Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφίας Σχολής Αθηνών. Ασχολήθηκε με το θέατρο και το τραγούδι και απέκτησε πτυχίο ελαφρού τραγουδιού από το Ορφείο Ωδείο (Τάξη Λίλιαν Τσατσαρώνη). Το καλοκαίρι του 2012 τραγούδησε με το συνθέτη Γιώργο Καζαντζή σε συναυλίες του. Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Θεάτρου “Μη Μόναν Όψιν” (Παραστάσεις: “Καληνύχτα Κύριε Τεννεσσή”, “Τώρα δεν μιλάμε για μένα”, της Κικής Δημάκη. Οι παραγωγές παρουσιάστηκαν διαδοχικά τον Μάιο του 2009, 2010 και 2011 στο θέατρο “Χυτήριο”. Εμπνεύστηκε την παράσταση “Στο Βάθος… Μύθος! Μια περιπλάνηση στον κόσμο των νεράιδων και των ξωτικών”, που παρουσιάστηκε στον χώρο τέχνης “Ιδιόμελο” το Μάρτιο του 2012. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τις παιδικές κατασκηνώσεις “Το ξέγνοιαστο Μελίσσι”, όπου ανέβασε τις παραστάσεις “Ο Γλάρος Ιωνάθαν” του Ρ. Μπαχ σε διασκευή δική της, “Οδυσσεβάχ” της Ξένιας Καλογεροπούλου και συμμετείχε ως ηθοποιός στις παραστάσεις “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Α.Σ. Εξυπερύ, “Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” και “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Γ. Σαίξπηρ. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αττικού Αλσους το 2007 με τη θεατρική ομάδα του Κολεγίου Αθηνών στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων ως Βοηθός Σκηνοθέτη, ηθοποιός και τραγουδίστρια στην παράσταση του έργου Εταιρικοί Διάλογοι του Λουκιανού. Υπήρξε μέλος του προγράμματος της Βουλής των Ελλήνων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Βουλή των Ελλήνων” 1995 – 1996 (Επιτροπή Θεμάτων Παιδείας). Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για τη συγγραφή παραμυθιών και ποιημάτων.
Ενικός ύμνος (2019), Εκδόσεις Πηγή
Παιδική λογοτεχνία
Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο (2013), Διάπλους
Η γελαστή γέφυρα (2014), Διάπλους
Ο βασιλιάς Ευτραφής και η χαρά της διατροφής (2020), Διάπλους
Ο βασιλιάς Ευτραφής και η χαρά της διατροφής – Ναντίνα Κυριαζή
Μα τι συμφορά και τούτη; Πώς γίνεται ένας βασιλιάς και μάλιστα ευτραφής να χάσει τη γεύση και την όσφρησή του; Ποιο μοιραίο ρόλο μπορεί να παίξει η μαγείρισσα, που τόσο ξαφνικά εμφανίζεται στο παλάτι; Τι σχέση έχει η χαρά της διατροφής με όλα αυτά; Μη φοβάστε μικροί μου φίλοι… Κανείς δε θα σας αναγκάσει να φάτε μπρόκολο ή αρακά. Απλώς, διαβάζοντας αυτό το παραμύθι μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε λίγο! Καλή όρεξη!
Eικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη
Παιδική λογοτεχνία, Διάπλους, 2020, 32 σελ.
Ενικός ύμνος – Ναντίνα Κυριαζή
Έμαθα να αιωρούμαι
για να μην πατώ τις μαργαρίτες.
Έτσι φανερώνονται τα θαύματα.
Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 34 σελ.
Η γελαστή γέφυρα – Ναντίνα Κυριαζή
To ότι είναι γέφυρα, δε μειώνει καθόλου τα συναισθήματα της. Πόσο μάλλον όταν η Γέφυρα είναι και γελαστή. Τώρα, πώς μία ατσούμπαλη μάγισσα έγινε αφορμή να ανταμώσουν πάλι δύο κόσμοι χωρισμένοι από χρόνια και μία νεράιδα να μοιραστεί την ευχή της με έναν αρπιστή, το αφήνουμε σε σας, στη φαντασία, τη χαρά και την όρεξή σας για περιπέτεια!
Eικονογράφηση: Λεωνίδου Νίκη
Παιδική λογοτεχνία, Διάπλους, 2014, 28 σελ.
Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο – Ναντίνα Κυριαζή
ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Αυτό δεν είναι που πρέπει να γίνεται; Καταλαβαίνεις; Θα χάσω τη δουλειά μου. Ο παππούς με προειδοποίησε. Ο ρόλος μου είναι να τρομάζω τα πουλιά.
ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ: Ναι, μα δεν μπορείς!
ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Μα πρέπει!
ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ: Πάντα κάνεις αυτό που πρέπει;
ΣΚΙΑΧΤΡΟ: …μέχρι τώρα …ναι.
ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ: Και τι γίνεται μ’ αυτό που θέλεις;
Είπε το μικρό σπουργίτι και πέταξε μακριά.”
Τα “πρέπει” και τα “θέλω”… δύσκολο πράγμα.
Αν όμως ξέρεις τα “πρέπει”, καλό είναι να βρεις και τα “θέλω”.
Και αν γνωρίζεις τα “θέλω”, καλό είναι να τα βάλεις σε σειρά, ώστε τα “πρέπει” να μην τα πνίξουν.
Τι λέτε; Το σκιάχτρο θα τα καταφέρει;
Eικονογράφηση: Λεωνίδου Νίκη
Mουσική σύνθεση: Γιώργος Καζαντζής
Παιδική λογοτεχνία, Διάπλους, 2013, 28 σελ.
Πηγές: Biblionet, Διάπλους, Εκδόσεις Πηγή