Σπούδασε νομικά στην Κομοτηνή και Επικοινωνία Μ.Μ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με το σκίτσο, την πολιτική γελοιογραφία και την εικονογράφηση ασχολείται επαγγελματικά από το 1991. Κάνει σκίτσα καθημερινά στην Αυγή και κάθε μήνα στο περιοδικό δρόμου “Σχεδία”. Με την “Κόκκινη Κλωστή Δεµένη” και µε το “Έπος των Ταφρολούκεν” ξετυλίγει στον 105,5 στο Κόκκινο την αφήγηση της Γκρεκονίας και της Εσπερινής Ουνίας των Σκοτεινών Χρόνων.
Περί γκρεκόνων σκιάς (2014), Γαβριηλίδης
Η κιβωτός του Νο (2018), Τόπος
Η κιβωτός του Νο – Βαγγέλης Χερουβείμ
Το μέλλον ενός μεσαίωνα στην Γκρεκονία και την εσπερινή Ουνία
Η Εσπερινή Ουνία ήταν η θωρακισµένη Κιβωτός, µέσα στην οποία έλπιζαν οι ηγεµονίες να περάσουν µπόρες, κατακλυσµούς και κρίσεις. Όµως τις θεοµηνίες τις είχαν κατασκευάσει οι ίδιες Ιεραρχίες που είχαν σχεδιάσει και την υποτιθέµενη διάσωση. Η χειροποίητη αλήθεια τους είχε τα ίδια αγνά συστατικά που είχαν και τα ψέµατά τους.
Ένα φανταστικό αφήγηµα το οποίο εστιάζει στην Εσπερινή Κιβωτό του Νο και στη Χώρα των Γκρεκόνων, ανασκάπτοντας το µεσαιωνικό τους παρόν και µέλλον (;).
Ένα παραμύθι, που έχει συνομιλήσει με ένα γνωστό-άγνωστο σύνολο ανθρώπων μέσω ραδιοφώνου. Σε δόσεις πεντάλεπτες, καθημερινές… Έτσι γεννήθηκε. Σε αμοιβαία σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην άλλη άκρη των ερτζιανών. Όχι απλώς σε αμοιβαία: καθοριστική σχέση. Αλλά και σε ευεργετική συνάρτηση με όσους και όσες ήταν επίσης στην οικεία πλευρά όχι στους δέκτες αλλά γύρω από τους πομπούς.
Αφηγήσεις, Πεζά, Τόπος, 2018, 196 σελ.
Περί γκρεκόνων σκιάς – Βαγγέλης Χερουβείμ
Ηγεμόνες, ησυχία και εξέγερση στον τροϊκό μεσαίωνα
Παραμύθια υπήρχαν πάντα. Η παραμυθία δεν έχει ιστορία -και κάποτε σήμαινε παρηγοριά. Μας παρηγορούσαν παιδιόθεν για να δεχτούμε κάτι που δεν μας άρεσε. Μας παραμυθιάζανε, δηλαδή, για να μας δίνουν να τρώμε το φαΐ μας. Τώρα, ενήλικους μας παραμυθιάζουν όσο μας το παίρνουν. Αυτός είναι ο λόγος των άδικων αρχόντων να καταφεύγουν στα παραμύθια. Υπάρχει όμως και η απέναντι πλευρά.
Το παραμύθι της μεσαιωνικής Γκρεκονίας τους καιρούς των Μνημονισμένων Ηγεμόνων, πριν από την έντυπη μεταφορά του εδώ, ήταν καθημερινή αφήγηση στον 105,5 στο Κόκκινο. Η αφήγηση συνεχίζεται. Περιμένει επιτέλους έναν δίκαιο επίλογο.
Αφηγήσεις, Πεζά, Γαβριηλίδης, 2014, 235 σελ.
Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Τόπος