Είναι το όγδοο παιδί της οικογένειας του Μπέλλου Παναγιώτη. Μπήκε στη Σχολή Ικάρων, Τμήμα ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας), όπου σταδιοδρόμησε διατελέσας και καθηγητής στη ΣΜΑ (στο 4ο έτος) και μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας και μετεκπαίδευσης σε Αμερική και Ιταλία βγήκε στη σύνταξη, με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Το 1985, μαζί με δύο συνεταίρους, συμμετείχε στη δημιουργία μιας εταιρείας ηλεκτρονικών, με κύριο αντικείμενο τις επικοινωνίες, με την οποία ασχολείται μέχρι σήμερα.
«Είμαι το όγδοο παιδί της οικογένειας του Μπέλλου Παναγιώτη, το στερνοπαίδι όπως λένε. Γεννήθηκα το 1938 στα Σπάτα της Αττικής όπου και μεγάλωσα. Οι γονείς μου ήσαν αγράμματοι και έτσι δεν με ενόχλησαν ποτέ με το διάβασμα. Είχα την περιποίηση και φροντίδα των μεγαλύτερων αδελφών μου και μεγάλωσα μέχρι τα δεκαοχτώ μου χρόνια σ’ ένα ήσυχο και ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς προβλήματα και αντιξοότητες. Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, πάντοτε στους τρεις πρώτους, και με κατάλληλη και κοπιαστική προετοιμασία μπήκα στη Σχολή Ικάρων, Τμήμα ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας), όπου σταδιοδρόμησα διατελέσας και καθηγητής στη ΣΜΑ (στο 4ο έτος) και μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας και μετεκπαίδευσης σε Αμερική και Ιταλία βγήκα στη σύνταξη, με το βαθμό του υποπτεράρχου. Όμως και πάλι δεν επαναπαύτηκα στις δάφνες του συνταξιούχου, αλλά το 1985, μαζί με δύο αξιόλογους συνεταίρους, συμμετείχα στη δημιουργία μιας εταιρείας ηλεκτρονικών, με κύριο αντικείμενο τις επικοινωνίες, με την οποία ασχολούμαι μέχρι σήμερα.»
1000 Ελληνικά χαικού (2018), Όστρια Βιβλίο
Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
Τελικά τι είναι η ζωή (2013), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
1000 Ελληνικά χαικού – Χρήστος Μπέλλος
Στο ξεκίνημα του διαβάσματος του παρόντος βιβλίου, κάτι ενοχλεί που με τόσο θράσος ο ποιητής (που δεν είναι καν ποιητής) χρησιμοποιεί έννοιες που ούτε ο ίδιος τις καταλαβαίνει, που χρησιμοποιεί το σύμπαν και τα ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ με τόση ευκολία, που μιλάει στην φύση λες και είναι φιλενάδα του, χρησιμοποιώντας παντού το πρώτο πρόσωπο.
Στην συνέχεια του διαβάσματος, νοιώθεις ένα μούδιασμα στο στόμα και την σκέψη και χρειάζεται να διαβάσεις ξανά και ξανά κάθε ποίημα, με σκοπό να βρεθείς πίσω από τα λεγόμενα του. Και στο τέλος του διαβάσματος έχεις γίνει φίλος με τον ποιητή και διαβάζεις αργά, αργά κάθε στίχο, όπως το μικρό παιδί, τρώει τις καραμέλες του αργά, αργά, να μην του τελειώσουν.
Ποίηση, Χαικού, Όστρια Βιβλίο, 2018, 286 σελ.
Τελικά τι είναι η ζωή – Χρήστος Π. Μπέλλος
Το βιβλίο αυτό δε γράφτηκε για να αρέσει, αλλά για να ελαφρύνει τα βάρη της καθημερινότητας του ανθρώπου και να της δώσει μια εύθυμη νότα.
Καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά αλλά και στο παρόν. Στα διάφορα κείμενά του υποκρύπτεται μια αλήθεια, η οποία υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι δεν είναι μόνος, αλλά έχει δίπλα του το συνάνθρωπό του, με τον οποίο θα πορευτεί μαζί στον τελικό προορισμό, γιατί, αν φτάσει μόνος του, θα βρει τις πύλες του Θείου κλειστές.
Σε όλα τα μέρη του βιβλίου υπάρχει ποικιλία στη διαδοχή από θέμα σε θέμα, με απώτερο σκοπό αυτό να διαβάζεται ευχάριστα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό των κειμένων είναι ότι υπάρχει μια χρήσιμη συμβουλή για τον άνθρωπο.
Συμβουλευτική, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2013, 319 σελ.
Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Όστρια Βιβλίο