Έργα του το «Κύπρος 1974-Η μεγάλη προδοσία», η επιμέλεια στο «Χρονικό της μάχης του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. 14-16/8/74-Μαρτυρία Ταξχου εα Π.Σταυρουλόπουλου», «Αυτοί που τίμησαν την στολή τους, Κύπρος 1974» και το ιστορικό μυθιστόρημα «Το όνειρο πνίγηκε στον Σαγγάριο».
Το όνειρο πνίγηκε στον Σαγγάριο (2018), Πελασγός
Δοκίμια-Μελέτες-Ιστορία
Κύπρος 1974 (2011), Πελασγός
Αυτοί που τίμησαν την στολή τους, Κύπρος 1974 (2017), Πελασγός
Το όνειρο πνίγηκε στον Σαγγάριο – Κωνσταντίνος Αλεξ. Δημητριάδης
Με το ιστορικό μυθιστόρημα … “Το όνειρο πνίγηκε στον Σαγγάριο” ο συγγραφέας προσπαθεί να κάνει μία καταγραφή της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της Καταστροφής, μέσα από τα βιώματα ενός νεαρού έφεδρου Λοχία που έφθασε στην Σμύρνη στις 2 Μαΐου 1919 και έφυγε με την εκκένωση της Ιωνίας από τον Ελληνικό Στρατό, τον Σεπτέμβριο του 1922. Η αφήγησή του τελειώνει με την Συνθήκη των Μουδανιών και την πικρή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.
Χωρίς εμπάθειες ή προσωπολατρείες απέναντι στον Βασιλέα Κωνσταντίνο Α’ ή τον Ελ. Βενιζέλο, στο μυθιστόρημα καταγράφονται τα γεγονότα που οδήγησαν στην ήττα και αποδίδει ευθύνες και εύσημα, μόνον εκεί που ο ίδιος τα αντιλήφθηκε, από τα γεγονότα που πηγάζουν από την γνώση που παρείχε στον συγγραφέα, η μελέτη των πιο σημαντικών πονημάτων που γράφτηκαν και ασχολήθηκαν μέχρι σήμερα με την πολυτάραχη εκείνη εποχή.
Σμύρνη, Αϊδίνι, Φιλαδέλφεια, Δορύλαιο, Κοτύαιο, Ακροϊνό, Σταυρός, η μαρτυρική πορεία ενός ένδοξου Στρατού που δεν ηττήθηκε ο ίδιος παρά μόνον η Ηγεσία του, Πολιτική και Στρατιωτική. Το βιβλίο αφιερώνεται στα αθώα θύματα της Ιωνικής και της Ποντιακής γης.
Ιστορικό μυθιστόρημα, Πελασγός, 2018, 448 σελ.
Αυτοί που τίμησαν την στολή τους, Κύπρος 1974 – Κωνσταντίνος Αλεξ. Δημητριάδης
Το παρόν Λεύκωμα Μνήμης και Τιμής, στοιχειοθετήθηκε από τον Κωνσταντίνο Αλ. Δημητριάδη, Ιστορικό Ερευνητή και Συγγραφέα των βιβλίων “ΚΥΠΡΟΣ 1974 – Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”, το “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΑΓΓΑΡΙΟ” καθώς και Επιμελητή στο “ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΕΛ.ΔΥ.Κ. 14-16/8/1974”. Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν για τους σύγχρονους ήρωές τους!
“ΘΝΗΤΟΙ ΤΟΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙΣ ΓΟΝΥ ΚΛΙΝΑΤΕ…”
Κύπρος-Ιστορία, Πελασγός, 2017, 184 σελ.
Κύπρος 1974 – Κωνσταντίνος Αλεξ. Δημητριάδης
Η μεγάλη προδοσία
Κύπρος 1974, η μεγάλη προδοσία. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ξεκάθαρος τίτλος σε βιβλίο που φιλοδοξεί -και θεωρώ πετυχαίνει- να αναδείξει, με εκτενή έρευνα και ιστορικές μαρτυρίες, την μεγάλη προδοσία που αποκορυφώθηκε τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974, στην Ελληνική μεγαλόνησο, το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο.
