Γρηγόρης Κ. Δημακόπουλος

Γρηγόρης Κ. Δημακόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γρηγόρης Δημακόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός που ζει κι εργάζεται στην Καρδίτσα.
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την περίοδο 2000- 2006. Από μικρή ηλικία καλλιεργήθηκε μέσα του το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, κυρίως μετά την επαφή του με την Ιστορία Χωρίς Τέλος του Μίχαελ Έντε και τα έργα του Ιούλιου Βερν.
Στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε η αγάπη του για την κλασική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Αγαπημένα του βιβλία είναι το Σιλμαρίλλιον του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το Dune του Φρανκ Χέρμπερτ και οι Άθλιοι του Βίκτωρος Ουγκώ.
Το πρώτο μέρος της τριλογίας φαντασίας που έχει γράψει, “Η Εποχή των Θρύλων: Κόκκινη Αυγή”, εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή τον Μάιο του 2019. Τo βραβευμένο διήγημα Το εκκρεμές ήταν το πρώτο έργο του που εκδόθηκε, λαμβάνοντας την τρίτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φαντασία 2018, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Fantasmagoria (Έπος της Φαντασίας ΙΙ, εκδόσεις iWrite, 2018). Το διήγημα Ερήμωση έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία Στα Όνειρα της Φαντασίας: Πολεμικές Ιαχές (Εκδόσεις Allbooks, 2020). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει κριτικές και διηγήματα για τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, και ενίοτε αρθρογραφεί για τον ιστότοπο του The Weird Side Daily.
Μυθιστορήματα
Η Εποχή των θρύλων: Κόκκινη αυγή (2019), Εκδόσεις Πηγή
Η Εποχή των θρύλων: Ο δρόμος της εξορίας (2021), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Στα όνειρα της φαντασίας: Πολεμικές ιαχές (2020), Allbooks

Η Εποχή των θρύλων – Γρηγόρης Κ. Δημακόπουλος

Η Εποχή των θρύλωνΟ δρόμος της εξορίας
Βιβλίο 2


Tο κυνήγι στον ρημαγμένο κόσμο ξεκινά ξανά. Έναν κόσμο στον οποίο κάθε γνώση για το παρελθόν έχει χαθεί· έναν κόσμο δίχως αρχαία Ιστορία.

Το Τάγμα ανανεώνει την καταδίωξη, όπως και η Σέκτα με τους θανάσιμους δολοφόνους της. Ο Λίαμ και ο Χόουπ αναγκάζονται, μαζί με τους συντρόφους τους, να αναζητήσουν την υπόγεια φυλακή που θα τους οδηγήσει μέσα από τα έγκατα της γης στην ασφάλεια του γειτονικού βασιλείου. Εκεί, ο μικρός Χόουπ θα μυηθεί για πρώτη φορά στα μυστικά της Αρχαίας Δυναστείας· θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας θαυμαστών επιτευγμάτων της διανόησης του υψίστου παρελθόντος, κάνοντας το πρώτο βήμα προς έναν συναρπαστικό κόσμο που μόλις τώρα έχει αρχίσει να γνωρίζει. Ένα βήμα δύσκολο, σε μια μοιραία διαδρομή που θα έχει αντίκτυπο σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στην αντικρινή πλευρά του ωκεανού, ο Βέιλαν ξεκινάει τη δική του αναζήτηση, όσο ακόμη η πολιορκία στην Ιμάρ συνεχίζεται. Ο Δρόμος θα τον οδηγήσει ως τις πύλες της Κιβωτού του Χρόνου, στο πανάρχαιο άσυλο όπου κατοικεί η Ιέρεια. Θαμμένα μυστικά θα βγουν στο φως, το σκοτεινό παρελθόν θα συγκρουστεί με το παρόν, η αποσιώπηση θα αναμετρηθεί με την αλήθεια, πριν ο μύθος εγερθεί μέσα από τις στάχτες μιας εποχής χαμένης για να στοιχειώσει το μέλλον ενός πολιτισμού που έμαθε να ζει στη σκιά της άγνοιας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 636 σελ.

Η Εποχή των θρύλων – Γρηγόρης Κ. Δημακόπουλος

Η Εποχή των θρύλωνΚόκκινη αυγή


Σ’ έναν κόσμο άναρχο, ορφανό από Ιστορία, ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει.

Η προηγμένη γνώση -το προσόν ενός και μοναδικού κυρίαρχου λαού- αφανίστηκε ολοκληρωτικά. Κάθε πληροφορία για τον ανώτερο πολιτισμό της αρχαιότητας έχει χαθεί στη λήθη. Τα κεκτημένα της διανόησης, τα επιτεύγματα μιας μακράς Δυναστείας, σβήστηκαν διά παντός, σαν να μην είχαν υπάρξει ποτέ. Μόνο οι θρύλοι γι’ αυτούς έχουν επιβιώσει· ιστορίες μιας περασμένης εποχής, που μεταδίδονται από στόμα σε στόμα. Τη γνώση και την πρόοδο έχουν πλέον αντικαταστήσει οι δεισιδαιμονίες και τα παραμύθια. Η ανθρωπότητα, για έναν ανεξήγητο λόγο, από την αποκορύφωση της εξέλιξης του είδους, έκανε αμέτρητα βήματα προς τα πίσω· προς τη μεσαιωνική εποχή του σιδήρου και του ατσαλιού.

Σ’ αυτήν τη ζοφερή εποχή, μια νέα ελπίδα γεννιέται. Ο μικρός Χόουπ, έχοντας ως μοναδικό στήριγμα τον πατέρα του, αναγκάζεται να ξεκινήσει νωρίς το Ταξίδι του. Ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει από τον απομονωμένο ορεινό οικισμό του Άρυεν ως τα πέρατα της γης.

Αυτό είναι το θρυλικό Ταξίδι του Κόκκινου Φοίνικα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 608 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή