Περισσότερα αποτελέσματα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Deyteros.com

Ένα ταξίδι στ’ αστέρια της λογοτεχνίας!

Η Μαρία Μαρή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Aποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου, αργότερα, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με άριστα. Έχει διδάξει τη Γαλλική Γλώσσα, ως καθηγήτρια, στο Αρσάκειο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως καθηγήτρια–θεατρολόγος. Εργάζεται σε δημόσιο σχολείο, διδάσκοντας Γαλλικά και συγχρόνως συγκροτεί λειτουργικές εφηβικές θεατρικές ομάδες. Είναι τακτική συνεργάτης του περιοδικού Διορθώσεις. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό Φουαγιέ, στην εφημερίδα Αυγή, και στην τοπική εφημερίδα Αμαρυσία. Θεατρικές κριτικές της δημοσιεύει η Θεατρομάνια και διηγήματά της η Lifo. Έχει μεταφράσει το θεατρικό έργο: Η νύχτα της Βαλόνης του Eric Emmanuel Schmitt για τις Διορθώσεις.
Διηγήματα
Η Μάρθα (2017), Διατυπώσεις
Περιπλανήσεις (2020), Ντουντούμης Ι.

Συλλογικά έργα
Διασκευές έργων του Σαίξπηρ για παιδιά και νέους (2006), Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου
Αφιέρωμα στην “Κενή διαθήκη” του Πάρι Τακόπουλου (2015), Καλλιγράφος

Μεταφράσεις
Schmitt, Eric-Emmanuel, Η νύχτα της Βαλόνης (2016), Διατυπώσεις

Περιπλανήσεις – Μαρία Μαρή

Συλλογή διηγημάτων


” Η ζωή είναι πέταγμα στον ουρανό με κατακόρυφες πτώσεις, ανυψώσεις και μια συνέχεια που δεν περιλαμβάνει μεν τα ίδια αγαπημένα πρόσωπα, αλλά την ισχυρή, ζωντανή, πολύτιμη ανάμνησή τους, που επανέρχεται συχνά, απροέλευτα και επιβεβαιώνει την ύπαρξη και συνέχειά τους μέσα μας”.

(απόσπασμα από το διήγημα “Το χελιδόνι δε θα γυρίσει”)

Διηγήματα, Ντουντούμης Ι., 2020, 160 σελ.

Η Μάρθα – Μαρία Μαρή




“Με λένε Μάρθα!” συνήθιζε να λέει στα παράθυρα των αυτοκινήτων… Δεν της φέρονταν καλά όλοι οι εφήμεροι εραστές της. Κάποιοι την χτύπαγαν κιόλας ή την έβριζαν την ώρα της πράξης, ξεφωνίζοντας το δικό τους πρόβλημα. Όλοι ήξεραν ότι ήταν μεταμφιεσμένη γυναίκα… μια δυστυχισμένη γυναίκα εγκλωβισμένη σε ένα λάθος σώμα. Εκείνη κάθε φορά ένιωθε και πιο άδεια… Κάποιοι φτιάχνονταν από αυτό που ήταν και άλλοι ήθελαν να τη τιμωρήσουν… Φορές-φορές ένιωθε ένα κτήνος της φύσης, ένα λάθος. Μετά ξύπναγε μέσα της το δικαίωμα για επιβίωση και απαιτούσε το μερίδιό του.

Διηγήματα, Διατυπώσεις, 2017, 110 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διατυπώσεις, Ντουντούμης Ι.