Περισσότερα αποτελέσματα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Deyteros.com

Ένα ταξίδι στ’ αστέρια της λογοτεχνίας!

Εντγκαρ Ουάλλας

Εντγκαρ Ουάλλας (1875-1932)

Edgar Wallace (1875-1932).
Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, πολυταξιδεμένος στα νιάτα του. Με τους “αντισυμβατικούς” ήρωές του εγκαινιάζει μια νέα κατεύθυνση στην αστυνομική λογοτεχνία: στο περιθώριο του νόμου, δεν διστάζουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αποδίδοντας οι ίδιοι δικαιοσύνη. Μπροστά στον έρωτα, όμως, και οι πιο αμείλικτοι δολοφόνοι λυγίζουν. Παρακινημένος από την εξαιρετική επιτυχία των έργων του, ο Έντγκαρ Ουάλας δημιούργησε μια ολόκληρη “βιομηχανία” αστυνομικών αφηγημάτων. Έγραψε 172 μυθιστορήματα και 17 θεατρικά έργα, πολλά από τα οποία γυρίστηκαν κινηματογραφικές ταινίες. Αναλυτικότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της “The Egdar Wallace Society”, www.edgarwallace.org, που ίδρυσε μετά το θάνατό του η μικρότερη κόρη του Πενέλοπι Ουάλας.

Με διπλό πρόσωπο
The Secret House
Για τον Φρανκ Ντάτον, νεαρό και φιλόδοξο δημοσιογράφο, η ζωή θα ήταν ωραία αν δεν υπήρχε ο Ερνέστο Πολτάβο που ήταν ο πιο επικίνδυνος αντίζηλός του για την καρδιά της όμορφης Ντόρις Γκρέυ, προστατευόμενης του πολυεκατομμυριούχου Γκ. Ρ. Φάριγκτον. Ο Πολτάβο που είχε κληρονομήσει τον τίτλο του κόμη -κάτι που ποτέ κανείς δεν είχε ελέγξει, ούτε αμφισβητήσει- είχε εμφανιστεί ξαφνικά στα σαλόνια της Λονδρέζικης αριστοκρατίας εντυπωσιάζοντας με τους τρόπους του και την εμφάνισή του. Βέβαια, κανείς δεν μπορούσε να ξέρει πως είχε αρχίσει μόλις πρόσφατα την καριέρα του σαν συντάκτης κάποιου σκανδαλοθηρικού εντύπου κι ότι μέρα με τη μέρα προχωρούσε όλο και περισσότερο στην αποκάλυψη της ταυτότητας του μυστηριώδη Μοντάγκ Φάλοκ, “εξέχουσα” μορφή του υποκόσμου, όσο κι αν αυτό ήταν άκρως επικίνδυνο. Χωρίς αμφιβολία, το διπλό φονικό στην Μπρέϊκλυ Στρητ ήταν δικό του έργο. Ο επιθεωρητής Σούερφουτ Σμιθ, λαγωνικό της Σκώτλαντ Γυάρντ, θα καταπιανόταν με την υπόθεση και επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες του λαγωνικού θα διαπίστωνε αμέσως πως ο Φερέιρα ντε Κόστα και ο Χένρυ Σαντς ήταν νεκροί 100%, πως ο νεαρός αστυφύλακας Χάμπιτ πρέπει να είχε σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του κι ότι το μπουκαλάκι με το άρωμα που βρήκε στον κήπο ήταν οπωσδήποτε νουί ντ’ αμούρ. Φυσικά, τα τρία αυτά στοιχεία δεν ήταν αρκετά να τον βάλουν στο σωστό δρόμο και χρειαζόταν να συσχετισθεί με την υπόθεση ένα μενταγιόν που στο εσωτερικό του έγραφε: ο θεός σώζει το βασιλιά!
Σώζει όμως και τους κακούς;

Το παιχνίδι της τυφλόμυγας
The Strange Countess
Η Λόις Ρεντλ θα έφευγε από το γραφείο του κ. Σαντλς για να ξεκινήσει τη νέα της δουλειά ως ιδιαιτέρα γραμματέας κοντά στη λαίδη Μόρον, σε ένα περιβάλλον που της ήταν ολότελα άγνωστο μα που, όπως φανταζόταν τουλάχιστον, θα ήταν ευχάριστο και θα την ανέβαζε κοινωνικά. Φυσικά μετρούσε και ο μισθός που ήταν πολύ μεγάλος. Όμως ο νέος της διορισμός θα άρχιζε με κάποιο δυσοίωνο περιστατικό. Ένας νέος άντρας, ο Μάικλ Ντορν, με ευχάριστο παρουσιαστικό και επίμονους τρόπους, θα προσπαθούσε να της μεταδώσει κάποια δυσπιστία και επιφυλακτικότητα για τις προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά της. Η Λόις, άνθρωπος που δεν δεχόταν ποτέ παρεμβάσεις στην ιδιωτική της ζωή, θα αδιαφορούσε και θα έβαζε στη θέση του τον φορτικό συμβουλάτορά της. Πόσο πολύ θα μετάνιωνε θα το μάθαινε μόνο η ίδια, όταν λίγο αργότερα μια σειρά από ανεξήγητα περιστατικά θα έρχονταν να αναστατώσουν τη ζωή της βάζοντάς την μάλιστα σε κίνδυνο.

Η πόρτα με τις επτά κλειδαριές
The Door with Seven Locks
Ένα σύγγραμμα που χάθηκε απ’ τη βιβλιοθήκη Μπέλινγκαμ θα οδηγούσε τον νεαρό επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ Νικ Μάρτιν στον πύργο του λόρδου Σέλφορντ και στην εισαγωγή μιας ιστορίας μυστηρίου και τρόμου, καθώς κάποια στιγμή θα βρεθεί μπροστά σε μια πόρτα με 7 κλειδαριές! Τι κρύβεται πίσω της;

Το τετράγωνο σμαράγδι
The Square Emerald or The Woman
Λονδίνο 1910.
Μια παράξενη αφιέρωση σε κάποιο βιβλίο, κινεί την περιέργεια της βοηθού επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιάρντ, Λέσλι Μον στο να ανακαλύψει τον συγγραφέα.
Στην έρευνά της ανακαλύπτει ότι ο άνθρωπος που την έγραψε είναι πρώην κατάδικος, ο οποίος έχει πλέον αποφυλακισθεί, μετά από εφτά χρόνια φυλακής και ονομάζεται Πίτερ Ντόλις.
Γνωρίζεται μαζί του και γοητευμένη από τον χαρακτήρα του προσπαθεί να τον βοηθήσει.
Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, αντιμετωπίζει περίεργα γεγονότα που συμβαίνουν στο περιβάλλον του Ντόλις.
Μια πριγκίπισσα με το όνομα Ανίτα Μπελίνι φαίνεται να την εμποδίζει στην ανακάλυψη του Ντόλις και να της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Ο αρχιθαλαμηπόλος της οικογένειας Ρέιθαν βρίσκεται νεκρός με ένα τετράγωνο σμαράγδι στο χέρι…
Η τελειομανής Λέσλι προσπαθεί να καταλάβει πως συναρμολογείται το παζλ αυτής της υπόθεσης, ειδικά τώρα που και η καρδιά της χτυπά για τον Πίτερ Ντόλις. (

Οι άνθρωποι της νύχτας
The Clue of the Silver Key or The Silver Key
Ήταν όλοι, ποιος λίγο – ποιος πολύ, ανακατεμένοι σ’ αυτή την υπόθεση – μια υπόθεση εξαιρετικά ασυνήθιστη και στην ανέλιξη της τρομαχτική. Ήταν πρώτα πρώτα ο Ντικ Άλενμπυ, ένα νέος άντρας με πολλά προσόντα και δημιουργικό μυαλό, ο Τζέρυ Ντόρνφορντ που ήταν αδίστακτος και αριβίστας, ο Μάικ Χένεσυ, άνθρωπος των παρασκηνίων, και ακόμα η Μαίρη Λέην, όμορφη, όχι πλούσια ακόμα και με αυξημένο ποσοστό συμμετοχής σε όσα φοβερά και τρομερά επρόκειτο να επακολουθήσουν. Ακόμα ο μίστερ Γουώσιγκτον Γουέρθ που είχε πάθος με το θέατρο και τα ξεφαντώματα με τους θεατρίνους -ψιθυριζόταν μάλιστα πως φορούσε περούκα- ο Χόρας Τομ Τίκλερ, παρίας με τα όλα του και τέλος ο Χάρβευ Λυν που περιφερόταν πάνω στο αναπηρικό του καροτσάκι και του άρεσε να του διαβάζουν την ειδησεογραφία των εφημερίδων “υπό τας φιλύρας”. Και τότε… τότε ακριβώς έγινε το πρώτο έγκλημα κι ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του στο αίμα, δε σταμάτησε εκεί. Άρχισε, ακολουθώντας ένα εφιαλτικό τέμπο, να σκορπίζει γύρω του τα πτώματα, που θα έφερναν σε απελπισία και πλήρες αδιέξοδο ακόμα και τον μοναδικό Σούερφουτ Σμιθ, λαγωνικό της Σκώτλαντ Γυαρντ. Όμως, χάρη σε ένα κοριτσόπουλο…

