Σπούδασε νομικά (1972), πολιτικές επιστήμες (1974) και μεταπτυχιακά στην περιφερειακή ανάπτυξη (1976). Είναι δικηγόρος. Έχει γράψει νομικές πραγματείες. Μυθιστορήματά του: “Αδιέξοδο” (Κάκτος, 2005), “Αρπακτικά” (Μπαρτζουλιάνος, 2006), “Βίος και πολιτεία” (Μπαρτζουλιάνος, 2007), “Ο αρχαιοκάπηλος” (Μπαρτζουλιάνος, 2008), “Καπιταλισμός άνευ διδασκάλου” (Μπαρτζουλιάνος, 2009), “Νομενκλατούρα” (Μπαρτζουλιάνος, 2010), “Οι Εμιγκρέδες”, η “Η Μεγάλη Σύνοδος”, “Επέκεινα της Ελένης” και τη συλλογή διηγημάτων “Ατάκτως Ερριμμένα”.
Αδιέξοδο (2005)
Αρπακτικά (2006)
Βίος και πολιτεία (2007)
Ο αρχαιοκάπηλος (2008)
Καπιταλισμός άνευ διδασκάλου (2009)
Νομενκλατούρα (2010)
Οι εμιγκρέδες (2012)
Η μεγάλη σύνοδος (2015)
Επέκεινα της Ελένης (2016)
Το καρναβάλι των ψυχών (2021), Βασδέκης
Διηγήματα
Ατάκτως ερριμμένα (2019), Βασδέκης
Δοκίμια-Μελέτες-Αστικό Δίκαιο-Ερμηνεία και κριτική
Οριζόντια ιδιοκτησία και κάθετη συνιδιοκτησία (2010)
Κριτικές θεάτρου (2019), Εκδόσεις Το Μέλλον
Από την παράδοση στην ανανέωση (2021), Βασδέκης
Από την παράδοση στην ανανέωση – Κ. Γ. Βασιλείου
Ο ρόλος της ποίησης του Γιάννη Θέσπη
Ο Γιάννης Θέσπης (1942-2017) είχε την τύχη να γεννηθεί από τον λογοτέχνη Θεμιστοκλή Σπηλιόπουλο, του οποίου επιμελήθηκε τη συλλογή ποιημάτων “Οι στίχοι μου” (2015), όπως και το άλλο έργο του “Το αίμα του Διονύσου” (2016). Έγραψε επίσης έναν έξοχο πρόλογο στην τρίτομη έκδοση για το έργο του Φρίξου Σταυρόπουλου.
Συνέθεσε τέσσερις ποιητικές συλλογές: Πρόθυρα (2003), Όρθιος Νόμος (2010), Ερώσυλα (2012), Ελεγείος Λόγος (2014) και μια ανέκδοτη. Μετέφρασε ποιήματα του Μποντλέρ και του Βαλερύ, αδημοσίευτα ακόμη, στα οποία επιχειρεί εμβριθή ανάλυση. Θεωρούσε αυτούς τους Γάλλους ευαίσθητους συμβολιστές διδασκάλους του.
Ενώ βιοποριζόταν από τη δικηγορία, παράλληλα σπούδασε φιλολογία, στην επιθυμία του να ολοκληρωθεί πνευματικά. Άργησε να εκδώσει το ποιητικό του έργο, με συνέπεια να μην κοινωνούν πολλοί στους στίχους του’ ήθελε να τους επεξεργασθεί στο έπακρον, πριν τους δώσει σε κοινή κρίση.
Ήταν λάτρης του αρχαιοελληνικού θαύματος και υπερηφανευόταν για την καταγωγή του: “Έρχομαι από το αθέατο λιμάνι του Λεχαίου, / Όλοι ξέρουνε πως είμαι Εφύριος Αχαιός, / Κι’ επικαλούμαι των θεών τη μαρτυρία γι’ αυτό / το αίμα του Διονύσου στο ποτήρι μου / στα μάτια μου το φως του Απόλλωνα”.
Η προσέγγιση της ποίησης του Γ. Θέσπη απαιτεί ενδελεχή εμβάθυνση, διότι η γραφή του διέπεται από υπαρξιακή αγωνία, διεισδυτικές κρίσεις, υπαινικτικά γυμνάσματα, γλωσσικό πλούτο, με διακριτή επιδίωξη τη λυρική υπέρβαση, την ανανέωση του στίχου, τον σεβασμό στην παράδοση, τη μουσικότητα, την πολυσημία, τον μαγικό ρεαλισμό.
