Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε, με ολική υποτροφία, στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να διευρύνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Ψυχολογία της Ανάπτυξης των Παιδιών» (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ), ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σήμερα, είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP), καθώς και Εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης από την Ευρωπαϊκή Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία (PCE Europe).
Φ (2019), Σμίλη
Φρεναπάτη (2022), Σμίλη
Φρεναπάτη – Γεώργιος Φραγκάκης
Ημερολόγιο
ενός ερωτευμένου
θεραπευτή
Η νουβέλα «Φρεναπάτη: Ημερολόγιο ενός ερωτευμένου θεραπευτή» σκιαγραφεί την προσωπική μαρτυρία της εσωτερικής απελευθέρωσης ενός ευνουχισμένου άνδρα. Ο ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής Γεώργιος Φραγκάκης μας επιτρέπει να γίνουμε μάρτυρες μιας αληθινής ιστορίας που έλαβε χώρα στη Ψυχοσωματική Πολυκλινική «Röhn Klinikum Bad Neustadt» της Γερμανίας και επηρέασε τόσο τον ίδιο όσο και το έργο του. Την εμπειρία αυτή τη μεταφέρει μέσα από τη λογοτεχνική του πένα στο βιβλίο αυτό όπου ο κεντρικός ήρωας, ο ψυχολόγος Χάρης Κοµνηνός, σαράντα οχτώ ετών, συναντά στο αντικαθρέφτισµα µιας ασθενούς του, τον άνδρα που δεν κατάφερε να γίνει. Καθώς το επάγγελμα που ασκεί δεν του επιτρέπει να εκφράσει τα συναισθήµατά του, την αιχµαλωτίζει νοητά στις φαντασιώσεις του, ωθούμενος στα άκρα με την ελπίδα να βρει την προσωπική του λύτρωση. Εξαναγκασμένος να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες του παρελθόντος, το τέλος θα το γράψει η τροπή που ο ίδιος δίνει στη ζωή του και η απόφαση που θα πάρει, όταν θα έχει κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς με τα φαντάσματα που τον καταδίωκαν και θα έχει συμφιλιωθεί με τον εαυτό του ολοκληρώνοντας το οδοιπορικό της αυτογνωσίας του.
Μυθιστόρημα, Σμίλη, 2022, 168 σελ.
Φ – Γεώργιος Φραγκάκης
Ο Φίλιππος βρίσκεται σε κώμα ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας μέσω της οποίας προσπάθησε να ξεφύγει από το παρελθόν του, τις σκέψεις του, τα τραύματά του και από ένα μέλλον που στα μάτια του φάνταζε ζοφερό και αβάσταχτο. Ο αναγνώστης καταλαμβάνει μια θέση στο μυαλό του και μαζί με εκείνον παρακολουθεί τον αγώνα που διεξάγει για να ορθωθεί μπροστά στους εφιάλτες του. Με μεγάλο ρίσκο, τόλμη και δέος θα ταξιδέψει στο σκοτεινό του παρελθόν, στις Ερινύες που τον καταδίωκαν και στις ερμηνείες που τον στοίχειωναν. Θα συναντήσει νοερά όσους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, θα αναγνωρίσει το λησμονημένο παιδί που είχε θάψει μέσα του στο πρόσωπο του Φοίβου και θα έρθει αντιμέτωπος, χάρη στην παρέμβαση μιας παράξενης γυναικείας παρουσίας, της Όλγας, με τη “συνειδητότητα” της ύπαρξής του, η οποία θα τον οριοθετήσει, θα τον στηρίξει, θα τον αφυπνίσει και μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο θα τον ενθαρρύνει να αγωνιστεί για αυτοπραγμάτωση και αυτοδικαίωση.
Τρεις χαρακτήρες για να αποδώσουν τρία διαφορετικά πρόσωπα του ίδιου ατόμου, τα οποία μέσα από ένα συναρπαστικό οδοιπορικό γεμάτο ένταση, οδύνη και αγωνία, έρχονται αντιμέτωποι με τα μεγάλα τους αδιέξοδα. Ταυτόχρονα και μια ελεγεία για τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου και τις ιδιότητες που μπορεί να επιστρατεύσει, ακόμα και στο έσχατο σκαλοπάτι της απελπισίας, ώστε να αποτινάξει τα γρανάζια που τον καθηλώνουν σε ένα αφόρητο και επαναλαμβανόμενο μοτίβο ζωής.
Μυθιστόρημα, Σμίλη, 2019, 308 σελ.
Πηγές: Biblionet, Σμίλη