Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία, κάνοντας μαθήματα κλασικού πιάνου και αρμονίου. Στα δεκαπέντε του ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική και αφιερώθηκε στο κανονάκι. Εν συνεχεία παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια μουσικής δίπλα στους Halil Karaduman, Σωκράτη Σινόπουλο, τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου και τον χοράρχη Δημήτριο Κανάρη.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ενώ από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε πιανίστας στην παιδική χορωδία του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε σημαντικό αριθμό ηχογραφήσεων.
Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα με τίτλο “Λευκό γράμμα” αποτελούμενη από πρωτότυπες οργανικές συνθέσεις του ιδίου, ενώ τον ίδιο χρόνο εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σε τεντωμένη χορδή: Ο Πυθαγόρας και οι απαρχές της μουσικής”.
Σε τεντωμένη χορδή – Στέφανος Δορμπαράκης
Ο Πυθαγόρας και οι απαρχές της μουσικής
“Πάνω σε μια τεντωμένη χορδή εξηγούνται φαινόμενα που συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο,
δίνονται εξηγήσεις εκεί που υπήρχαν τόσα ανεξήγητα…”
Ο αρχαίος φιλόσοφος και θεωρητικός της μουσικής, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτού του βιβλίου. Σε αυτόν αποδίδονται οι βασικές ιδέες των λέξεων “θεωρία” και “κόσμος”. Σε αυτόν οφείλουμε τις απαρχές της ελληνικής και ευρωπαϊκής μουσικής…
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Πυθαγόρα του Σάμιου. Μια ζωή σαν παραμύθι…
Eικονογράφηση: Νικόλαος Βλαχάκης
Μουσική, Ιστορία, Εν πλω, 2016, 40 σελ.
Στο πλάι της σκιάς… – Στέφανος Δορμπαράκης
“Κείμενα που επιγράφονται “Στο πλάι της σκιάς”. Με μία διπλή έννοια προφανώς. Πρώτον, γιατί εκφράζουν τη σκιασμένη πλευρά του ανθρώπου λόγω της πτώσης του στην αμαρτία και της πάλης του προς τα πάθη του… Δεύτερον, όμως, από την άλλη: το πλάι της σκιάς είναι το ίδιο το φως. Λόγω της ύπαρξης του φωτός δημιουργείται και η σκιά του φωτός. Κι είναι εξαιρετικά παρήγορο ότι τα κείμενα αυτά που περιγράφουν τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, τα ίδια δεν μένουν στην απελπισία του σκότους, αλλά όλα ανεξαιρέτως κάνουν και την υπέρβαση: αποκαλύπτουν το φως, δίνουν δηλαδή και την αισιόδοξη πλευρά…
Στα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου μπορεί κανείς να δει πολλές πλευρές και του δικού του εαυτού: την πάλη που διεξάγουν τα πάθη στην καρδιά του ανθρώπου, αλλά και την παρουσία της χάρης του Θεού που ενισχύει τον καλοπροαίρετο άνθρωπο. Κι από την άποψη αυτή θα έλεγε κανείς ότι το ανά χείρας βιβλίο δίνει ώθηση και για μία προς τα έσω θέαση, δηλαδή για μία απρόσμενη αυτογνωσία. Το μόνο ζητούμενο είναι η καλή διάθεση του αναγνώστη που έρχεται σ’ επαφή με τους προβληματισμούς και τις διαπιστώσεις ενός νέου ανθρώπου…”.
Πεζά, Ακολουθείν, 2018, 136 σελ.
Στο πλάι της σκιάς… (2018), Ακολουθείν
Μουσική-Ιστορία
Σε τεντωμένη χορδή (2016), Εν πλω
Συλλογικά έργα
Πέτρος ο Πελοποννήσιος (2017), Ακολουθείν
Πηγές: Biblionet, Ακολουθείν, Εν πλω