Το κορίτσι με τα γαλάζια
The Lady of Ascot
Όταν ο Τζων Μόρλεη, του “Ιδιωτικού Γραφείου Ερευνών και Αναζητήσεων Μόρλεη”, θα ερχόταν στο Άσκοτ και θα ‘βλεπε για πρώτη φορά το “Λίτλ Λοτζ”, θα φανταζόταν απλώς πως τον περίμενε μια απλή εργασία, ολότερα ανιαρή και άκρως επαγγελματική και που αγνοούσε την απρόοπτη κατάληξή της, καθώς δεν ήξερε ποιος ήταν ο νέος ιδιοκτήτης που ερχόταν να εγκατασταθεί. Όμως, ακριβώς τότε θα πρωτάκουγε και το όνομα Φιόλι που, όταν δυο μέρες αργότερα, ο Τζούλιαν Λέοτερ, κομψευόμενος και πολύ μήμου απτού συμπολίτης του, θα τον επισκεπτόταν στη Χάνοβερ Σκουαίαρ και θα ανέφερε το ίδιο όνομα, δεν θα φανταζόταν σε καμιά περίπτωση πως επρόκειτο για το όμορφο κοριτσόπουλο που είχε γνωρίσει λίγο καιρό πριν στην δεξίωση του Ραμπελμέγερ. Κάπως αόριστα θα θυμόταν το όμορφο προσωπάκι μιας κοπέλλας που έδειχνε πιο μικρή από τα δεκαοχτώ της χρόνια και που φορούσε ένα ριχτό γαλάζιο φόρεμα.
Έτσι ο Μόρλεη, που μια διαβολεμένη όρεξη, τον ανάγκαζε συχνά να χώνει τη μύτη του κι εκεί ακόμα που δεν τον έσπειραν, θα έκανε τη γνωριμία της μίσες Κάραγουντ και θα βρισκόταν μπλεγμένος σε μια σκοτεινή ιστορία που κι ο πιο εύστροφος ερευνητής δύσκολα θα μπορούσε να ξεδιαλύνει. Ωστόσο, η απρόοπτη κατάληξη που αναφέραμε πιο πάνω, δεν ήταν πολύ μακρυά…

Οι τέσσερις δίκαιοι
The Four Just Men
Καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που καθιστά ευκολότερη την απέλαση και έκδοση αλλοδαπών, δέχεται μια επιστολή που μεταξύ άλλων γράφει:
“Εξοχότατε,
Το νομοσχέδιο που προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή είναι, άδικο. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παραδώσει σε μια διεφθαρμένη και εκδικητική κυβέρνηση άτομα που αυτή τη στιγμή βρίσκουν στην Αγγλία άσυλο από τις διώξεις των δικτατόρων και των τυράννων…
Συνεπώς, βρισκόμαστε στη θλιβερή θέση να σας προειδοποιήσουμε πως, εκτός και αν η κυβέρνησή σας αποσύρει το νομοσχέδιο, θα υποχρεωθούμε να σας εκτελέσουμε, και όχι μόνο εσάς αλλά και όποιον άλλον αναλάβει να προωθήσει ένα τόσο άδικο σχέδιο νόμου.
Οι Τέσσερις Δίκαιοι”
Ο Υπουργός επιμένει να υλοποιήσει την απόφασή του και η αστυνομική δύναμη του Λονδίνου στήνει γύρω του έναν αδιαπέραστο κλοιό προστασίας. Όμως οι διαβόητοι ανά την υφήλιο Τέσσερις Δίκαιοι έχουν κατακτήσει τη φήμη ότι πραγματοποιούν πάντα στο ακέραιο τις υποσχέσεις τους…

Το μυστήριο του Λόουν Χάουζ
The Lone House Mystery
Το χαλαρό και ελευθεριάζον ύφος του (συνδυασμένο με έναν ιλιγγιώδη αφηγηματικό ρυθμό, η πανταχού παρούσα ειρωνεία, ο πλούτος του υπαινικτικού του λόγου, η παιγνιώδης παράθεση τσιτάτων της “υψηλής” κουλτούρας ή της λαϊκής θυμοσοφίας, αλλά κυρίως η βαθύτατα νεωτερική εικόνα του άντρα και της γυναίκας στο έργο του είναι μερικά από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν στη γραφή του Έντγκαρ Ουάλλας. Οι γυναίκες του Ουάλλας είναι ισχυρές όσο και θηλυκές – πράγμα ανοίκειο σε μιαν εποχή κατά την οποία οι κυρίες στις βρετανικές ιστορίες ντετέκτιβ και μυστηρίου είτε ήταν… η ανάπαυση του πολεμιστή είτε έπρεπε να μιμηθούν πειστικά τις αντρικές συμπεριφορές για να τις πάρουν στα σοβαρά. Αντίθετα, οι άντρες του είναι συχνά γελοίοι, ασταθείς και ανασφαλείς και, θεωρώντας ότι έχουν τον έλεγχο, κυνηγούν ψευδαισθήσεις και σπάνε κυριολεκτικά τα μούτρα τους πάνω στην ωμή πραγματικότητα.

Αστυνομικά μυθιστορήματα
Angel Esquire (1908)
The Fourth Plague or Red Hand (1913)
Grey Timothy or Pallard the Punter (1913)
The Man Who Bought London (1915)
The Melody of Death (1915)
A Debt Discharged (1916)
The Tomb of Ts’in (1916)
Με διπλό πρόσωπο – The Secret House (1917)
The Clue of the Twisted Candle (1918)
Down under Donovan (1918)
The Man Who Knew (1918)
The Strange Lapses of Larry Loman (1918)
The Green Rust (1919)
Kate Plus Ten (1919)
The Daffodil Mystery or The Daffodil Murder (1920)
Jack O’Judgment (1920)
The Angel of Terror or The Destroying Angel (1922)
The Crimson Circle (1922)
Mr. Justice Maxell or Take-A-Chance Anderson( 1922)
The Valley of Ghosts (1922)
Captains of Souls (1923)
The Clue of the New Pin (1923)
The Green Archer (1923)
The Missing Million (1923)
The Dark Eyes of London or The Croakers (1924)
The Face in the Night or The Diamond Men or The Ragged Princess (1924)
The Sinister Man (1924)
The Three Oak Mystery (1924)
The Blue Hand or Beyond Recall (1925)
The Daughters of the Night (1925)
The Gaunt Stranger or Police Work (1925)
The Ringer (1926)
A King by Night (1925)
Το παιχνίδι της τυφλόμυγας – The Strange Countess (1925)
The Avenger or The Hairy Arm (1926)
The Black Abbot (1926)
The Day of Uniting (1926)
Η πόρτα με τις επτά κλειδαριές – The Door with Seven Locks (1926)
The Girl from Scotland Yard (1926)
The Man from Morocco or Souls In Shadows or The Black (1926)
The Million Dollar Story (1926)
The Northing Tramp or The Tramp (1926)
Penelope of the Polyantha (1926)
Το τετράγωνο σμαράγδι – The Square Emerald or The Woman (1926)
The Terrible People or The Gallows’ Hand (1926)
We Shall See! (US title: The Gaol-Breakers) (1926)
The Yellow Snake or The Black Tenth (1926)
Big Foot (1927)
The Feathered Serpent or Inspector Wade or Inspector Wade and the Feathered Serpent (1927)
Flat 2 (1927)
The Forger or The Counterfeiter (1927)
The Hand of Power or The Proud Sons of Ragusa (1927)
The Man Who Was Nobody (1927)
Number Six (1927)
The Squeaker or The Sign of the Leopard (US title: The Squealer) (1927)
The Traitor’s Gate (1927)
The Double (1928)
The Flying Squad (1928)
The Gunner (US title: Gunman’s Bluff) (1928)
Four Square Jane or The Fourth Square (1929)
The Golden Hades or Stamped In Gold or The Sinister Yellow Sign (1929)
The Green Ribbon (1929)
The Calendar (1930)
Οι άνθρωποι της νύχτας – The Clue of the Silver Key or The Silver Key (1930)
Το κορίτσι με τα γαλάζια – The Lady of Ascot (1930)
The Devil Man or Sinister Street or Silver Steel or The Life and Death of Charles Peace (1931)
The Man at the Carlton or The Mystery of Mary Grier (1931)
The Coat of Arms or The Arranways Mystery (1931)
On the Spot: Violence and Murder in Chicago (1931)
When the Gangs Came to London or Scotland Yard’s Yankee Dick or The Gangsters Come To London (1932)
The Frightened Lady or The Case of the Frightened Lady or Criminal At Large (1933)
The Green Pack (1933)
The Man Who Changed His Name (1935)
The Mouthpiece (1935)
Smoky Cell (1935)
The Table (1936)
Sanctuary Island (1936)
The Road to London (1986)

Μυθιστορήματα
Captain Tatham of Tatham Island or Eve’s Island or The Island of Galloping Gold (1909)
The Duke in the Suburbs (1909)
Private Selby (1912)
1925: The Story of a Fatal Peace (1915)
Those Folk of Bulboro (1918)
The Book of all Power (1921)
Flying Fifty-five (1922)
The Books of Bart (1923)
Barbara on Her Own (1926)

Σειρές
Four Just Men
Οι τέσσερις δίκαιοι – The Four Just Men (1905)
The Council of Justice (1908)
The Law of the Four Just Men (1921)
The Three Just Men (1926)
The Law of the Three Just Men (1929)

Supt. Minter
Big Foot (1927)
Το μυστήριο του Λόουν Χάουζ – The Lone House Mystery (1929)

T.B. Smith
The Nine Bears (1910)
The Admirable Carfew (1914)

Commissioner Sanders
Sanders of the River (1911)
The People of the River (1912)
The River of Stars (1913)
Bosambo of the River (1914)
Sandi The Kingmaker (1922)
Sanders (1926)
Again Sanders (1928)
The Keepers of the King’s Peace (1930)

Lieutenant Bones
Bones (1915)
Bones in London (1921)
Bones of the River (1923)

J.G. Reeder
Room 13 (1924)
The Mind of Mr J G Reeder (1925)
Terror Keep (1927)
The Guv’nor (1932)
Mr J. G. Reeder Returns (1932)
Red Aces (1932)

Elk
The Fellowship of the Frog (1925)
The Joker (1926)
The Twister (1928)
White Face (1931)

Educated Evans
Educated Evans (1924)
Good Evans (1926)
More Educated Evans (1926)

Smithy
Smithy (1905)
Smithy Abroad (1909)
Smithy And The Hun (1915)
Nobby or Smithy’s Friend Nobby (1916)

Ringer
Again The Ringer (1929)

Συλλογές
P.C. Lee (1909)
The Trial of the Seddons
Heroes All: Gallant Deeds of the War (1914)
Forty Eight Short-Stories (1930)
The Stretelli Case and Other Mystery Stories (1930)
The Governor of Chi-Foo (1933)
Circumstantial Evidence (1934)
Fighting Snub Reilly (1934)
Nig-nog (1934)
The Sooper (1984)
The Death Room: Strange and Startling Stories (1986)
The Sooper and Others (1984)
Stories collected in the Death Room (1986)
Winning Colours: The Selected Racing Writings of Edgar Wallace (1991)
Classic Crime Stories (1995) με G.K. Chesterton, Maurice Le Blanc, Robert Louis Stevenson

Αφηγήσεις – Δοκίμια
Unofficial Despatches Of The Anglo-Boer War (1901)
Famous Scottish Regiments (1914)
Field Marshal Sir John French (1914)
Heroes All: Gallant Deeds of the War (1914)
The Standard History of the War (1914)
The War of the Nations (with William le Queux) (1914)
Kitchener’s Army and the Territorial Forces (1915)
Vol. 2-4. War of the Nations (1915)
Vol. 5-7. War of the Nations (1916)
Vol. 8-9. War of the Nations (1917)
Famous Men And Battles Of The British Empire (1917)
Tam of the Scouts (1918)
The Real Shell-Man: the Story Of Chetwynd Of Chilwell (1919)
People (1926)
This England (1927)
The Trial Of Patrick Herbert Mahon (1928)
People: Autobiography (1929)
Great Stories of Real Life (with William le Queux) (1930)
My Hollywood Diary (1932)

Ποίηση
The Mission That Failed (1898)
War And Other Poems (1900)
Writ In Barracks (1900)

Σενάρια ταινιών
Mark of the Frog (1928)
The Valley of Ghosts (1928)
King Kong (1932)
The Hound of the Baskervilles (1932)
The Squeaker (1930)
Prince Gabby (1929)

Θεατρικά
An African Millionaire (1904)
The Forest Of Happy Dreams (1910)
Dolly Cutting Herself (1911)
The Manager’s Dream (1914)
M’Lady (1921)
Double Dan (1926)
The Mystery Of room 45 (1926)
A Perfect Gentleman (1927)
The Terror (1927)
Traitors Gate (1927)
The Lad (1928)
The Man Who Changed His Name (1928)
The Squeaker (1928) [6] The Calendar (1929)
Persons Unknown (1929)
The Ringer (1929)
The Mouthpiece (1930)
On the Spot (1930)
Smoky Cell (1930)
The Squeaker (1930)
To Oblige A Lady (1930)
The Case Of the Frightened Lady (1931)
The Old Man (1931)
The Green Pack (1932)
The Table (1932)

Διηγήματα
The Greek Poropulos (1910)
The Stranger of the Night (1910)
The Admirable Carfew (1914)
The Devil Light (1916)
The Adventures of Heine (1917)
Tam O’ the Scouts (1918)
A Reprisal Raid (1918)
The Fighting Scouts (1919)
The Black Grippe (1920)
The Death Room (1923)
Chick (1923)
Planetoid 127 (1924)
The Magic of Fear (1925)
The Black Avons (1925)
The Brigand (1927)
The Mixer (1927)
This England (1927)
Circumstantial Evidence (1928)
The Orator (1928)
The Thief in the Night (1928)
Elegant Edward (1928)
The Ghost of Down Hill (1929)
The Lone House Mystery and Other Stories (Collins and son, 1929)
The Governor of Chi-Foo (1929)
Again the Ringer The Ringer Returns (US Title) (1929)
The Big Four or Crooks of Society (1929)
The Black or Blackmailers I Have Foiled (1929)
The Cat-Burglar (1929)
Circumstantial Evidence (1929)
Fighting Snub Reilly (1929)
For Information Received (1929)
Planetoid 127 and The Sweizer Pump (1929)
The Ghost of Down Hill & The Queen of Sheba’s Belt (1929)
The Iron Grip (1929)
The Lady of Little Hell (1929)
The Little Green Man (1929)
The Prison-Breakers (1929)
The Reporter (1929)
Killer Kay (1930)
Mrs William Jones and Bill (1930)
The Terror (1930)
The Lady Called Nita (1930)
Sergeant Sir Peter or Sergeant Dunn, C.I.D. (1932)
The Scotland Yard Book of Edgar Wallace (1932)
The Steward (1932)
King Kong (with Draycot M. Dell) (1933)
Nig-Nog and other humorous stories (1934)
The Last Adventure (1934)
The Woman From the East (1934) με Robert George Curtis
The Strangeness of Joab Lashmere (1935)
White Stocking (1937)
The Edgar Wallace Reader of Mystery and Adventure (1943)
The Clean Sweeper (1948)
Forest of Deadly Dreams (1950)
The Place of the Ten Leopards (1953)
The Crocodiles’ Saint (1954)
The Treasure Hunt (1960)
The Undisclosed Client (1963)
The Man Who Married His Cook (1976)

Πηγές: BIBLIONET, Wikipedia, Λυχνάρι, Alter-Ego ΜΜΕ Α.Ε., Το Ποντίκι, Ποικίλη Στοά, Αλεξάνδρεια, Λιβάνης