Δοκίμιο, Βασδέκης, 2021, 298 σελ.
Το καρναβάλι των ψυχών – Κ. Γ. Βασιλείου
Πίνδαρος:
Θνατά θνατούσι πρέπει (=Τα ανθρώπινα είναι εφήμερα)
Μυθιστόρημα, Βασδέκης, 2021, 294 σελ.
Ατάκτως ερριμμένα – Κ. Γ. Βασιλείου
Ψηφίδες στην αρμονία των αντιθέσεων
Ο συγγραφέας με τα “ατάκτως ερριμμένα” ιχνογραφεί με δεξιότητα συμβολικές μικρογραφίες κοινωνικών ομάδων και παράλληλα αξιολογεί αντιφατικές προσωπικές ασκήσεις ή εμβόλιμες εναλλαγές, που αρθρώνουν εγχώριες ηθογραφικές αναθεωρήσεις.
Διηγήματα, Βασδέκης, 2019, 232 σελ.
Κριτικές θεάτρου – Κ. Γ. Βασιλείου
Το βιβλίο αυτό περιέχει 39 κριτικές προσεγγίσεις συγχρόνων θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες επιχειρείται εμβάθυνση στο ύφος, στη μιμητική και στα συναισθήματα του σκηνοθέτη, των ηθοποιών, αλλά και των λοιπών ισότιμων συνεργατών τους.
Ο έξωθεν σχολιασμός συντελεί στη βελτίωση των θεατρικών δρώμενων, ιδιαίτερα όταν δεν προέρχονται από ανθρώπους, που χαρακτηρίζονται από ατομικές μειονεξίες και εμπαθή χαρακτήρα.
Η κριτική οφείλει να διατηρεί αισθητική αυθυπαρξία και να κινείται, όχι αντίρροπα, αλλά παράλληλα με τα μέλη του θεατρικού γίγνεσθαι. Ο Κ.Γ. Βασιλείου κρίνει τις παραστάσεις με γνώμονα την αξιοποίηση του αρχικού κειμένου του συγγραφέα και τον επιδεικνυόμενο σεβασμό του πνεύματός του.
Η επίμονη παρακολούθηση θεατρικών έργων και το θεωρητικό οπλοστάσιο, που εξασφαλίζουν οι αριστείς του είδους, συμβάλλουν αποφασιστικά στην καταξίωση της κριτικής σκέψης.
Θεατρικά έργα, Ερμηνεία και κριτική, Εκδόσεις Το Μέλλον, 2019, 178 σελ.
Αδιέξοδο – Κ. Γ. Βασιλείου
Σεξουαλική ερμηνεία οικονομικών φαινομένων
Τι μπορεί να συμβεί, όταν ένα ετερόκλητο σύνολο από πρόσωπα -ταλαντούχοι όμως όλοι τους στην τέχνη της εξαχρείωσης και βουλιμικοί για εξουσία και πλούτο- αποφασίζουν να συνάψουν σχέσεις ανταλλαγής πολιτικών, οικονομικών και σεξουαλικών συμφερόντων;
Η ρεαλιστική όσο και σαρκαστική αφήγηση μιας ιστορίας διαπλοκής και διαφθοράς, απάτης και προδοσίας, που παρακολουθεί την ασθματική αναρριχητική πορεία των “ηρώων” στον τραχύ πολιτικοκοινωνικό κορμό που σήπεται επικίνδυνα υπό το βάρος τους.
Η κρυφή γοητεία της κυριαρχίας και η χωρίς όρους επιδίωξή της, μέσα σε μια πραγματικότητα αξιακά και ηθικά μηδενισμένη.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα που γνωρίζουμε και γεγονότα που ζούμε -σημειώνει ο συγγραφέας- είναι συμπτωματική…
Αρπακτικά – Κ. Γ. Βασιλείου
Η άρτια πλοκή του παρόντος μυθιστορήματος έχει μια κρυφή γοητεία. Ενώ είναι μύθος, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αδύναμοι χαρακτήρες επιδίδονται στο παιχνίδι του πλούτου και της ικανοποίησης. Μοιάζουν με αρπακτικά. Ο καθένας για τον εαυτό του. Με κυρίαρχο στόχο τη δύναμη του χρήματος. Οι παραφυάδες ή λακέδες του καπιταλισμού!
Δύο επιχειρηματίες με παλιά έχθρα. Δύο συνεργάτες τους με κοινή ιδεολογική πορεία. Δύο κυρίες, που αποδίδονται στο αρχαιότερο επάγγελμα με συνέπεια. Όλοι αυτοί λειτουργούν αυτόνομα και εξυπηρετούν το σύστημα. Είναι δυνατόν σε ένα μυθιστόρημα οι πάντες να μείνουν ικανοποιημένοι; Μπορεί να υπάρχει αίσιο τέλος, που να μην αφήνει κανέναν παραπονούμενο; Είναι ρεαλιστική η περιγραφή ανταγωνισμών και μίσους ανάμεσα σε οικονομικώς ενεργά άτομα; Η γυναικεία φύση συμβάλει θετικά στην διαπλοκή; Η γλώσσα, που χρησιμοποιείται, παίζει σημαίνοντα ρόλο; Ευτελίζει και φανερώνει χαρακτήρες; Σε συνδυασμό με πολύπλοκους συλλογισμούς, που εκφράζονται από εξέχοντα άτομα. Ο σαρκασμός σε όλο του το μεγαλείο.
Βίος και πολιτεία – Κ. Γ. Βασιλείου
Το παρόν μυθιστόρημα διεκτραγωδεί τη ζωή μιας αριβίστριας και του οικείου της περιβάλλοντος. Αποτυπώνει τα πάθη μιας λαμπρής οικογένειας. Αποκαλύπτει τις αληθινές αιτίες σοβαρών πράξεων. Εισχωρεί στα ενδότερα των ανθρωπίνων αδυναμιών. Κινείται μεθοδικά, μέσα από έναν ανελέητο σαρκασμό.
Ο αναγνώστης βρίσκεται με ένα συνεχές ερώτημα, αν τα ιστορούμενα είναι αλήθεια ή υπερβολές. Η γλαφυρότητα της αφήγησης και ο ταχύς λόγος εγκλωβίζουν τη σκέψη και την καθιστούν υποχείριο των διεφθαρμένων ηρώων. Η βαθιά γνώση της γλώσσας και το συναφές παιγνίδι ανάμεσα στις ιδιότυπες φόρμες της, αναδίδουν μία πρωτότυπη έκφραση, σπάνια απαντώμενη στη σύγχρονη λογοτεχνική μορφή.
Η πρωταγωνίστρια Σαπφώ Καμπούρη και οι συγγενείς της δεν διαθέτουν εύσημα ηθικής. Μικρότητες και αδυναμίες χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά τους, που εξυπηρετεί αποκλειστικά το ατομικό τους συμφέρον. Στο τέλος τα καταφέρνουν, σε επιβεβαίωση της αρχής, ότι τα πάντα επιτυγχάνονται μόνον με υποχθόνια μέσα. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα διαθέτουν την ικανότητα να εμφανίζονται με το ένδυμα του κύρους και της αξιοπρέπειας, αποκρύπτοντας εντέχνως το βόρβορο, στον οποίο είναι βουτηγμένα.
Ο αρχαιοκάπηλος – Κ. Γ. Βασιλείου
Ο Θανάσης Κακούρης είναι ένας αγνός μεροκαματιάρης, που βρέθηκε τυχαία κάτοχος αγαλμάτων του θεού Ερμή. Όμως ο αρχαιοκάπηλος, δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος, διότι η εμπορική εκμετάλλευση είναι δουλειά των ειδικών. Μια ομάδα παλαιών συντρόφων, ανασυγκροτείται και προσπαθεί να πάρει τα ηνία της υπόθεσης στα χέρια της. Δύο μοιραίες γυναίκες επιδίδονται σε πράξεις, παράλληλες με το αρχαιότερο επάγγελμα, όχι όμως απροκάλυπτα, αλλά υπό την προστατευτική ομπρέλλα συμβατικών κοινωνικών δεσμεύσεων. Ένας δημοτικός υπάλληλος παίζει δευτερεύοντα ρόλο και με τις μικρές του δυνάμεις αγωνίζεται να καταξιωθεί. Όπως πάντα, η εξουσία κερδίζει στα σημεία και τα πρόσωπα, που την εκπροσωπούν, απολαμβάνουν ανυπολόγιστα οφέλη. Ο αστυνομικός Πετόπουλος είναι ένας αδίστακτος. Δεν ωχριά προ ουδενός. Ακόμη και ο παγκοσμίου φήμης μαικήνας Νίνο Μπαρτολομένο πέφτει στα δίκτυα του.
Ο συγγραφέας φτιάχνει ένα κομψό κοινωνικό περίγραμμα, μέσα στο οποίο κινούνται ύποπτα άτομα. Παρουσιάζει αριστοτεχνικά τη σκοτεινή ανθρώπινη πλευρά, με χιούμορ και μεγάλη δόση σαρκασμού. Δεν αφήνει κανέναν ήσυχο. Ενδοσκοπεί τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών και αναλύει με πειστικότητα τη συμπεριφορά τους. Η έκφραση αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του μυθιστορήματος αυτού. Η ανάμιξη της σύγχρονης γλώσσας με παλαιότερους τύπους, γίνεται συνειδητά από έναν που τη γνωρίζει καλά, με απώτερο στόχο να διαπομπεύσει συμπεριφορές και επιχειρήματα των μελών του υποκόσμου.
Καπιταλισμός άνευ διδασκάλου – Κ. Γ. Βασιλείου
Μυθιστορία περί των ανθρωπίνων αδυναμιών
Η ειρωνεία θεσμών και προσώπων στη διαπασών. Δύο αδέλφια, πρώην κομμουνιστές νυν ρεβιζιονιστές. μισούνται και κτυπάνε στο ψαχνό. Ο Λάκης και ο Σάκης είναι οι πρωταγωνιστές του δράματος. Πίσω τους υπάρχει ο δόλιος Μάκης, ένας λακές των κεφαλαιοκρατών, ο οποίος πλουτίζει από την αντιπαλότητα των ισχυρών. Ο σοβαροφανής νοτάριος φανατικός παίκτης του καζίνο, υποχωρεί μπροστά στο προσφερόμενο χρήμα. Ο τραπεζίτης Πάκης παίζει το συνήθη ύποπτο ρόλο του. Η Λόλα, πιστή σύζυγος αρχικά, μεταμφιέζεται σε δυναμική επιχειρηματία χωρίς όρια. Εκδικείται το καταπιεστικό παρελθόν και υπερασπίζεται τα κεκτημένα. Επιδίδεται σε ηδονικές ντρίπλες και αφού χωρίζει τον Λάκη, παντρεύεται το γηραιό Ζεράρ, τον επιφανή Πάκη και στο τέλος, τον πρώην κουνιάδο της. Σάκη.
Πρόκειται για μυθιστορία περί των ανθρωπίνων αδυναμιών. Σε απολαυστική γλώσσα ο συγγραφέας δημιουργεί χαρακτήρες και απογυμνώνει χωρίς σταματημό. Δεν λέει ψέματα. Όμως, δεν αφήνει στον αναγνώστη την εντύπωση ότι περιγράφονται άγνωστα πρόσωπα. Όταν τελειώνεις το διάβασμα σου μένει η ιδέα πως κάπου έχεις γνωρίσει τους ήρωες του δράματος. Αυτή είναι η ικανότητα του Κ. Βασιλείου. Χρησιμοποιεί ένα ιδιότυπο γλωσσικό μείγμα με το οποίο πετυχαίνει το στόχο του. Αποκαθηλώνει τους επιφανείς και τους ξεφτιλίζει χωρίς λύπηση, διότι πιστεύει ότι χρειάζεται κάθαρση. Σαρκάζει την καπιταλιστική αχρειότητα και εμπαίζει τον καταρρέοντα υπαρκτό σοσιαλισμό.
Οριζόντια ιδιοκτησία και κάθετη συνιδιοκτησία – Κ. Γ. Βασιλείου
Περιέχονται τα κείμενα:
– Δημιουργία οριζόντιας ιδιοκτησίας και κάθετης συνιδιοκτησίας
– Νομική φύση, μορφές και ονομασίες του θεσμού
– Ακίνητα, στα οποία εφαρμόζεται η οριζόντια ιδιοκτησία-κάθετη συνιδιοκτησία
– Σχέση οροφοκτησίας με πολεοδομικές διατάξεις
– Ενοποίηση ακινήτων
– Κοινά μέρη και αποκλειστική κυριότητα
– Σύσταση και λήξη οριζόντιας ιδιοκτησίας – κάθετης συνιδιοκτησίας
– Δικαιώματα και υποχρεώσεις συνιδιοκτητών από την αποκλειστική κυριότητα
– Δικαιώματα και υποχρεώσεις συνιδιοκτητών από την συγκυριότητα
– Κοινωνία, διαχείριση, συνέλευση συνιδιοκτητών, διαχειριστής, κανονισμός
– Δικαίωμα επέκτασης της οικοδομής και αρχή της ειδικότητας
– Κατάχρηση δικαιώματος
– Προστασία ιδιοκτητών οροφοκτησίας και δικονομικά
– Παραγραφή
– Νομολογία
Νομενκλατούρα – Κ. Γ. Βασιλείου
Το παρόν μυθιστόρημα αποτελεί ακριβή απεικόνιση της κοινωνίας. Δείχνει παραστατικά την επικρατούσα διαφθορά. Δεν φείδεται λεκτικών χαρακτηρισμών και κτυπάει τους λαϊκούς καθοδηγητές. Οι ήρωες δεν αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας. Είναι αληθινοί. Ο Χάρυ, ο Γιάννης και ο Νίκος περιτριγυρίζουν την εξουσία και βγάζουν τα απωθημένα τους. Η Μέλπω και η Ζίνα αντιπροσωπεύουν τις γυναίκες, που διαθέτουν το κορμί τους βορά ισχυρών ανδρών. Όμως βρίσκονται πάντοτε από πάνω.
Ο ευτελισμός είναι αυτοσκοπός και όχι μέσον. Η ατομική επικράτηση περνάει από δύο στάδια. Τη συκοφαντία και τις σεξουαλικές αδυναμίες.
Η “νομενκλατούρα” αντανακλά την πραγματικότητα, ενώ κινείται στη σφαίρα της φαντασίας. Η δράση και οι χαρακτήρες παρασύρουν τον αναγνώστη σε ανασφαλή ερωτήματα. Δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Η σύνθετη σκέψη συνιστά επαρκές εργαλείο για την εισαγωγή σε άγνωστες πτυχές της πολυπλοκότητας.
Τα πρόσωπα του δράματος αποτυπώνονται με αριστοτεχνικό τρόπο. Είναι μέλη μιας μυστικής συνωμοσίας, που λειτουργεί χωρίς συνδετικούς κρίκους. Κινείται από μόνη της. Πάντοτε όμως με προφανή ιδιοτέλεια, με αχαλίνωτα πάθη και με απώτερο στόχο την ανήθικη αναρρίχηση.
Οι εμιγκρέδες – Κ. Γ. Βασιλείου
Αστυνομικό, πολιτικό, σεξουαλικό δράμα
Το σκηνικό διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ?50, στη Βόχα, μια εύφορη Κορινθιακή πεδιάδα. Η πλοκή εκτυλίσσεται γύρω από έναν θησαυρό, μια εξαφάνιση, την εκδίκηση ενός εμιγκρέ, τον θρίαμβο μιας πουτάνας. Σημαίνοντα ρόλο παίζουν αξιωματικοί, πρώην συναγωνιστές, γυναίκες με καριέρα σε οίκους ανοχής. Οι πρωταγωνιστές αγωνίζονται για τις ατομικές τους αξίες, δηλαδή για το προσωπικό τους συμφέρον. Ο εκβιασμός, ο χρηματισμός, η κατάχρηση βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.
Οι ιδεολογίες αποτελούν μακρινή ανάμνηση. Η σεξουαλική συνεύρεση λειτουργεί σε επίπεδο καθημερινής χειραψίας. Κι όλα αυτά γύρω από ένα τιμωρητικό πρόταγμα, με δόλιους ήρωες και αόρατες επιθυμίες. Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, το δίκαιο του ισχυρότερου και οι ανθρώπινες αδυναμίες. Οι επαναστάτες καμώνονται τους πνευματικούς ταγούς, απολαμβάνοντας τις ηδονές της εξουσίας. Μετά από μια απρόσμενη εξαφάνιση κάποιος υπαίθριος έμπορας ανεβαίνει τα σκαλιά της επιτυχίας, επιστρέφει θριαμβευτής, παίρνει το αίμα του πίσω από εκείνους που τον έβλαψαν, βάζει στο πλευρό του μια μοιραία γυναίκα και γίνεται απόλυτος κυρίαρχος.
Η μεγάλη σύνοδος – Κ. Γ. Βασιλείου
Φερράρας – Φλωρεντίας
Μαζί με τον Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό, ο ήρωας ακολουθεί τα βήματα του Αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγου στην Ιταλία, όπου έλαβε χώρα η πιο σημαντική εκκλησιαστική Σύνοδος. Ο Ενωτικός Όρος, που υπογράφηκε στις 6 Ιουλίου 1439 δεν έγινε ποτέ δεκτός από τους Ορθοδόξους.
Αυτόπτης μάρτυρας των δρωμένων στη Φεράρα και αργότερα στη Φλωρεντία, αποτυπώνει τις σκέψεις του, μαζί με τον φίλο του Στέφανο, που εκπροσωπεί την τάση φυγής προς τη Δύση. Διηγείται τις προσπάθειες προσέγγισης του ηγέτη της Τοσκάνης Cosimo της οικογενείας των Medicci, που πρώτοι επιδόθηκαν σε τραπεζικές εργασίες. Περιγράφει παραστατικά τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία Πλατωνικής σχολής στη Φλωρεντία. Ο Βησσαρίων και ο Μάρκος Ευγενικός διαδραματίζουν καίριο ρόλο και επηρεάζουν τις εξελίξεις.
Η σκληρή διαμάχη ανάμεσα σε ενωτικούς και ανθενωτικούς, που επηρεάζει ακόμη και σήμερα τις σχέσεις ομοδόξων λαών, αδυνάτισε την Αυτοκρατορία και την οδήγησε στην καταστροφή, αφού είχε πέσει το ηθικό των πολιτών και δεν υπήρχε ελπίδα στον ορίζοντα.
Η “Μεγάλη σύνοδος” είναι ένα ιστορικό ανάγνωσμα με χαρακτηριστική ακρίβεια και μυθιστορηματική πλοκή.
Επέκεινα της Ελένης – Κ. Γ. Βασιλείου
Ο Κ. Γ. Βασιλείου παραλαμβάνει την εκπάγλου καλλονής ηγερία από το σημείο που την αφήνει ο Όμηρος. Το “Επέκεινα της Ελένης” αποτελεί μια περι-διάβαση στα αιώνια πέπλα των παθών. Η διαχρονική γυναικεία ομορφιά, ως πηγή ζωής και θανάτου, πίκρας και απόλαυσης, εξουσίας και πανουργίας.
Αλήθεια, τι απέγινε το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου; Έχει βάση η φήμη, ότι είναι ενανθρώπιση της θεάς Αφροδίτης; Μήπως η τιμημένη βασίλισσα προκάλεσε πόλεμο ακόμη και ανάμεσα στους Ολύμπιους; Οι συναντήσεις με πολιτικούς, στρατηγούς και ποιητές που οδηγούν; OΜενέλαος, αυτός ο προδομένος ήρωας, εξακολουθεί να την ψάχνει απεγνωσμένα;
Η βύθιση στα άδυτα του κάλλους καθιστά τους χαμαιγενείς, κοινωνούς μιας ουράνιας οπτασίας: ηδονή ατέλειωτη, χωρίς όρια, πέρα από ηθικούς κανόνες και φραγμούς.
Με το ανά χείρας μυθιστόρημα,εκτός από την εξωλογική αφήγηση, οι φτερω-τοί δεκαπεντασύλλαβοι υμνούν τις μορφές, που συγκροτούν το κοινωνικό γί-γνεσθαι.
Η ευκλεής οδηγήτρα του γένους και της παγκόσμιας κοινότητας βρίσκεται εσαεί στο πλευρό των μαχητών. Τριακόσιες μεθυστικές σελίδες μυθικής ανακρί-βειας, με απώτερο σκοπό την ανατροπή.
Πηγές: Biblionet, Κάκτος, Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας, Βασδέκης