Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο (Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο). Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Ιστορία του Θεάτρου στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως γνωστός “ποντικός” της βιβλιοθήκης, ξέρει αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά και δεν θα ησυχάσει αν δεν μάθει όσα περισσότερα προλαβαίνει και δεν λύσει τα αξεδιάλυτα μυστήρια του σύμπαντος -χωρίς, ελπίζει, να χρειαστεί να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο. Όσοι γνωρίζουν τον Φάουστ δείχνουν κατανόηση! Δίδαξε ελληνικά για τρία χρόνια, ως εθελόντρια, στο “Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων της Αθήνας”. Το “Κλυταιμνήστρα – Κασσάνδρα: Στων σκοταδιών την άμπωτη” αποτέλεσε το πρώτο της θεατρικό έργο.
Κλυταιμνήστρα – Κασσάνδρα: “Στων σκοταδιών την άμπωτη” (2017), Δωδώνη
Ήρωες σε στάση (2018), Δωδώνη
Ήρωες σε στάση – Ιωάννα Θέου
Τι γίνεται ότα 7 πρόσωπα από την ελληνική μυθολογία και τα έργα των 3 τραγικών ποιητών ζητούν αλλαγές στη ζωή του και στην ιστορία τους. Επικρατεί το χάος; Βγαίνουν μαχαίρια; Δημιουργούνται κρυφές συμμαχίες;
Το θεατρικό αυτό -ίσως λίγο πιραντελικό, ίσως και όχι- είναι μια σάριτα της σύγχρονης κοινωνίας, ίως και όχι μόνο. Αν πρόσωπα και καταστάσεις, συνειρμικά, σας φέρνουν στο μυαλό γεγονότα από τη ζωή σας -σας διαβεβαιώνω πως- ήταν τυχαίο, εντελώς τυχαίο. Ίσως το βρείτε λίγο παράλογο, ίσως και πολύ, μα κατά τη γνώμη μου, μάλλον ταιριάζει με την εποχή μας.
Θεατρικό, Δωδώνη, 2018, 63 σελ.
Κλυταιμνήστρα – Κασσάνδρα: “Στων σκοταδιών την άμπωτη” – Ιωάννα Θέου
Το θεατρικό “Κλυταιμνήστρα – Κασσάνδρα: Στων σκοταδιών την άμπωτη” είναι ένα μονόπρακτο, όπου κυριαρχούν οι “μονολογικοί” διάλογοι. υπάγεται στο “θέατρο των ιδεών” και το περιεχόμενό του είναι φιλοσοφικό-δραματικό.
Η πλοκή του διαδραματίζεται στον Κάτω Κόσμο, όπου οι δύο ηρωίδες συναντιούνται μετά τη δολοφονία της βασίλισσας του Άργους, της Κλυταιμνήστρας, από τον γιο της τον Ορέστη. Η Τρωαδίτισσα πριγκίπισσα Κασσάνδρα υποδέχεται σαν ψυχοπομπός αλλά και κριτής την -δολοφόνο της- Κλυταιμνήστρα και οι αναμνήσεις τους, από την παιδική τους ηλικία και τα κοινά τους παθήματα, τις παρασύρουν σε μια συζήτηση για τη ζωή και την αξία τής γυναίκας, την πολιτική και τα παιχνίδια της εξουσίας, τον ηρωισμό, την ελευθερία, το νόημα της ζωής και τη σημασία τού ανθρώπου.
Ποια θα είναι η έκβαση της τύχης της Κλυταιμνήστρας; Θα αποδειχτεί η Κασσάνδρα φιλεύσπλαχνη ή μνησίκακη;
Στο θεατρικό αυτό, σκόπιμα δεν υπάρχουν πολλές σκηνικές οδηγίες και όσες δίνονται είναι ενδεικτικές, ώστε να υπάρχει μια ελευθερία στη σκηνική αναπαράσταση.
Θεατρικό, Δωδώνη, 2017, 110 σελ.
Πηγές: Biblionet, Δωδώνη