Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιδόθηκε στην μελέτη και έρευνα της Εσωτερικῆς Φιλοσοφίας. Είναι συγγραφέας και ιδρύτρια του σωματείου «ΦΑΡΟΣ-Βοήθεια στον Άνθρωπο». Από το 1995 χρησιμοποιεί την «διαύλωση» (channeling) μέσω της οποίας λαμβάνει και μεταδίδει Εσωτερική Διδασκαλία και Οδήγηση γιά προσωπικά και συλλογικά έργα. Τό 2003 ίδρυσε το Σωματείο «ΦΑΡΟΣ-Βοήθεια στον Άνθρωπο», όμιλο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και ανθρωπιστικής δράσης, στο πλαίσιο του οποίου, κυρίως, εργάζεται έκτοτε.
Το πέρασμα των ορτυκιών (2009), Ιδιωτική Έκδοση
Ποίηση
Τα μηνύματα των προγόνων και το μέσον του χρόνου (2011), Εκδόσεις Sol
Ορφέως του πρώτου αποκαλυπτικός λόγος (2018), Ιδιωτική Έκδοση
Αφηγήσεις
Αφηγήσεις για τους Μαντζαβήδες στην Κρήτη και στην Μάνη (2013), Εκδόσεις Sol
Θεατρικά έργα
Αισχύλος (2020), Εκδόσεις Χείρωνας
Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία-Συμβουλευτική
Με το φως της πανσελήνου-Μηνύματα Διδασκάλων (2007)
Ο νόμος της εναρμόνισης: Αποτυπώματα Ι (2010), Εκδόσεις Sol
Με το φως της πανσελήνου ΙΙ (2012), Εκδόσεις Sol
Για το πέρασμα που λέμε θάνατο (2020), Εκδόσεις Χείρωνας
Για το πέρασμα που λέμε θάνατο – Πέγκυ Χριστοφή
Εσωτερική γνώση για την τέχνη του ζην
Ὅ,τι ἔµεινε κρυµµένο ἕως τώρα, ἐπειδή δέν θά ὠφελοῦσε τήν Ἀνθρωπότητα ἡ φανέρωσή του, εἶναι καιρός ν’ἀποκαλυφθεῖ. Ἐπειδή τώρα πλέον, ὅροι καί συνθῆκες ἀντεστράφησαν καί εἶναι καιρός ὁ Ἄνθρωπος ν’ Ἀναγνωρίσει, νά Ἐπιγνώσει: τήν Ἴδια του τήν Ὕπαρξη, τήν Θεία κληρονοµία του.
Εικονογράφηση: Μάριος Τσαούσης
Αυτογνωσία, Εκδόσεις Χείρωνας, 2020, 160 σελ.
Αισχύλος – Πέγκυ Χριστοφή
Μορφή τεράστια και παγκόσμια, ο πρώτος των Τραγικών, γίνεται ο ίδιος ήρωας του Μύθου, σ’ ένα σύγχρονο έργο πού ομιλεί για τρόπους και ιδανικά άχρονα και πανανθρώπινα και για την κρυφή όψη της Ιστορίας, με αφορμή μία από τις μεγάλες στιγμές της:
Πριν από την αποφασιστική σύγκρουση δύο Κόσμων, ο Αισχύλος, με ζωντανή την κληρονομιά του Ευμόλπου, ιδρυτή των Μυστηρίων της Ελευσίνας, οδηγείται από τους θεούς και τά πνεύματα της Φύσεως ν’ανταποκριθεί στην Ανάγκη, υπερβαίνοντας το ανθρώπινο μέτρο του.
Συνταιριάζει την Γνώση ορατού κι αοράτου ως Κάλλος, για να εκφράσει με τον Λόγο, να βεβαιώσει την Δύναμη της Πόλης του και της γενεάς του. Και για να προχωρήσει θυσιάζοντας τον Λόγο, ως αντίτιμο Ελευθερίας. Η θυσία του προκαλεί την ανταπόκριση ανθρώπων, θεών και πνευμάτων της Φύσεως.
Τολμηρό έργο, αντλεί χυμούς από την ρίζα και προσκαλεί την τωρινή γενεά ν’ ανταποκριθεί στην Ανάγκη:
…Θα βρούμε τον τρόπο… ή θα κάνουμε τρόπο!…
Θεατρικό, Εκδόσεις Χείρωνας, 2020, 55 σελ.
Ορφέως του πρώτου – Π. Χριστοφή
Αποκαλυπτικός λόγος
Μυητικό κείμενο, σύγχρονου ποιητικού λόγου, που ανταποκρίνεται απολύτως στον τίτλο του (Ορφικός Αποκαλυπτικός Λόγος) και διά του Κάλλους αφυπνίζει την εσωτερική Γνώση, που την παρέδωσε κάποτε ο Ορφεύς, που πέρασε στα αρχαία Μυστήρια με τους επιγόνους του και που την διεφύλαξε το ελληνικό Πνεύμα, εκεί όπου μπορούμε ξανά να την ανακαλύψουμε και αμέσως να την αξιοποιήσουμε: στην ίδια την ελληνίδα γλώσσα.
Αυτά που έχω ν’ αφηγηθώ όλα έγιναν σε μιαν εποχή πολύ μακρινή, πολύ, μα πολύ, πολύ αρχαία τόσο, που καμμιά μνήμη της ζωντανή δεν απόμεινε να μαρτυράει σωστά για τους ανθρώπους και τους θεούς
το πώς περνούσαν αγαπημένα μεταξύ τους οι άνθρωποι, ως Πελασγοί, που θα πει: οι πλησίον, οι γείτονες και πώς γνώριζαν τους θεούς: εκπροσώπους, να δίνουν μορφή και υπόσταση σε Ποιότητες και πως ένιωθαν, σεβαστικοί, της Φύσης τα πνεύματα, να δίνουν ψυχή στης Μεγάλης Θεάς Μητέρας τα πλάσματα
Όλα τότε ήταν Φύση και Δύναμη· κι αυτό ήταν: Θεός…
Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2018, 61 σελ.
Αφηγήσεις για τους Μαντζαβήδες στην Κρήτη και στην Μάνη – Πέγκυ Χριστοφή
Από την ενετοκρατούμενη Κρήτη στην ελεύθερη Μάνη. Πύργοι και αρχοντόσπιτα και καλύβια, μια κοινωνία και μια οικογένεια στη δίνη της ιστορίας. Το χρονικό ενός εγκλήματος. Ο φόνος και η εκδίκηση. Οι άνθρωποι, οι ψυχές και οι μοίρες, το μερίδιο καθενός στην προδοσία, στην ατιμία, στην επανόρθωση, στην αγάπη. Γυναίκες και άνδρες ταγμένοι στο χρέος τους κι άλλοι, βαθειά κοιμισμένοι τον ύπνο του σκλάβου. Κι ανάμεσά τους κι ολόγυρά τους: η θάλασσα…
Ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους, στις περιπέτειες των ψυχών, στην ιστορία που επαναλαμβάνεται, στην ζωή που προχωράει.
Αφηγήσεις, Εκδόσεις Sol, 2013, 244 σελ.
Με το φως της πανσελήνου II – Πέγκυ Χριστοφή
Μηνύματα διδασκάλων 2007-2011
Ο ανά χείρας δεύτερος τόμος αυτού του βιβλίου, περιλαμβάνει την πλήρη συλλογή κειμένων που δόθηκαν στις συγκεντρώσεις των πανσελήνων, την πενταετία 2007-2011: Τα μηνύματα κάθε μηνός και τα μηνύματα εποχών.
Αυτά τα τελευταία αναφέρονται σε τρίπτυχα Ποιοτήτων προετοιμάζουν και συμπληρώνουν τις οδηγίες των αντιστοίχων πανσελήνων. (Σωστό είναι ν’ ανατρέχει ο μελετητής στο μήνυμα εποχής, καθ’ όλη την διάρκειά της).
Περιλαμβάνονται επίσης κείμενα, λογοτεχνικά κυρίως, αλλά και “οδηγητικά”, τα οποία δίδονται ως “μηνύματα προγόνων” και τα οποία προσεγγίζουν με τον τρόπο τους, μιαν όψη από τα Νοήματα των μηνυμάτων των Διδασκάλων. Φέρουν ως τίτλο την Ποιότητα του μηνός και σημαίνονται δια των υπογραφών τους.
Προς διευκόλυνση του αναγνώστου, επανελήφθησαν εδώ κάποια, ελάχιστα, κείμενα του πρώτου τόμου…
Συμβουλευτική, Εκδόσεις Sol, 2012, 335 σελ.
Τα μηνύματα των προγόνων και το μέσον του χρόνου – Πέγκυ Χριστοφή
Ποίηση, Εκδόσεις Sol, 2011, 62 σελ.
Ο νόμος της εναρμόνισης – Πέγκυ Χριστοφή
Αποτυπώματα Ι
Εσωτερική γνώση για την τέχνη του ζην: Θεωρία και πράξη
Ο νόμος της εναρμόνισης προβάλει εναργώς το θέμα της υπευθυνότητας του ανθρώπου, ανάγοντάς το σε κεντρικό ζήτημα για κάθε ειλικρινή αναζήτηση της αλήθειας. Αν θέλουμε να γίνουμε ελεύθερα όντα, χρειάζεται να κατανοήσουμε και ν’ αναλάβουμε την ευθύνη μας.
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει πληροφορίες και πρακτικές που εστιάζουν και διευκολύνουν την διαδικασία της κάθαρσης, του φυσικού και των αιθερικών πεδίων, η οποία συνιστά θεραπεία. Θεραπεία των ανθρώπων, της ανθρωπότητας…
Αυτογνωσία, Εκδόσεις Sol, 2010, 165 σελ.
Το πέρασμα των ορτυκιών – Πέγκυ Χριστοφή
“Απ’ ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου, λίγες είναι οι στιγμές που μετρούν για τη συνείδηση, αυτές που γράφονται και μένουν, σαν τις σταλαγματιές το λάδι στο νερό της κολυμπήθρας. Άλλες είναι μικρές κι ασήμαντες, αναρωτιέσαι, γιατί τάχα το θυμάμαι αυτό; Άλλες, στιγμές ευτυχισμένες ή φουρτουνιασμένες κι άλλες, που μια κρίση ή μια σύμπτωση γίνετ’ απόφαση για ζωή ή θάνατο. Κι ακόμα είναι κάποιες ιστορίες, άλλων ανθρώπων, που, τις έζησες ή τις άκουσες, μένουν βαθειά μέσα σου, σε κοινωνούν την εμπειρία, τη σοφία, την αγάπη… Ετούτες τις κρατάς στο φυλλοκάρδι και θες να τις μοιράζεσαι, τις διηγείσαι κάθε τόσο να γίνουν κτήμα σου με την επανάληψη και να φωτίσουν κι αλλωνών το νου…”
Έξι γενιές πέντε ιστορίες, κοντά κοντά δεμένες σ’ ένα νήμα στο ίδιο το νήμα της ζωής που αρχίζει μια πλοκή, φαίνεται κάποτε να την αφήνει στην μέση, πιάνει μιαν άλλη, κρατώντας την ένταση μιας επερχόμενης κορύφωσης και πάλι ξεγλιστρώντας, ανακατεύοντας τους χρόνους, μετακινώντας τα πρόσωπα κι ενώ το δράμα παίζεται αλλού κι ενώ περιμένεις μια λύση, γίνεται σιωπή, ο κύκλος συστρέφεται και προχωρεί, αλέθοντας στις σπείρες του τις μορφές, ζυμώνοντας τις ψυχές, με τον πόνο να φτάσουν καινούρια γνώση…
Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2009, 167 σελ.
Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Sol, Εκδόσεις Χείρωνας