Τύχη όχι αγαθή, αλλά χάρις στην συρρίκνωση του Ελληνισμού, επιφύλαξε για την Κύπρο να βρίσκεται στην ακριτική εμπροσθοφυλακή του Ελληνισμού. Χιλιάδες χρόνια Ελληνικού Πολιτισμού, βρίσκονται συνέχεια στο στόχαστρο των διαφόρων περαστικών “πειρατών και εισβολέων της Ιστορίας”, και όμως η ψυχή της θαλασσοφίλητης κόρης του Νότου, αντιστέκεται μην ξεχνώντας στιγμή την ελληνική της καταγωγή. Την καταγωγή που ετίμησαν με θυσίες και αγώνες, εκατοντάδες γενιές, για να φθάσουν και στην Εθνεγερσία του 1821, δίπλα στο τιμημένο Ράσο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού που θυσιάστηκε με το ποίμνιό του. Τους Μογγόλους κατακτητές της Ελληνικής Ανατολής, διαδέχτηκαν οι αργυροφρώνητοι Άγγλοι που δεν σεβάστηκαν την επιθυμία των Κυπρίων να ενωθούν με τα αδέλφια της Μητροπολιτικής Ελλάδος.
Σαν σήμερα, πριν 56 χρόνια, την 1η Απριλίου 1955, η αθάνατη Ελληνική ψυχή γέννησε νέο Έπος Τιμής, την εποποιία της Ε.Ο.Κ.Α. με αρχηγό τον ακούραστο πολεμιστή της Ελλάδος, τον Γεώργιο Γρίβα – Διγενή. Μοναδικός σκοπός η Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.
Ένας αγώνας ενός αποφασισμένου λαού, κάτω από την πολεμική έμπνευση και Αρετή ενός μάχιμου ηγέτη, κατάφερε να διασύρει μια αυτοκρατορία. Ο Γεώργιος Γρίβας – Διγενής έγινε μετά τον Εθνεγέρτη Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο δεύτερος Έλληνας, που ανακηρύχθηκε άξιο τέκνο της πατρίδος.
Δυστυχώς όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά όπου ένας πόλεμος που κερδήθηκε στα πεδία των μαχών, εχάθηκε στις συμπληγάδες της διπλωματίας και της πολιτικής, οι οποίες με τις Συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου, νόθευσαν την νίκη και έκαναν συμμέτοχο, στην αυτοδιάθεση του Κυπριακού Ελληνισμού, τον γενοκτόνο Μογγόλο του Κεμαλισμού. Εδώ είναι που ξεκινάει η υποθήκευση και προδοσία της Κύπρου που αποκορυφώνεται με την τουρκική εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ Ι και την επέλαση του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ που βρήκε την Κύπρο “να κείται μακράν” για τους ίδιους άθλιους νεκροθάφτες.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τις εκδόσεις “Πελασγός”, να προσφέρουμε στο φιλάληθες και φιλομαθές αναγνωστικό κοινό το εξαιρετικό και αποκαλυπτικό βιβλίο του Κώστα Δημητριάδη “Κύπρος 1974, η μεγάλη προδοσία”.
Ο συγγραφέας μας προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία και μαρτυρίες που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του τραγικού 1974, θέτοντας καίρια ερωτήματα που έχουν προβληματίσει όσους ασχολούνται με το λεγόμενο “Κυπριακό”, αλλά δίνοντας κιόλας τις απαντήσεις που προκύπτουν από την σχολαστική έρευνα, συγκριτική μελέτη και ενδελεχή διασταύρωση στοιχείων. Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι περιγραφές μαχών που έδωσαν με αυτοθυσία οι Ελληνικές δυνάμεις.
Αναπόφευκτα ο αναγνώστης θα νιώσει έντονα συναισθήματα: τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια για αυτούς που με υπέρμετρη αυτοθυσία Πολέμησαν, αλλά και την οργή για εκείνους που τόσο ανενδοίαστα Πρόδωσαν προγόνους, συμμαχητές και απογόνους, δηλαδή την ίδια την Πατρίδα.
Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
Κύπρος-Ιστορία, Πελασγός, 2011, 305 σελ.
Πηγές: Biblionet, Πελασγός