Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων και κλασική κιθάρα και παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας. Η μεγάλη αγάπη της για τη μουσική, ιδιαίτερα για το τραγούδι, την ώθησε να αφιερωθεί για χρόνια στη σύνθεση και την ηχογράφηση της δικής της μουσικής, ενώ παράλληλα έδινε παραστάσεις στην Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα με πολύ γνωστούς μουσικούς, όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο Μίκης Θεοδωράκης. Αργότερα, θέλοντας να κάνει κάτι καινούριο, εργάστηκε ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ινδία, τη Βιρμανία, το Μπουτάν, την Ταϊλάνδη και τη Βόρεια Αφρική, μελετώντας τις θρησκείες, τα έθιμα και τον πολιτισμό όλων των χωρών που επισκέφτηκε και γράφοντας άρθρα για τις εμπειρίες από τα ταξίδια της σε περιοδικά. Σήμερα ζει στη Μύκονο γράφοντας, συνθέτοντας μουσική και ταξιδεύοντας.
Η ανάσα των Θεών (2006), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μπάρντο, Ο κόσμος τού μετά (2017), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συλλογικά έργα
Ινδία, χρώματα ζωής (2007), Εκδόσεις Καστανιώτη
Μπάρντο, Ο κόσμος τού μετά – Βάνα Βερούτη
Σύμφωνα με τα αρχαία πνευματικά “πιστεύω” των βουδιστών μοναχών του Θιβέτ, τα Μπάρντο, τα μυστικά περάσματα του θανάτου, απεικονίζονται και περιγράφονται λεπτομερώς στη Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών. Πρόκειται για μια μοναδική στον κόσμο πραγματεία αναφορικά με τον θάνατο, που παρέμενε κρυφή στον δυτικό κόσμο μέχρι το 1927.
Στο μυθιστόρημα αυτό τα Μπάρντο περιγράφονται και αναβιώνουν μέσα από τη ζωή της ηρωίδας και των κοντινών της προσώπων, πλέκοντας έναν ιστό όπου τα σύνορα της ζωής και του θανάτου ταυτίζονται και πορεύονται άρρηκτα ενωμένα, χαράζοντας τροχιές στον υλικό και άυλο κόσμο που μας περιβάλλει.
Μέσα από τη ζωή της Λατόγια, της Ισμπέλ και του Ζάλου, τα περάσματα των Μπάρντο αποκαλύπτουν την κοινή πορεία κάθε ψυχής, τόσο στη ζωή όσο και στον θάνατο.
Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2017, 192 σελ.
Η ανάσα των Θεών – Βάνα Βερούτη
Στο μυθιστόρημα “H Aνάσα των Θεών” ο έρωτας, η πνευματική αναζήτηση και η πραγματικότητα της ζωής συνθέτουν ένα πεδίο δράσης γεμάτο ανατροπές, αγωνία και συγκίνηση.
Oρθόδοξοι μοναχοί, ινδουιστές και ισλαμιστές διασταυρώνονται και υφαίνουν μια ιστορία όπου αναδεικνύεται η ενωτική δύναμη των θρησκειών και των αισθημάτων.
Aπό τα μοναστήρια του Aγίου Όρους μέχρι το Λονδίνο και τις κοιλάδες της Oυαλίας, από τη σαβάνα της Kένιας μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους του Δελχί και τις μαγικές όχθες του Bαρανάσι, Έλληνες, Άγγλοι και Iνδοί επηρεάζουν καταλυτικά τη ζωή ο ένας του άλλου.
“H ομορφιά γύρω της δεν ήταν πια κάτι ξέχωρο από εκείνην ούτε ήταν άψυχη και στατική όπως νόμιζε. Kοίταξε τις άγριες μανόλιες και τους ιβίσκους που άνθιζαν και απόρησε. Tης φάνηκε ότι τα λουλούδια πάλλονταν, ότι άπλωναν τα πέταλά τους προς το μέρος της, σαν να ανέπνεαν και αυτά μαζί της. Tα άγγιξε με τρυφερότητα και δέος, θαυμάζοντας τη βελούδινη υφή τους και τη γενναιοδωρία τους. Παρασυρμένη από αυτή την ξαφνική αποκάλυψη, κυλίστηκε στο δροσερό χορτάρι νιώθοντας τη δύναμη της γης να διαπερνά το σώμα της. Γέλασε. Kάποτε το μόνο που θα πρόσεχε σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν να μη φθαρούν τα ακριβά παπούτσια της. Σήκωσε τα μάτια στον ουρανό και είδε τα σύννεφα να γλιστρούν ανέμελα στο διάφανο στερέωμα, ζωγραφίζοντας ιστορίες που άλλαζαν κάθε στιγμή. Ήταν κι αυτά σαν τις σκέψεις της. Έρχονταν και έφευγαν σαν να μην είχαν υπάρξει. Δεν είχαν υπόσταση, και όμως ήταν εκεί”.
Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2006, 445 σελ.
Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη