Ασχολείται με την τέχνη της υποκριτικής, αφού είναι η μεγάλη της αγάπη από τα παιδικά της χρόνια. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια και επιμορφώσεις Δραματοθεραπείας, Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Τα όντα», «Η Επανάληψη», «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», ενώ έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί και η πρώτη θεατροποιημένη συλλογή της, με τίτλο «Τα Όντα».
Τα Όντα (2018), Ραδάμανθυς
Η Επανάληψη (2021), Ραδάμανθυς
Η Επανάληψη – Χριστίνα Βεριβάκη
«…Και κάπως έτσι ο άνθρωπος κλείνει τα μάτια για να κοιμηθεί, να ξαποστάσει και να ονειρευτεί, όσα επιθύμησε ως παιδί, όσα ξέχασε ως έφηβος και όσα έζησε ως νέος σπόρος, πριν εκείνος ανθίσει για τον θάνατο. Και κάπως έτσι ο άνθρωπος μέσα στο όνειρο, σε πλαίσια ομιχλώδη, ακαθόριστα και μπερδεμένα έχει την ανάγκη να πλάθει ήρωες με ξεφτισμένα προσωπεία. Σ’ ένα όνειρο με Παντοκράτορες που κρατούν το κλειδί της Γνώσης, με Υπηρέτες που έχουν μάθει να ακολουθούν τα βήματα των άλλων επιθυμώντας θέση και ταυτότητα, με Σκιές και Φαντάσματα που ξυπνούν τις μνήμες και με Δαίμονες που αγκυλώνουν την επιθυμία, ζει ο άνθρωπος, ξανά και ξανά Σ’ Επανάληψη, με ζοφερότητα και αγωνία τις στιγμές που δεν υπολόγισε, που δεν αγάπησε, που δεν αγκάλιασε, που δεν συμφιλίωσε με τον εαυτό του. Ζει ξανά και ξανά Σ’ Επανάληψη όλα εκείνα, που αγνόησε, διότι έτσι του δίδαξαν, να προσπερνά όσα του φανερώνονται μπροστά του…».
Ποίηση, Ραδάμανθυς, 2021, 110 σελ.
Τα Όντα – Χριστίνα Βεριβάκη
“Τίποτα καλό δεν γίνεται ενάντια στις επιταγές της καρδιάς, δηλαδή ενάντια στις επιταγές του ονείρου”, έγραφε ο Γάλλος φιλόσοφος Γκαστόν Μπασλάρ, και η Χριστίνα Βεριβάκη μοιάζει να το ξέρει καλά αυτό. Η συγγραφέας επαναφορτίζει λέξεις, αναμνήσεις, εμπειρίες, και τροφοδοτεί έναν αρμονικό “φανταστικό” διάλογο, που θα μπορούσε να είναι η εσωτερική συζήτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι με τον εαυτό τους. Η συνάντηση με τη ζωή, ο άγνωστος εαυτός μας, η αιώνια πάλη για να τον γνωρίσουμε… Ό,τι και να πούμε, θα είναι λίγο, για να σας παρουσιάσουμε μία νέα δημιουργό που καταφέρνει να μας μεταφέρει με το έργο της σ’ ένα τόσο γνωστό-άγνωστο ποιητικό σύμπαν.
Χρήστος Τσαντής
Ποίηση, Ραδάμανθυς, 2018, 103 σελ.
Πηγές: Biblionet, Ραδάμανθυς