023), 24 γράμματα
Όρια και ρήξεις – Αντωνία Παυλάκου
Διηγήματα
Δεν είναι μόνο το άρωμα νοσταλγίας που αποπνέει το ταξίδι του αναγνώστη στα είκοσι έξι διηγήματα της συλλογής αλλά και η αγωνία της συγγραφέα να μην χαθεί το ήθος, ο πόνος, το πάθος και τα παθήματα ηρωίδων και ηρώων που χαρακτηρίζουν υπόρρητα, μέχρι και σήμερα, τη συλλογική ζωή και την ατομική σκέψη μας. Με αναφορές που ξεκινούν πιο πριν και από τα ματωμένα χρόνια του Εμφύλιου και φτάνουν ως τις μέρες μας, με αφήγηση ζωντανή και γλώσσα εύπλαστη, κυριαρχεί στη μυθοπλασία η βιωμένη προσπάθεια των ηρώων – στην πλειονότητά τους γυναικών – για την υπέρβαση και τη ρήξη. Ένα λογοτεχνικό σύμπαν δομημένο με αφηγηματική δεξιοτεχνία διαπερνά τα σκαμπανεβάσματα της Ιστορίας και της διαφορετικότητας των ελληνικών τόπων, εναρμονίζεται με τη συγχρονία και έμμεσα αναζητά τον μελλοντικό καλύτερο άνθρωπο.
Διηγήματα, 24 γράμματα, 2023, 210 σελ.
Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα