Περισσότερα αποτελέσματα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Deyteros.com

Ένα ταξίδι στ’ αστέρια της λογοτεχνίας!

Μαρία Λιόπα-Μποδιώτη

Η Μαρία Λιόπα-Μποδιώτη γεννήθηκε στο Χατζή Αιγιαλείας.
Τέλειωσε το Γυμνάσιο Θηλέων Αιγίου και σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ. Άσκησε δικηγορία στην Αθήνα μέχρι το 1981. Εργάστηκε ως επιθεωρητής ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Το πρώτο της συγγραφικό έργο αποτελεί η νουβέλα “Το Άγος” αυτοέκδοση 2017. Η νουβέλα “Η χαμένη τιμή της εκδίκησης” είναι η δεύτερη συγγραφική της προσπάθεια.
Νουβέλες
Το άγος (2017), Αυτοέκδοση
Η χαμένη τιμή της εκδίκησης (2020), Ηδύφωνο

Η χαμένη τιμή της εκδίκησης – Μαρία Λιόπα-Μποδιώτη




Υιοθεσία. Μια πράξη, που θεωρείται υπέρτατη έκφραση αγάπης για τον άνθρωπο, είναι δυνατό να έχει έλλειμμα ηθικής;

Ποια εκδίκηση περαίνει την κάθαρση κι αποτοξινώνει τις ψυχές;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει η ιστορία του νεαρού Άγγελου, που διαδραματίζεται σε μια εποχή, τόσο οικεία για τους παλαιότερους και τόσο κοντινή για τους νέους.

Ένα βιβλίο με συναισθηματική ένταση, τρανταχτά διλήμματα και ανατροπές. Μέσα από ενα θέμα ευαίσθητο, αυτό της υιοθεσίας, η Μαρία Λιόπα-Μποδιώτη στη νέα της νουβέλα καταφέρνει να σκιαγραφήσει χαρακτήρες και καταστάσεις με σκηνικό μια αστική πλούσια οικογένεια στην εποχή της Χούντας.

Eικονογράφηση: Έλενα Λεώνη

Νουβέλα, Ηδύφωνο, 2020, 112 σελ.

Το άγος – Μαρία Λιόπα-Μποδιώτη




Αναφέρεται σε μια ηρωίδα τη Γιαννούλα που αγωνίζεται με πάθος να επιβιώσει σε έναν ταραγμένο κόσμο. «Η ζωή όμως θα την πάει εκεί που θέλει. Μήπως όλους μας, δεν μας πάει η ζωή εκεί που θέλει;»

«Η ιστορία μου είναι μια αληθομυθία. Τα γεγονότα που περιγράφω, είναι μαζωχτάρια αφηγήσεων και μπορεί να μη συνέβησαν όλα στους ίδιους ανθρώπους ή στον ίδιο χώρο, όμως συνέβησαν και σημάδεψαν τις κατοπινές ζωές κάποιων ανθρώπων. Πάει καιρός που συλλαμβάνω το νου μου να τα επεξεργάζεται και εκείνο που με έκανε να τα καταγράψω, είναι η απειλή της λήθης, γιατί η ταυτότητά μας δεν είναι μόνο όσα θυμόμαστε, αλλά και όσα η ψυχή μας αρνείται να θυμηθεί».

Νουβέλα, Αυτοέκδοση, 2017, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηδύφωνο