Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε με υποτροφία. Υπηρέτησε ως επιμελήτρια στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποδέχτηκε διορισμό ως καθηγήτρια φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μετεκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στη Σχολή Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Αποσπάστηκε για μία τριετία στο Ιστορικό Αρχείο Αιγίου, που υπάγεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Το 2004, αποφοίτησε από τη Σχολή Ορθοφωνίας και Αγωγής Λόγου της Σχολής Δημοσιογραφίας του Αντένα.
Συνεργάστηκε, επαγγελματικά, με την οικονομική εφημερίδα “Ημερησία” και το περιοδικό “Χρήμα & Αγορά” αρθρογραφώντας για θέματα Οικονομικής Ιστορίας της Ελλάδας. Είναι η μία εκ των δύο συγγραφέων του ιστορικού, επετειακού λευκώματος “Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, 125 χρόνια”, που εκδόθηκε το 2001 από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών με χορηγό το Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σ.ΜΕ.Χ.Α.). Το 2003, συνέγραψε την “Ιστορία της Ελληνικής Σταφίδας”, για λογαριασμό σχετικής επιχείρησης. Το 2007 συνέγραψε και επιμελήθηκε το λεύκωμα, “Ένα λιθαράκι ακόμη”, που κυκλοφόρησε σε επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων, από τις εκδόσεις “Επτάλοφος”.
Έχει δημοσιεύσει, κατά καιρούς, σε εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, άρθρα, ποιήματα και εργασίες της για τη λογοτεχνία, τα παιδαγωγικά, την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, ενώ ερασιτεχνικά ασχολείται με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Για μία τετραετία, μέχρι το 2006, υπήρξε παραγωγός ραδιοφώνου. Από το 2000, ερευνά την Οικονομική Ιστορία της Ελλάδας και ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια βιβλίων. Έτυχε τεσσάρων πανελληνίων διακρίσεων. Το διήγημά της, “Μοτίβο η Μανή στην τέμπερα της κάστας της”, απέσπασε τον Α΄ έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό της εφημερίδας “Τα Νέα” και κυκλοφόρησε σε βιβλίο από τις εκδόσεις “Αστερίας”. Με το ποίημά της, “Στα πενηντάχρονα του πάθους”, απέσπασε Α΄ έπαινο ποίησης από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Ο πίνακάς της με θέμα την “Καλαβρυτινή Γυναίκα” απέσπασε Α΄ Βραβείο Ζωγραφικής. Επίσης, το ποίημα της “Ηλίανθοι”, βραβεύτηκε με το τρίτο βραβείο στο Διαγωνισμό Ποίησης Ωδείου Φουντούλη στο Βόλο. Άρθρα της δημοσιεύονται στο δικό της blog, στο διαδίκτυο.
Είναι, επίσης, ενεργό μέλος του Πανελληνίου, Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της χώρας μας, επιτελώντας έργα υποδομής σε όλη τη επικράτεια. Ταξιδεύει, συχνά, σε όλο τον κόσμο και έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια Δημοσίων Σχέσεων και πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούν τα ενδιαφέροντά της. Γνωρίζει την αγγλική και μέτρια την ιταλική γλώσσα.
Μοτίβο η Μανή στην τέμπερα της κάστας της
Ποίηση
Στα πενηντάχρονα του πάθους
Ηλίανθοι
Οικονομική ιστορία
Αγώνας ευθύνης “Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών” (2008), Ιδιωτική Έκδοση
Δοκίμια-Μελέτες-Οικονομία
Από το δράμα στο θαύμα (2013), Επτάλοφος
Βιογραφίες
Περικλής Παναγόπουλος (2013), Επτάλοφος
Από το δράμα στο θαύμα – Εύα Αρβανίτη-Μιχαλοπούλου
125 προτάσεις αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης
Στόχος της συγγραφέως, να απευθύνει ένα σωτήριο μήνυμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Προς μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και άνδρες, εργαζόμενους και άνεργους, φτωχούς και πλούσιους, μορφωμένους και αγράμματους. Στο βιβλίο της υπόσχεται να μας οδηγήσει από το δράμα στο θαύμα, διατυπώνοντας 125 προτάσεις, απλές στην εφαρμογή, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικές.
Χρήσιμο, εύχρηστο, πρακτικό, γλαφυρό και ενθαρρυντικό, μας προετοιμάζει για καλύτερες μέρες στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε και προβληματίζουν όλους, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο.
Καθολική η ομολογία ότι ο Περικλής Παναγόπουλος, ο διεθνής επιχειρηματίας και “πατριάρχης” της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας, υπήρξε και παραμένει μόνιμο πρότυπο σε όλους τους τομείς που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει το παρόν του.
Οικονομία, Επτάλοφος, 2013, 204 σελ.
Περικλής Παναγόπουλος – Εύα Αρβανίτη-Μιχαλοπούλου
Βίος και ναυτιλία
Καθολική η ομολογία ότι ο Περικλής Παναγόπουλος, ο διεθνής επιχειρηματίας και “πατριάρχης” της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας, υπήρξε και παραμένει μόνιμο πρότυπο σε όλους τους τομείς που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει το παρόν του.
Κράμα της Μεσσηνίας και της Κωνσταντινούπολης, από όπου κατάγονταν οι γονείς του, όπως υπογραμμίζει σε σημείωμά του σχετικό στην “Εστία”, ο Στέλιος Σταυρίδης, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Δημιούργησε όσο λίγοι. Ενέπνευσε. Εξασφάλισε καριέρα και μέλλον σε χιλιάδες ανθρώπους. Δίδαξε αγάπη, σύνεση, ευγένεια και την τεράστια αξία της προσφοράς στην κοινωνία. Ακόμα, παρ’ ότι φειδωλός πολύ στους επαίνους, ο Περικλής Παναγόπουλος προσέφερε με πάθος, ενθουσιασμό και αγάπη στους γύρω του, άνοιξε μεγαλοπρεπώς τις πύλες της Ελλάδος προς την Ευρώπη και αντιμετώπισε τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ομηρίας του, με ψυχραιμία, χιούμορ και κατανόηση, στωικότητα και πίστη ενώ με την επιστροφή του δε θύμωσε, δεν έβρισε, δεν απείλησε…
Βιογραφία, Επτάλοφος, 2013, 512 σελ.
Αγώνας ευθύνης “Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών” – Εύα Αρβανίτη-Μιχαλοπούλου
Πρωτοφανή ντοκουμέντα για το χρηματιστήριο της παλιάς Ελλάδας: Από το 1870 έως το 1950
… Στους νεώτερους χρόνους, κάθε δυναμικός αγώνας για την ανάπτυξη των θεσμών σε όλα τα μέτωπα, πολιτικό, πολεμικό, κοινωνικό, αθλητικό ή οικονομικό υπήρξε αγώνας ευθύνης, ώσπου η χώρα να αποκτήσει τη σύγχρονη, προηγμένη, αναπτυξιακή της δομή. Την παρουσίαση της πολυκύμαντης πορείας πλεύσης του χρηματιστηρίου, το οποίο μαζί με το εμπόριο και τη ναυτιλία αποτέλεσαν τους στυλοβάτες της ελληνικής Οικονομίας σε περιόδους πολέμων και εθνικών συμφορών, επιχειρεί το παρόν σύγγραμμα.
Το έργο αποτελεί απόσταγμα γνήσιου ενδιαφέροντος για το χώρο, τεκμηριωμένο με κάθε δυνατή ακρίβεια κι εγκυρότητα. Διαγράφει την εκπληκτική τροχιά του Χ.Α. γύρω από τον άξονα του ελληνικού κράτους, καθώς και τη συνέχεια, τη συνοχή και τη βιωσιμότητά του μέσα από τις δοκιμασίες δεκατριών κρίσιμων δεκαετιών, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον άθλο της αδιάκοπης παρουσίας του στο ελληνικό κράτος. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει την καθοριστικής σημασίας συμβολή του χρηματιστηρίου στην οικονομική μετεξέλιξη της ελληνικής Οικονομίας και των επιχειρήσεων.
Συνακόλουθα, μέσα από το παρόν σύγγραμμα παρέχονται στους επενδυτές οι προσλαμβάνουσες για ευκρινέστερη επανεξέταση της ένταξής τους στο χρηματιστηριακό χώρο, ο οποίος προσφέρεται για κοινωνικές και ψυχολογικές συσχετίσεις ως ένας μικρόκοσμος της ίδιας της κοινωνίας μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η παρούσα διερεύνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης που γεννιέται μέσα απ’ τη γνώση στην ψυχή του κάθε ερευνητή ή επενδυτή.
…
(από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Χρηματιστήριο Αξιών, Ιδιωτική Έκδοση, 2008, 227 σελ.
Πηγές: Biblionet, Επτάλοφος