Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες με ειδίκευση στα ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το καλοκαίρι του 1988, σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά. Το 1989 εξέδωσε την parallaxi, το παλαιότερο free press στην Ελλάδα, που έκτοτε κυκλοφορεί χωρίς διακοπή στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 ίδρυσε το πείραμα αστικής παρέμβασης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», στο πλαίσιο του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες δράσεις αστικού ακτιβισμού. Από το 1994 διατηρεί εκπομπή στην πρωινή ζώνη του 95,8 FM της ΕΡΤ3. Από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός κυκλοφορεί το αντιρατσιστικό παραμύθι του “Ο Τσουρέκης που τον έλεγαν Ελία”.
Μακρινές γειτονιές (2022), Πόλις
Παιδική λογοτεχνία
Ο Τσουρέκης που τον έλεγαν Ελία (2007), Επόμενος Σταθμός
Συλλογικά έργα
Ακίρα Κουροσάουα: τα όνειρα ενός Σαμουράι (1998), Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Σε σκοτεινούς δρόμους. Το φιλμ νουάρ στον ελληνικό κινηματογράφο (2007), Ερωδιός
Μια πόλη που ξεχνάει το όνομά της. Κείμενα και εικόνες για τη Θεσσαλονίκη (2011), Ιανός
Μακρινές γειτονιές – Γιώργος Τούλας
Υπάρχουν άνθρωποι αόρατοι. Η ζωή τους δεν απασχολεί κανέναν. Ούτε καν όσους ζουν γύρω τους. Έρχονται και απέρχονται, σε και από αυτό τον κόσμο, χωρίς να κάνουν με κρότο αντιληπτή την παρουσία τους. Οι ιστορίες τους είναι ήσσονος σημασίας για τους πολλούς. Οι διαδρομές τους συγκεκριμένες, τα λόγια τους μετρημένα, το αποτύπωμά τους αχνό. Με την αγοραία έννοια του όρου.
Αυτές οι ιστορίες αφορούν τέτοιους ανθρώπους. Πάντα με γοήτευε να παρατηρώ την αθόρυβη ζωή τους. Να φωτίζω κρυφά με έναν φακό τις πατημασιές τους.
Γ.Τ.
Διηγήματα, Πόλις, 2022, 104 σελ.
Ο Τσουρέκης που τον έλεγαν Ελία – Γιώργος Τούλας
Ένα ξένο παιδί φτάνει μια μέρα σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Κοντά στα σύνορα. Πέντε παιδιά στη νέα του γειτονιά, τα 5Μ, νιώθουν παράξενα μαζί του. Και του το δείχνουν. Πώς θα καταφέρει να κερδίσει τη φιλία τους; Πώς νοιώθει ένα παιδί που το όνομά του είναι Ελία και όλοι τον φωνάζουν “Τσουρέκη”;
Η ιστορία ενός πανέξυπνου παιδιού, που μέσα σε ένα καλοκαίρι κατάφερε να γίνει ήρωας.
Εικονογράφηση: Θανάσης Τσαμπούκας
Παιδική λογοτεχνία, Επόμενος Σταθμός, 2007, 35 σελ.
Πηγές: Biblionet, Πόλις, Επόμενος Σταθμός