Σπούδασε Πληροφορική στο Ε.Α.Π, και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως διαχειριστής Πληροφοριακών συστημάτων. Έχει ασχοληθεί με αρκετά είδη τέχνης, αυτή όμως που τον κέρδισε ήταν η συγγραφή και η ποίηση. Ξεκινώντας με ποίηση στα εφηβικά του χρόνια, ένιωσε αργότερα την ανάγκη να γράψει κάτι μεγαλύτερο. Αυτό το κάτι είναι η Τριλογία βιβλίων φαντασίας – μεταφυσικού μυστηρίου «Το δέντρο του Άραϋ». Η τριλογία είναι ολοκληρωμένη και αυτήν τη στιγμή γράφει το 4ο βιβλίο του. Έχει αρθρογραφήσει, με ψευδώνυμο και επώνυμα, σε σχετικά ρεπορτάζ εφημερίδων και σε διάφορες σελίδες με θέμα το φανταστικό και το μυστήριο, ενώ και η αρθρογραφία για το βιβλίο δεν τον αφήνει αδιάφορο. Αυτήν την εποχή αρθρογραφεί στο Frapress.gr. Επίσης, τελεί χρέη κριτικού σε διαγωνισμούς λογοτεχνίας και επιμελείται βιβλία, ανεξαρτήτου είδους. Ακόμη μια αγαπημένη του ασχολία είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο της φαντασίας, οι περίπατοι στη φύση – παρέα με το φλάουτό του και ψάχνοντας για ξωτικά -, και οι έρευνες σε μυστήριους τόπους. Κάπου ανάμεσα στον ελεύθερο του χρόνο από όλα τα παραπάνω και τις υποχρεώσεις του στην ίδια τη ζωή, κατάφερε να δημιουργήσει και έναν από τους πρώτους χώρους Δωματίων Μυστηρίου στην Ελλάδα – τον πρώτο Ελληνικό -, φιλοξενώντας το μεράκι του για περίεργες ιστορίες και εκεί. Γενικότερα είναι ένας άνθρωπος υπεύθυνος και προσγειωμένος, αλλά ελπίζει πως σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα είναι καλύτερος. Με ή χωρίς τον ίδιο. Δεν έχει σημασία.
Περισσότερα για τον ίδιο, συνεντέξεις, λογοτεχνικό και φιλολογικό υλικό, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της τριλογίας του: Το δέντρο του Άραϋ
Το δέντρο του Άραϋ, Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι (2013), Λυκόφως
Το δέντρο του Άραϋ, Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι (2016), Λυκόφως
Το δέντρο του Άραϋ, Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι (2018), Λυκόφως
Νουβέλες
Singularity (2021), Λυκόφως
Singularity – Μανώλης Σιμιτσάκης
Η πειραματική νουβέλα
Σε μία ασυνείδητη κοινωνία γεμάτη καθωσπρεπισμό, υποχρεώσεις προς τις παραδόσεις και την οικογένεια, καλούπια και πρότυπα, μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για να ανακαλύψεις τη χαμένη σου μοναδική ταυτότητα; Μέχρι πού, ώστε να νιώσεις γνήσιος και μοναδικός; Κι όταν φτάσεις εκεί, θα έχεις το θάρρος να ανέβεις στη σκηνή;
Νουβέλα, Λυκόφως, 2021, 100 σελ.
Το δέντρο του Άραϋ, Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι – Μανώλης Σιμιτσάκης
Βιβλίο Α: Συναίσθημα
Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει η Μαρία τη μαγική υπόσταση τής ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της. Μερικές ημέρες ως ψυχή ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ.
Τι ήταν όμως αυτό που την ανέστησε; Υπάρχουν κι άλλοι με την ίδια εμπειρία; Μπορεί κανείς να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο κόσμους και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, σωματικά – φυσικά – ψυχικά, για να νιώσει ελεύθερος ξανά; Μπορεί να ταξιδέψει ξανά εκεί;
Η μάχη μεταξύ της λογικής και των συναισθημάτων, του θεϊκού στοιχείου και της στεγνής πραγματικότητας δεν ήταν ποτέ καθορισμένη. Μήπως είναι όλα ένα τελικά;
Το Α βιβλίο μιας πολυδιάστατης τριλογίας αναζήτησης και περιπέτειας θα θέσει τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής με τον πιο φυσικό τρόπο.
Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι…
Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2013, 284 σελ.
Το δέντρο του Άραϋ, Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι – Μανώλης Σιμιτσάκης
Βιβλίο Β: Πίστη
Εκείνο το βράδυ, στο ξεχασμένο κτήμα, η πύλη για τον κόσμο των ψυχών, το Βίλβετ, είχε ανοίξει για τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους. Είχαν πεθάνει; Όχι. Ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, όπως είχε αποδειχθεί για αυτούς, ένας απαλός και μυστικιστικός κόσμος πέρα από τα όρια της ύλης.
Όταν μία από τις μεγαλύτερες αξίες βεβηλώνεται και δυσοίωνα σημάδια εμφανίζονται, ο Γιώργος θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα αναζητήσει τη Μαρία στον άυλο αυτόν κόσμο. Στον δρόμο του θα βρεθεί ο Ιχώρ, ένα αλλόκοτο και μυστικοπαθές πλάσμα, για να ανακαλύψουν πως οι Θεοί παίζουν με την Πίστη.
Όσα βρίσκονται στην αφάνεια του Βίλβετ και του Σέρετον, ίσως και ανάμεσα τους, πρέπει να αποκαλύψουν τη φύση τους. Όπως το Συναίσθημα, έτσι και η Πίστη είναι ένα από τα τρία χαμένα κλειδιά, εάν κατανοηθεί, γίνει πράξη…
Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι…
Το Β΄ βιβλίο της τριλογίας του Μανώλη Σιμιτσάκη “Το δέντρο του Άραϋ”, με θέμα ένα από τα τρία χαμένα κλειδιά, την πίστη.
Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2016, 368 σελ.
Το δέντρο του Άραϋ, Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι – Μανώλης Σιμιτσάκης
Βιβλίο Γ: Φαντασία
“Πέθανα για μερικές ημέρες. Και πρέπει να γυρίσω πίσω. Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε”, εξομολογήθηκε η Μαρία στον Γιώργο και ένα υπερβατικό ταξίδι μυστηρίου και μαγείας στον κόσμο των ψυχών ξεδιπλώθηκε.
Με εφόδια το Συναίσθημα και την Πίστη, συμμάχους τον μύστη Φειδία και το αλλόκοσμο πλάσμα Ιχώρ, ύστερα από μία μεταφυσική και περιπετειώδη αναζήτηση γεμάτη ανατροπές και συγκρούσεις, το Βίλβετ και το δέντρο του Άραϋ έχουν αποκαλύψει σχεδόν κάθε τους μυστικό. Ακόμη και τον λόγο που τα μωρά πλέον γεννιούνται χωρίς ψυχή και πεθαίνουν ακαριαία.
Η απειλή δεν κρύβεται πια. Ο Νταμιάνο έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στα πεδία του θανάτου ως θεός και αναζητά πάση θυσία τον τρόπο να αναστηθεί. Τώρα, έχοντας στα χέρια του όσα χρειάζεται, είναι έτοιμος να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο για να επιστρέψει ξανά στη ζωή.
Ποια θα είναι η τύχη της Μαρίας και του Ηλία στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν όσα είναι ικανές η Φαντασία και η Ονειρωδή να τους προσφέρουν, ώστε να επανέλθει η ισορροπία;
Ο χρόνος λιγοστεύει και ο Γιώργος τρέμει στην ιδέα, πως η αγαπημένη του έχει χαθεί για πάντα. Ακόμη όμως κι αν το τέλος είναι αίσιο, θα μπορέσουν με την Μαρία να επιστρέψουν στα σώματά τους; Στη ζωή;
Η μοίρα του Βίλβετ και του ανθρώπινου γένους θα σφραγιστεί με το τελευταίο κλειδί, τη Φαντασία.
Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 408 σελ.
Πηγές: Biblionet, Λυκόφως